Mijn man heeft een hoog eigen risico. Het vrijwillig eigen risico is hij500, maar het premie voordeel bij anderzorg is 24 per maand, dus bijna 290 per jaar. Je risico is dus eigenlijk maar 210 euro. Daarnaast hebben we een buffer financieel, en kunnen we het risico makkelijk opvangen. Keuze was snel gemaakt.
Het levert je maandelijks pp 20 euro op, op jaarbasis 240 euro. Zet dit tegenover de 500 euro die je extra zou moeten kunnen gaan betalen (850-350) dat is een verschil van 260 euro. 1 ongelukje en de rekening van 850 euro is voor jou. Zitten jullie samen in de auto dan betaal je 1700.
Alles wat voor vergoeding in aanmerking komt vanuit de basisverzekering wordt verrekend met je eigen risico. Dus ook al iemand zijn heup breekt en hiervoor een operatie moet ondergaan ed. Er zijn enkele uitzonderingen op het eigen risico. Bezoek aan huisarts, verloskundige, kraamzorg, hulpmiddelen in bruikleen en bij sommige de preferentie geneesmiddelen, zoals bij VGZ. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ik zou nooit mn vrijwillig eigen risico hoog zetten max 100,-
Mijn blinde darmoperatie slokte zo mijn eigen risico op. 1 nachtje incl. operatie kost anders bijna 4000,- Het is het risico wat je zelf wil lopen. Soort kansspelletje, ik vind persoonlijk een avondje holland casino leuker.
Ik zelf heb het niet maar mijn vriend wel. Heeft de hoogste eigen risico en betaald alles in 1x en is dan omgerekend ongeveer 70 euro per maand kwijt. Wel zet hij het eigen risico op een andere spaarrekening. Híj heeft het eigen risico bedrag gedeeld door 12 en dat zet hij opzij per maand. Ook zet hij nog een bedrag opzij omdat hij ook geen tand en aanvullende verzekering heeft. En tot nu toe heeft hij nog geen 150 euro hoeven te betalen. Dus de rest is een mooi spaarcentje. Ik durf het niet aan waarom weet ik niet maar komt ook omdat de kleine meid bij mij op staat. Wil met haar geen risico lopen eigenlijk. Maar ga er toch wel ff over nadenken.
Wij zitten er ook aan te denken om mijn man zijn eigen risico op 850 euro te zetten. 350 ben je in ieder geval kwijt zodra er iets gebeurt, dus dan is het verschil nog maar 500 euro. En aangezien hij per maand dik 20 euro minder gaat betalen blijft er nog maar een verschil van 260 euro over op jaarbasis. Die 260 euro moet op te brengen zijn mocht dat nodig zijn en daarnaast willen we maandelijks de bespaarde premie opzij zetten zodat we dat kunnen gebruiken mocht dat nodig zijn.
Kinderen zijn wel uitgezonderd van het eigen risico, dat zou dus alleen voor jou gelden. Kinderen zijn dus echt gratis.
Ik ben bij de mezis verzekerd, en ga vanaf jan. Overstappen van verzorgend 2 en tand 2 naar collectieve verzekering van de PMA onderdeel van de menzis. Wij gaan van 280,50 in de maand naar 224,00 met een eigen risico van 350 scheeld enorm. En aan het einde van 2013 krijgen we nog een bonus van 16 euro per persoon, niet veel maar alle beetjes helpen. Ik bespaar dus in een jaar tijd bijna mijn eigen risico😁
Het verplichte eigen risico word vanaf 1 januari voor iedereen 350. Maar dan kun je ook nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico. En dat scheelt meestal in de kosten. En als je natuurlijk lager gaat verzekering als wat je eerst had.
Ja weet ik.. Ik bespaar nu door minder premie te betalen bijna mijn eigen risico, en trouwens ik ben wel een stapje terug gegaan ben nu dus verzorgend 1 en tand 1. Mijn eigen risico ben ik wel kwijt du s nu is het wel prettig dat ik het nu zo bijelkaar kan sparen. Wat een geld werk he!!! Wordt er moedeloos van.
Gaat best veel tijd in zitten om dat even goed uit te zoeken. Ik durf het eigenlijk niet zo goed aan, maar mijn vriend die wel. Die zegt dat ik het wel moet doen. Het verschil van wat ik nu kwijt ben en eventueel met een nieuwe premie op zij zetten en het eigen risico en het vrijwillige gedeelte ook opzij op spaarrekening. Heb je als je er bijna niets van gebruikt een mooi spaarcentje. Maar omdat ik nu dus echt de uitgebreidste pakketten heb en voor mijn gevoel die ook echt nodig heb vind ik het dood eng om die risico te lopen.
Wij hebben allebei vorige jaar ons eigen risico verhoogd tot maximaal en volgens mij hebben we allebei 0 gebruikt dit jaar. Dus voor ons was het zeker een goede keus. Tja en het blijft een gok. Als ik morgen aangereden wordt (ehm niet de bedoeling hoor) dan kost het ons even een flinke som, maar netto scheelt het dus 500 wat je dan meer op moet hoesten en daar ben ik gelukkig niet zo bang voor. Door het eigen risico te verhogen besparen we toch een paar honderd euro per jaar. Wij zijn blij met te keuze die we gemaakt hebben. Al moet ik wel zeggen dat ik wel een aanvullende tandartsverzekering voor mezelf heb afgesloten, mede omdat dat kinderen dan ook daarvoor verzekerd zijn. Het idee om het op een aparte rekening te zetten, klinkt wel als een goed plan!
Het hoeft helemaal niet eng te zijn. Enige wat je heel gedisciplineerd moet doen is het geld dat je maandelijks uitspaart op een spaarrekening zetten zodat je een buffer hebt als je je eigen risico moet betalen. Hoeft in principe niet hoger te zijn dan je eigen risico natuurlijk, want zodra je dat betaald hebt omdat je ziek werd dan keert de verzekering gewoon uit. Ik heb het op deze manier gedaan sinds het nieuwe zorgverzekeringsstelsel werd ingevoerd en ik snap eerlijk gezegd niet waarom mensen meer per maand willen betalen om geen eigen risico te hoeven betalen. Zolang je maar zorgt dat je het bedrag aan eigen risico ergens beschikbaar hebt (dus eventueel jaar van te voren vast gaan sparen) bespaar je meteen. Zeker als je ook het hele bedrag in een keer betaalt aan het begin van het jaar (scheelt je 3%). Een jaar zuinig zijn en dingen apart zetten levert je de jaren daarna extra geld op. Ook als je vaste klant bent vanwege chronische aandoeningen. Wat je NIET moet doen is: hoog eigen risico nemen en dan denken dat je lekker extra geld kunt uitgeven elke maand. Je moet jezelf echt verplichten dat uitgespaarde geld te sparen, omdat je nooit weet wanneer je je eigen risico zult moeten aanspreken!
Kinderen onder de18 jaar hoeven geen tandartsverzekering want die vergoeding zit voor hen in de basisverzekering. Vergoeding voor orthodontie komt wel uit de aanvullende verzekering (dus niet uit de tandartsverzekrring). Alleen al wetenwaarvoor je je verzekeren wil en daarop je verzekering afstemmen kan je veel minder geld kosten!
Dat ligt aan de verzekeraar. Vergoedingen voor orthodontie komen ook uit tandverzekering. Maar kan ook uit een aanvullend pakket komen.
Het scheelt 20 euro ten opzichte van wat? Daar zou ik goed naar kijken: per jaar scheelt dit je 240 euro premie p.p. dan dus, maar scheelt het je meer in wat je niet opmaakt aan eigen risico? En, belangrijker nog haast: als er onverhoopt WEL iets gebeurt, (er hoeft maar 1 keer een ritje in de ambulance te zijn: daar zit dus eigen risoco op!), kun je dat dan ook ergens vandaan halen? Hier is op beide vragen het antwoord nee vooralsnog, dus wij gaan altijd voor zo laag mogelijk eigen risico.
Naar aanleiding van dit topic heb ik maar besloten om het eigen risico ook naar 850 te zetten. tja het is een kans dat er wat gebeurd maar als er niets gebeurd besparen we ook veel. als we nog even naar de tandarts gaan en dan de modules uitzetten besparen we 100 euro per maand.