Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
 1. Jolandadjk

  Jolandadjk Fanatiek lid

  22 jun 2014
  1.611
  99
  48
  Wat bedoel hiermee?
  Ik heb ondanks 'uitbehandeld' te zijn tot nu toe veel steun ervaren, met name van de vaste topicleden die hier al weken / maanden meeschrijven. Daarbij vind ik het zelf belangrijk om hen ook te volgen in hun traject met hopelijk een andere afloop als dat van mij. Dat het dan dus ook gaat over lotgenoten waarbij er wel een zwangerschap ontstaat, vind ik zelf niet meer dan logisch. En dat ook nieuwe mensen zich aansluiten omdat ze informatie willen en ervaringen willen delen, vind ik goed. Er is weinig informatie te vinden over eiceldonatie en in de zoektocht en het proces van keuzes, die bij ECD echt nog veel ingewikkelder zijn als in het traject daarvoor, is het fijn dat er een topic is waar je terecht kan.
   
  Killy88, peque en Cactus92 vinden dit leuk.
 2. peque

  peque Actief lid

  26 feb 2013
  356
  241
  43
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  Btw, @Equivoque, @Cactus92 en anderen, Ík voel me in ieder geval niet persoonlijk aangevallen, laat dat duidelijk zijn :)
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 3. peque

  peque Actief lid

  26 feb 2013
  356
  241
  43
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  Daar bedoel ik mee dat er in één topic met nu meer dan 70 pagina`s heel veel verschillende aspecten van ECD worden behandeld en heel veel informatie staat :)

  Anoniem- niet anoniem, verschillen in cycli, verschillen in behandelingen/ trajecten binnen en buitenland, persoonlijke ervaringen, verschillen in tp’s qua embryo’s, hormonen, verschillende klinieken, mogelijke keuzes, overwegingen etc.

  Zoveel dat het af en toe lastig kan zijn om die informatie tegen te komen die je zoekt omdat alles door elkaar loopt :)
   
 4. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw
  Zullen we nu allemaal weer lief zijn naar elkaar. De punten zijn gemaakt :rolleyes:
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 5. Jolandadjk

  Jolandadjk Fanatiek lid

  22 jun 2014
  1.611
  99
  48
  Ja dat klopt, het is een groot topic geworden. Maar als een nieuw iemand mee komt schrijven en informatie wil, waar we het mogelijk al eerder over gehad hebben, willen we natuurlijk met alle liefde nogmaals reageren en ervaringen delen ;)
  En daarnaast staat het iedereen ook vrij om zelf een topic te openen als ze een specifieke vraag beantwoord willen hebben!
   
  peque, Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
 6. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw
  Ondanks dat ik een hele vreemde eend in de bijt ben, voel ik me hier wel heel erg op mn plek. Ik weet ook niet waar ik anders tussen ‘pas’, omdat er maar weinig mensen vrijwillig ECD doen.

  Natuurlijk is het soms lastig als ik vrolijk plaats dat de behandeling is begonnen, wanneer je een paar dagen/weken terug leest dat iemand de behandeling heeft moeten stoppen. Maar daarom ben je toch ‘lotgenoten’, het delen van je traject.

  Ik ben iig blij dat ik hier mag meeschrijven en dat ik zo liefdevol werd ontvangen een paar weken terug.
   
  peque, Equivoque, Cactus92 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. Maris80

  Maris80 Actief lid

  23 okt 2012
  110
  90
  28
  Vrouw
  Lieve dames,

  Ik wilde met mijn stukje niemand aanvallen het viel alleen een beetje rauw op me dak al die opmerkingen over “ het belang van het kind”!
  En ja dat schoot in mijn verkeerde keelgat.

  ECD is al een hele aanpassing op de normale gang van zaken en als je dan dat soort dingen hoort dan kan ik daar heel verdrietig om worden. En welke manier iemand ook kiest, dat is hun eigen keuze.
  Ik voelde me nogal in een hoekje gedrukt doordat soort opmerkingen, hopelijk snappen jullie dat.

  Ik laat het hier wel bij en wens jullie verders alle goed.
   
  peque vindt dit leuk.
 8. cd28

  cd28 Fanatiek lid

  25 jul 2012
  1.332
  94
  48
  Zo ervaar ik het ook. Moet zeggen dat ik best ben geschrokken over wat er hier nu gebeurd. Ooit ben ik dit topic gestart met heel veel vragen. Helaas is het voor ons anders afgelopen.. maar nog steeds kom ik hier graag. Ik vind het op het moment iets moeilijker om ook te reageren omdat ik nog in het proces zit van afscheid nemen van een droom. Maar ik hoop dat we hier met elkaar verder kunnen schrijven zonder kritiek op anderen. En dat ook anderen hier hun vragen kwijt kunnen.

  Het is logisch dat het hier over verschillende stadia gaat aangezien wij al meer dan een jaar dit traject met elkaar delen.
   
  Jolandadjk en Killy88 vinden dit leuk.
 9. peque

  peque Actief lid

  26 feb 2013
  356
  241
  43
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  Hi @cd28 en @Jolandadjk, ik hoop dat jullie mijn comment niet als negatieve kritiek opvatten want zo was het zeker niet bedoeld.

  Ik probeerde alleen aan te geven dat het zo’n uitgebreid topic is geworden dat het af en toe lastig is om door alle verschillende informatie te navigeren.

  best to you all :)
   
 10. Muisje101

  Muisje101 Nieuw lid

  11 jan 2019
  3
  2
  3
  Vrouw
  Hallo lieve ladies,

  Ik heb de afgelopen weken alle 74 pagina's aan informatie en emoties gelezen. En wil nu vragen of ik met jullie mee mag schrijven.

  Mijn man (30) en ik (29) zijn bijna 6.5 jaar samen en hebben sinds 2015 een actieve kinderwens. Ondertussen zijn we 3 icsi-pogingen verder, 2 in Nl en 1 in Gent. En nu hebben we te horen gekregen dat naast een slechte zaadkwaliteit, er ook blijkt dat ik slechte eitjes heb. We passen écht goed bij elkaar dus. Mn AMH is goed en er is geen verklaring voor. Maar het advies is wel om verder te gaan met eiceldonatie. Ze zouden nog 1 cyclus kunnen doen met 50% eigen zaad en 50% donorzaad, maar dit zou puur en alleen zijn als diagnosticum om zeker te weten dat het niet aan zijn zaad ligt.

  Mijn / onze energie is op, de fut is er uit. Een van onze ouders is ook ernstig ziek en al met al willen we geen tijd meer verliezen. Met tegenzin, maar het gevoel dat dit onze laatste optie is, zijn we ons dus aan het oriënteren op ECD. Een vriendinnetje heeft ons aangeboden donor te zijn, waar ik zo dankbaar voor ben. Enige lastige is, is dat zij net zwanger is, en we dus zeker nog 2 jaar zouden moeten wachten, als ze dat tegen die tijd überhaupt nog zou willen.

  We zijn dus nu in contact met Spanje en aan het kijken of dat ons enigzins kan aanspreken. Gister voor het eerst telefonisch contact gehad en nu weer middenin de rollercoaster aan emoties.

  Sorry, heel verhaal geworden. Hoop dat jullie het ok vinden als ik mee kom schrijven. Ik vind jullie in ieder geval een groep enorm stoere en sterke vrouwen! (Mag ook gezegd worden ♡)
   
  peque vindt dit leuk.
 11. cd28

  cd28 Fanatiek lid

  25 jul 2012
  1.332
  94
  48
  @Muisje101 Wat naar dat het niet lukt bij jullie. Ik snap heel goed dat je geen 2 jaar wilt wachten. Natuurlijk mag je hier mee schrijven. Stel je vragen gerust.
   
 12. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw
  @Muisje101

  Jullie hebben ook al een behoorlijke weg afgelegd. Er schrijven hier veel dames mee die verschillende wegen hebben bewandeld, met wisselende eindstations, dus ik hoop dat je hier kan vinden wat je zoekt en dat we je allemaal een beetje kunnen steunen in dit lastige proces. Voel je welkom :)
   
 13. peque

  peque Actief lid

  26 feb 2013
  356
  241
  43
  Vrouw
  Omg. Arnhem
  @Muisje101 welkom!

  74 pagina`s lezen in een keer moet een behoorlijke indruk hebben achter gelaten maar als er specifieke dingen zijn die je graag wilt weten, hier zijn altijd wel mensen die hun ervaringen willen delen.

  Wij zijn via een ECD in Spanje zwanger geraakt en dat gaat vooralsnog goed :)

  Heel veel succes met jullie keuzes!
   
 14. Equivoque

  Equivoque Actief lid

  9 apr 2017
  442
  79
  28
  Vrouw
  @Muisje101 van harte welkom!
  Ik neem aan dat de verminderde eicelkwaliteit is gebleken uit het aantal/kwaliteit embryo's? Bij ons kwam het niet eens tot een bevruchting, dus was gelijk wel duidelijk dat ECD onze enige optie was. Maar het lijkt me ook wel heel lastig als je weet dat het in theorie wel zou kunnen, als misschien nét dat gouden ei erbij zit... maar inderdaad, hoe lang ga je daarmee door?
  Met Spanje heb ik geen ervaring, dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Maar ik herken wel heel erg jullie "haast". Een van onze ouders is ook ongeneeslijk ziek (gelukkig wel al jaren stabiel) en daarnaast hebben wij hiernaast ook een adoptietraject "on hold" staan waarmee we, als we er nog mee door willen, gezien onze leeftijd niet al te lang mee moeten wachten. Ik had dan ook gedacht dat we in 2018 eindelijk duidelijkheid zouden krijgen, maar het liep anders. Na 3 miskramen in een jaar tijd heb ik wel een harde les in geduld gekregen. Dat is overigens wel ergens goed voor geweest, want mijn hele leven draaide maar om één ding. Inmiddels kan ik weer steeds beter keuzes maken die goed zijn voor mijzelf, zonder me te laten leiden door de hete adem van de planning van het traject en de tijd die je nog denkt te hebben in je nek. Dat is ongeacht de afloop een waardevol inzicht geweest!
  Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het toch goed kan zijn om wat rust te nemen om even los te komen van alles, zeker als je moeilijke keuzes moet maken. Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want je wil zo graag en zo snel mogelijk... zeker omdat je het je zieke ouder ook nog zo gunt om een kleinkind mee te maken! Dat maakt het nog moeilijker, om in je eigen proces ook nog rekening te willen houden met een ander.
  Een rollercoaster is het zeker, maar het helpt echt om het hier van je af te kunnen schrijven! Heel veel sterkte!

  @Killy88 wanneer hebben jullie de eerste echo?
   
  peque vindt dit leuk.
 15. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw
  Donderdagochtend om half 9. Ze gaan dan bij ons allebei kijken hoe het er voor staat :) Begin alweer een lichte spanning te voelen. Hoop dat vrouw goed reageert op de gonal f en ik op de progynova.

  Hoe is het bij jou @Equivoque Heb je al een keuze gemaakt over natuurlijk of kunstmatige cyclus? Ben het overzicht inmiddels een beetje kwijt door de afgelopen pagina`s ;)
   
  Cactus92 vindt dit leuk.
 16. Equivoque

  Equivoque Actief lid

  9 apr 2017
  442
  79
  28
  Vrouw
  Ja, het wordt gewoon puur natuur! Dat komt uit onderzoeken minimaal even goed of zelfs iets beter. Maar ik wil dan wel ondersteuning met progesteron, just to be sure gezien alle miskramen. Ik mag dinsdag voor een uitgangsecho op dag 10, en daarna thuis weer met lh-testen aan de slag! Dus als alles goed gaat zitten we straks samen op het wachtbankje ;)
   
 17. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw
  Oh wat ontzettend spannend! Ik ga zo hard voor je duimen ❤️❤️❤️
   
  Equivoque vindt dit leuk.
 18. Equivoque

  Equivoque Actief lid

  9 apr 2017
  442
  79
  28
  Vrouw
  Dank je wel, dan doe ik dat voor jullie!
   
  Killy88 vindt dit leuk.
 19. Cactus92

  Cactus92 Actief lid

  4 apr 2018
  351
  78
  28
  Vrouw
  Welkom @Muisje101!
  Wat toch een triest verhaal.. Deze diagnose, de omstandigheden..
  Meteen al een ervaringsdeskundige met een soortgelijk verhaal, @Equivoque ..
  Schrijf, lees, vraag.. hopelijk ervaar je er steun aan!
   
 20. Killy88

  Killy88 Actief lid

  1 aug 2018
  243
  273
  63
  Vrouw

Deel Deze Pagina