Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
 1. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  Ja @Muisje101 we duimen zo hard en zijn zo benieuwd!!

  @Equivoque De eerste pil is genomen. Cyprus zegt 2 per dag, maar ik houd me maar aan de 3, zoals gewend. Ik vlieg 30 sept, zal vandaag boeken.
  Vind dat wel spannend, ben bang voor zo'n doemscenario van toch ineens een eisprong ondanks progynova en dan de reis al geboekt hebben. Maar wat denk jij, met levels van 0.0 estradiol zal dat wel uitgesloten zijn toch?
  Is me ook nog nooit gebeurd hoor.
  En slik jij aspirine? Cyprus schrijft dat voor, maar ik durf niet, ivm hematoom toen bij Fos..
  Ik moet wat haast maken ook, met boeken. Dus ik zal vaart maken!
   
 2. puppy28

  puppy28 Fanatiek lid

  20 jan 2014
  1.142
  510
  113
  @Equivoque haha echt he! Was het maar zo’n feest van: “dat doen we wel even”. Maar helaas.. Nou die 6 maanden.. we hadden er niet specifiek zelf voor gekozen maar het was meer op aanraden van de gynaecoloog in belgie en in het mck. Zodat we iig een “eerlijke kans” hebben met eigen materiaal nog. Maar door dat extra maandje deca, zijn het er nu 5 die we hebben om zelf te proberen. Volgend jaar maart/april (bij geen resultaat), kunnen we starten met ecd in het MCK.

  @Cactus92 whoehoee spannend weer zeg! Maar wat fijn dat je kunt starten meis! Ben zo benieuwd en hoop zo erg voor je! Mijn gevoel zegt dat het goed gaat komen deze keer! ❤️
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 3. Muisje101

  Muisje101 Actief lid

  11 jan 2019
  343
  427
  63
  Vrouw
  @Cactus92: Wat fijn dat je onverwacht zo snel al van start kan! Kan me voorstellen dat je even moest schakelen hiervoor. Wat lekker dat je kan boeken! Ik zou me geen zorgen maken om die eisprong. Alles leek nog zo plat te liggen. Zo heb ik dat bij m’n laatste poging in Gent ook gehad, op dag 11 ofzo wilden ze eerst nog een menstruatie afwachten, maar omdat in mijn bloed ook bleek dat alles nog plat lag, kon ik toen direct starten. Dus het is écht geen gek beleid. Over die aspirine, lastig. Volgens mij wordt het in Nederland niet meer bij de innesteling gebruikt, maar kan het wel worden voorgeschreven tijdens de zwangerschap om complicaties te voorkomen. Maar dat hoeft dan pas bij positieve hartactie gestart te worden.

  @puppy28: Wat fijn dat het er goed uitzag! Spannend hoor lieverd. Viel de ingreep weer een beetje mee?

  @Nienke91: Hoe gaat het met je?

  Hier wederom goed nieuws. Alle 6 de embryo’s doen het nog.. Kan het écht niet geloven. Nog steeds 4 wat beter dan de andere 2. Vandaag zijn de cellen niet meer te tellen omdat ze al in het compactie stadium zijn. Nog 24 uur duimen en dan gaan ze de vriezer in!
   
  Nienke91, Cactus92 en puppy28 vinden dit leuk.
 4. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  957
  791
  93
  Vrouw
  @Cactus92 ik heb aspirine geslikt van week 12 tot 36 (dus vandaag de laatste ingenomen, ook weer een mijlpaal!) maar zoals @Muisje101 al zegt, dit is voor een andere indicatie dan het bevorderen van de innesteling. Dus daar heb je niet zoveel aan... in Nederland wordt het inderdaad niet gedaan, maar wat ik her en der lees gebeurt het in België, Duitsland en Spanje wel vaker. Dus ja, wat is wijsheid...

  @puppy28 ben heel benieuwd, zou zo mooi zijn als het alsnog spontaan lukt! Die kans zit erin, dat heb je vorig jaar bewezen... lijkt me dan toch ook best wel weer even schakelen om toch voor ECD te gaan na 5 maanden, of heb je dat niet? De kans dat het met je eigen eicellen lukt is immers niet (meer) 0. Klinkt stom maar ik ben blij dat dat bij mij wel zo was, anders weet ik niet of ik wel voor ECD had durven kiezen...

  @Muisje101 wat steven jij af op een droomscenario meid! Als ze alle 6 al in het compactiestadium zijn, zijn ze dus gewoon alle 6 goed! Dat ze niet allemaal even snel zijn lijkt me volkomen normaal. Heb ooit eens gelezen dat embryo's die wat achter lopen vaker meisjes zijn, omdat activatie van het X-chromosoom soms wat meer tijd kost... dus de dames doen het gewoon rustig aan ;)!
  Nog 24 uur met samengeknepen billetjes afwachten, maar het kan bijna niet anders of jullie gaan meer dan 1 serieus goede kansen krijgen vanaf dit najaar! En dat gewoon met je eigen eicellen, hoe mooi is dat!
   
  puppy28 vindt dit leuk.
 5. puppy28

  puppy28 Fanatiek lid

  20 jan 2014
  1.142
  510
  113
  #2885 puppy28, 17 sep 2019
  Laatst bewerkt: 17 sep 2019
  @Muisje101 oehhh wat spannend en wat fijn zeg dat je zo'n mooi resultaat hebt! Dat geeft hoop! Wanneer gaat je terugplaatsing zijn?
  De ingreep viel gelukkig mee, heb lekker geslapen :). Nu een beetje een beurs gevoel en wat steekjes.. maar volgens mij is dat wel normaal.

  @Equivoque Ja, de kans zit er wel in. Maar ik heb mijn hoop daar niet op gevestigd. Het zou natuurlijk ongelooflijk mooi zijn, maar ik probeer ook wel realistisch te blijven. Heb laatst nl. mijn amh-waarde moeten laten meten in Belgie, en die is echt enorm gekelderd :( (of ze moeten daar met een andere waarde werken dan in Dusseldorf).
  Ik denk niet dat ik moeite zal hebben met de omschakeling naar ecd weer, als het straks toch niet lukt. Ik had/heb mezelf er toch al op ingesteld. Op een gekke manier, voelt ecd voor mij niet anders meer dan mijn eigen eicellen. We zullen het af gaan wachten... :)

  Hoe gaat het met jou en de beeb?
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 6. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  957
  791
  93
  Vrouw
  Ik snap dat je nergens meer op rekent, lijkt me ook een goede instelling. Overigens schijnt het wel zo te zijn dat de AMH-waarde erg kan verschillen per lab. Düsseldorf wilde het om die reden destijds bij mij ook nog een keer controleren, ondanks dat dat nog niet zo lang geleden was gedaan en de waarde prima was. Maar goed, het wordt er met de tijd ook niet beter op natuurlijk... dus wat dat betreft goed om een grens bepaald te hebben wanneer jullie toch verder gaan met ECD. Je baarmoeder is in ieder geval in topconditie daarvoor, dus je haalt er nu in ieder geval alles uit wat erin zit en dat is altijd een fijn idee!

  Met mij gaat het goed en met de beeb ook, als ik mijn wiebelende buik mag geloven! Ik ben stiekem nog wel iets te druk, nog genoeg te doen dus de tijd vliegt voorbij... Hopelijk komt er nog een moment dat echt alles af is wat ik nog wil doen, en heb ik dan met een beetje mazzel nog een paar lekkere relaxdagen voor de boeg voordat ze echt komt!
   
 7. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Muisje101 wat een geweldig nieuws!! Nog even flink zenuwen en zweten maar het lijkt er verdorie toch op dat die supersonische zaadmachine inderdaad zn werk gedaan heeft! Hoop het zo..
  En thanks, ben gerustgesteld. Het is goed zo. Het klinkt inderdaad logisch en heb zowel van jou als van iemand anders nu de bevestiging dat het oké is en vaker gedaan wordt dus ook.
  En wat betreft de aspirine.. ben 3 keer zwanger geweest zonder, dus zal zonder ook wel gaan. Wilde het laatste keer gebruiken maar arts was zeker niet voor.. en achteraf dus blij, gezien de hematoom in de vruchtzak. Ik neem geen risico.
  En op een later tijdstip om andere rede kan het altijd dan nog..

  @Equivoque das idd dan weer een mijlpaaltje, laatste pilletje aspirine! Zo ga je van mijlpaal maar mijlpaal hè..
  Klinkt zo heerlijk, wiebelde babybuik... Ik hoop zo voor ons allemaal op zo'n zelfde buik...
  Ik hoop ook dat je jezelf nog een paar relaxdagen gunt voordat het hele circus begint!

  @puppy28 wat fijn dat je voelt dat je er zo in staat, dan de stap naar ECD niet meer een enorme tegenvaller gaat zijn..
  Dat maakt hopelijk ook dat je wat luchtiger de laatste periode ingaat straks en het proberen op ambachtelijke wijze, zei je het zo niet equivoque?, dat dat geen beladen gebeuren wordt..
  Maar dat eerst maar zien.. gevoelens veranderen soms met de dag en voornemens ook, zeker in dit traject. Maar zover is het nog niet!
  Ik hoop dat je gevoel gelijk heeft en komende poging me eindelijk brengt waar ik al zo lang voor vecht.. Lief van je! ♥️

  @Nienke91 hoe bevalt de progynova?? Dat wisselt enorm per persoon.. Gaat ie verder goed?

  Ik zit hier met dikke hoofdpijn op de bank.. deels vast progynova, deels spanning. Ppff wat een geregel, over en weer bellen etc..
  Maar... de reis is geboekt! Superdeluxe resort, 30 sept! Dat is geregeld.
  Nu nog hier een en ander regelen wil eigenlijk dat dure DBC in het ziekenhuis kwijt, nu ik alles op andere wijze kan regelen en startecho of provera niet nodig is. Wordt nog een ding..
  Maar over 14 dagen lig ik languit in de zon! Da's een ding wat zeker is! :D
   
 8. Nienke91

  Nienke91 Actief lid

  8 jan 2019
  393
  499
  63
  Vrouw
  Oh ladies wat spannend hier allemaal! Krijg er gewoon kriebels van in mn buik! Positieve kriebels dan he! @Muisje101 alle 6 nog in de race. Zo gaaf, zo gegund en zo spannend! Ik vind wat @Equivoque zegt super leuk klinken, de dames doen er wat langer over. Daar gaan we voor! Uiteraard zullen mijn duimen nog door blijven draaien de komende uren ❤️

  @Cactus92 wat een top vooruitzicht! 30 september die kant op! Hoop dat de komende weken niet voorbij krúípen voor je! Ging die vriendin nou nog mee? Sorry als ik iets vraag wat ik had moeten weten hihi. Wel super balen van die bijwerkingen, hoop oprecht dat het voor een goed doel is en dat je inderdaad zoals zo mooi gezegd wordt met een beginnend buikje het jaar uit gaat! ❤️

  @puppy28 dat klinkt ook echt goed! Almost ready to go dus! Herken wel wat je zegt denk ik, weet natuurlijk niet hoe het is om in jouw schoenen te staan... Maar eiceldonatie of eigen eitjes... het maakt mij eigenlijk ook niet echt meer uit... het kindje is hoe dan ook meer dan welkom en zal alle liefde die ik in me heb krijgen! ;) lekker even bijkomen van de ingreep en dan gaat t aftellen voor jou ook beginnen! Of nou ja, dat is waarschijnlijk al ff begonnen haha.

  Hier gaat alles goed! Ik was donderdag echt de hele dag onwijs misselijk en had ontzettend hoofdpijn ik dacht echt wtf is dit? Maar vrijdag ging t alweer! Wel echt ontzettend moe en ik heb t idee dat mn buik een beetje opzet ofzo? En dat t soms ook een beetje zeer doet / krampjes achtig. Nou ja soms weet ik ook niet wat er tussen mn oren zit en wat er echt is... Hahaha! Ik denk dat ik al met al niet mag klagen! (En ik doe t soms even lekker toch!)

  Ik ga trouwens ook voor wat @Equivoque zegt, meer wiebelende buiken hier!

  Gaan jullie vanavond naar SBS6 kijken? Ik ben wel ontzettend nieuwsgierig.
   
  puppy28 vindt dit leuk.
 9. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Nienke91 ja die bijwerkingen zijn echt vervelend. Mijn hoofd spat op dit moment ook bijna uit elkaar.. auw..
  Meestal heb ik depressieve gevoelens van progynova. Verder kan ik qua opvliegers alleen maar opknappen..
  Nouja, ff doorbijten, voor het goede doel hè! Wanneer is de echo om te checken?
  Mijn vriendin gaat niet mee, deelde dat van het weekend mede. Kan vanwege werk niet weg. Kwam wel beetje rauw op mn dak..
  Maar mn mams gaat mee en ergens ook wel leuk, voor haar zeker, ze is er altijd bij geweest, al die jaren. Dus ff schakelen maar op naar de 30e!
   
  Magnolia29 vindt dit leuk.
 10. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  957
  791
  93
  Vrouw
  @Nienke91 en @Cactus92 vervelend van de bijwerkingen dames... maar inderdaad, het scheelt dat je weet waar je het voor doet! En daarbij, als het mag lukken komen er nog veeel meer hormonen vrij die allerlei kwaaltjes veroorzaken... dus ik zou zeggen, wen er maar vast aan! :thumup:
  Ik ga vanavond wel kijken naar SBS.

  @Cactus92 dat valt dan inderdaad een beetje tegen, als je vriendin eerst zou meegaan en als puntje bij paaltje komt toch niet... maar gelukkig is daar moeders nog! Fijn dat ze meegaat om je te steunen, en hopelijk wordt het ok gewoon een heerlijke vakantie voor jullie allebei!
   
  Nienke91 vindt dit leuk.
 11. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Equivoque we gaan idd voor een fijne vakantie, allebei verdiend! Ook zij heeft verdriet van alles wat er gebeurd is..
  Eerst op naar de dag 10 echo!

  Ik ga ook naar SBS vanavond, lullige Lauren neem ik op, kijk ik later.
  Ik vind het fijn dat er aandacht voor is, dat mensen nu kunnen zien dat zwangerschap niet vanzelfsprekend is en altijd een wonder!
   
  Magnolia29 en Nienke91 vinden dit leuk.
 12. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Muisje101 ... er wordt hier aan je gedacht hoor!!
   
 13. Nienke91

  Nienke91 Actief lid

  8 jan 2019
  393
  499
  63
  Vrouw
  Absoluut met Cactus eens! *fingers crossed*
   
 14. Muisje101

  Muisje101 Actief lid

  11 jan 2019
  343
  427
  63
  Vrouw
  Hey lieverds, even een ego post. We hebben net gehoord dat we 2 buenos blasto's in de vriezer hebben!! Graad B. M'n hoofd weet dat ik hier ontzettend blij mee moet zijn, maar m'n gevoel is er nog niet helemaal. Pfft, de spanning was zó intens. De twee trage embryo's zijn gestopt met delen en die andere twee zagen er abnormaal uit.

  We gaan voor het eerst een échte kans op een kindje krijgen... <3
   
  peque, puppy28, Killy88 en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  Aahhh @Muisje101 ja, ik snap het hoor. We hadden verdorie toch gehoopt op zéker 4! Dus dat het even in moet dalen is logisch.
  Maar hey, 2 prachtige blasto's graad B!! Dat is hartstikke mooi!!
  Voor het eerst een eerlijke kans op een kindje.. ♥️
  Ben hartstikke blij voor jullie!!
   
 16. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  957
  791
  93
  Vrouw
  @Muisje101 wat een rollercoaster hè... maar twee goede blasto's is top toch! :thumup:Zeker met jullie voorgeschiedenis, inderdaad een échte kans nu! Of eigenlijk zelfs twee! ♥️♥️
  Enne... hier is een B-embryo stevig mijn buik aan het verbouwen, dus het is alvast mijn favoriete kwaliteit ;)!
   
  puppy28 en Cactus92 vinden dit leuk.
 17. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Equivoque :roflmao::roflmao: stevig je buik aan het verbouwen..:roflmao:

  Ik krijg ook BB, dus ik zal het voorbeeld van equivoque volgen en jouw het 2e goede voorbeeld geven! :thumup:
   
 18. Equivoque

  Equivoque Bekend lid

  9 apr 2017
  957
  791
  93
  Vrouw
  Ja, af en toe lijkt het wel of er getimmerd wordt, of dat ze een muurtje wil doorbreken :roflmao::roflmao::roflmao:
  Kan ik me ook wel voorstellen, haar verblijf wordt natuurlijk wat krap inmiddels ;)

  En daar gaan we voor, jij geeft gewoon het tweede goede voorbeeld!! :thumup::thumup::thumup:
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 19. Muisje101

  Muisje101 Actief lid

  11 jan 2019
  343
  427
  63
  Vrouw
  Hey lieverds, hoe gaat het met jullie? Zijn de bijwerkingen een beetje te doen? Wat fijn dat jullie mijn goede voorbeeld willen zijn wb zwanger zijn/worden van een graad B embryo.

  We vliegen vandaag terug en ik vind het best lastig om onze embryo's hier achter te laten. Hopelijk kunnen we er eentje snel op komen halen. Wel heerlijk om straks weer in mn mn eigen bed te slapen en niet alleen maar aan het traject te denken. Als het goed is, moet ik nu 1 cyclus rust hebben, en mogen we daarna alweer voorbereiden voor een tp. Zooo spannend!
   
 20. Cactus92

  Cactus92 Bekend lid

  4 apr 2018
  952
  872
  93
  Vrouw
  @Muisje101 wat rot ja, je had liever een van de mooie emmy's aan boord gehad.
  Maar het is zoals het is en straks, wanneer je hersteld bent en in topconditie dan ga je er een ophalen! Super spannend ja!!
  Goeie reis en lekker slapen in je eigen bedje vanavond..

  Hier geen last van neerslachtigheid deze ronde. Wat darmklachten.
  Maar meer klachten van de stress dan van de progynova. Nog even een en ander afhandelen vandaag met ziekenhuis, hopelijk.. En dan volgende week echo check.
   

Deel Deze Pagina