Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hoi,

  Ik ben op 28-2 moeder geworden van mijn dochtertje N. Zou graag ervaringen delen met mama's van een kindje van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik zal even kort een stukje schrijven over onze ervaringen tot nu toe.

  28-2 is N. middels een keizersnede gekomen, ze lag in stuitligging maar besloot zelf dat het 12 uur voor ee geplande kz tijd was. Na de geboorte moesten we iets langer in het zkh blijven omdat N teveel afviel. Gelukkig na 5 dagen naar huis. Nu is ze bijna 3 weken en doet ze het goed. Sinds een paar dagen krijgt ze live bv, eerst afgekolfd. Ivm reflux de fles weer weg, die kreeg ze omdat ze te ongeduldig was voor de borst. Ik herstel (naar mijn mening) helaas erg langzaam en zou graag lekker met haar wandelen, maar dat duurt nog even denk ik.

  Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!
   
 2. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Hoi Blijdorp,
  Ik was 5 maart uitgerekend en uiteindelijk 14 maart bevallen van zoontje T. Klein Beetje zelfde leeftijd dus. Hier wel de naturlijke weg bevallen, maar wel opeens medisch in zh omdat mijn lijf weeenopwekkers nodig had ivm weeenzwakte. (Alwilde ik wel poliklinisch bevallen).
  Ik wilde bv geven, maar T. Had moeite met aan de borst drinken. Ik heb gekolfd maar voelde me er niet prettig bij en een tepel beschadigde al vanaf het begin. Uiteindelijk niet ervoor gekozen om door te gaan(anders zou er een lactatiekundige etc bijkomen, moest T nog leren borst drinken en ik voorlopig kolven; wilde liever niet al dat gedoe meer aan mijn lijf.
  Nu doet T. het super op de kunstvoeding en is hij weer bijna op zijn geboortegewicht.
  Wel knap dat jij het kolven hebt volgohouden en nu bv kan geven!
  Hoe bevallen bij jou de nachten? En ligt je lichamelijke herstel aan de keizersnede die niet zo goed wil herstellen? Zou wel fijn zijn als je straksnaar buiten kunt als het weer lekkerder weer wordt:)
   
 3. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hoi Keija,

  Wat leuk ik was eigenlijk ook 5 maart uitgerekend!
  Vervelend dat het alsnog een zkh bevalling is geworden voor je en jammer dat de bv niet is gelukt! Goed dat je naar jezelf hebt geluisterd en fijn dat T het goed doet op de fles :) Bij mij komt morgen de lactatiekundige langs, heb door het kolven overproductie en N wordt soms woedend als het drinken niet makkelijk genoeg gaat.
  Het herstel van de kz gaat me inderdaad te langzaam. Voel me erdoor aan huis gekluisterd.

  De nachten gaan de ene keer beter dan de andere. N slaapt soms wat uren achter elkaar dus dat is heerlijk. Soms wil ze ook echt alleen maar bij mij of haar papa liggen en dan duren de nachten wat lang haha.
  Hoe gaan ze bij jou?
   
 4. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Wat toevallig dat jij ook toen was uitgereknd! En fijn dat je niet overtijd bent gegaan;)

  De eerste nachten waren redelijk, even de wekker, baby wakker maken, voeden, weer slapen. Maar sinds twee dagen is het feest 's nachts ;) (krampjes). En nu vanmiddag wil hij ook sneller dan elke drie uur. Het is echt even zoeken naar wat werkt en alles.,ben ergens wel blij dat we fv geven, dan heb ik tenminste wel zicht op wat hij binnenkrijgt (dat maakte me ook onzeker aan bv, dus dat scheelt weer).
  Hopelijk heeft de lactatiekundige morgen goede tips voor je. Betekent overproductie ook veel stuwing of dat niet? En heb je wel al vooruitzicht dat je binnenkort wat meer (naar buiten) mag of dat niet?
  Fijne nacht hopelijk slaapt N weer goed:)
   
 5. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Wat lekker dat de eerste nachten goed waren. Die krampjes zijn zo zielig he?
  Voordeel van de fles is zeker dat je het ziet dat vond ik met kolven ook fijn. Nu drinkt N hier als een gek en stopt niet wanneer ze vol zit dus komt er regelmatig weer war uit helaas. De goede nachten lijken hier voorbij...
  Heb gelukkig niet veel stuwing, maar helaas veel lekkage haha.
  Op zich mag ik wel naar buiten maar dat gaat nog niet echt. Kan N nog niet met de wandelwagen buiten krijgen helaas. Ach deze week gaat het toch regenen ;)
  Hoe ging het met T vannacht?
   
 6. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Oh dat lijkt me inderdaad lastig dat ze niet zelf stopt als het genoeg is...kan een lacatiekundige daarbij helpen of is dat maar gewoon iets wat je niet kan af/aanleren? Lekken, charmant he, hebik ook nu de stuwing zo enorm is;)
  Ben je eigenlijk alleen dat je de wagen niet buiten kunt krijgen? Scheelt dat het geen fantastisch weer is maar een klein blokje zou al lekker kunnen zijn, heel even een andere omgeving.. Wij mogen wrs eind vd week naar buiten, zin in:)
  Deze nacht was goed!! Zo fijn. Alleen inslapen was even lastig, heb manlief maar naar boven naar bed gestuurd want die raakte een beetje gefrustreerd (hele avond had hij alles gedaan en was T lief en slapen; en toen we naar bed gingen begon hij te huilen..). Maar toen hij eenmaal sliep heeft hij heel veel uurtjes gemaakt (we hoefden hem niet na 3uurtjes wakker te maken als hij niet zelf kwam; maar mochten na 5 uurtjes gaan en dat heeft hij bijna gehaald! En daarna weer meteen slapen. Dus zelf nog best oke geslapen!:)) en bij jou? Gezien het tijdstip van je berichtje was je goed wakker vannacht?:)
   
 7. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  He wat balen dat je nu stuwing hebt! Had verwacht dat je dat niet zou krijgen ivm de fles, gaat dat vanzelf weg dan bij je?
  De lactatiekundige heeft ons een nieuwe houding geleerd waardoor N tegen de stroom in drinkt en dus niet overspoeld wordt en het lijkt te helpen. :)

  Ik ben nu voornamelijk alleen ja, mijn man moest na 2 weken weer werken. We hebben een nogal onhandige ingang en ik mag de wagen nog niet tillen en de draagzak kan nog niet om mijn buik ivm de wond dus alleen naar buiten gaat helaas nog niet. Heb jij nog een tijdje hulp?

  Wat lekker dat T zo lang door heeft geslapen! Gisternacht was idd niet de beste nacht, N wilde alleen in onze armen slapen. Vannacht heeft ze heel goed geslapen, maar 1 nachtvoeding en ervoor en erna 3,5 uur geslapen dus vandaag uitgerust :)
   
 8. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  De stuwing komt doordat ik ruim 24 u heb gekolfd (en wel steeds even geprobeerd aan te leggen) en dat hebben we toen met fingerfeeding gegeven. Mn productie was al aardig op gang aan het komen. Gisteren twee keer eventjes gekolfd om de druk eraf te halen en nu begint het gelukkig wel minder te worden.
  Vandaag is kraamzorg er laatste ochtendje, manlief was nu even drie daagjes werken maar is vanaf morgen 1,5 week vrij dus dat is wel heel prettig. Samen onze draai gaan vinden.

  Fijn dat de nieuwe techniek lijkt te werken voor N! Hopelijk is het blijvend :) (elke keer als ik denk iets te hebben gevonden wat goed werkt voor krampjes bij T werkt het maar tijdelijk of niet altijd helaas;))
  Komt er bij jou nog wel familie oid helpen af en toe of moet je nu alles alleen doen?
  Succes vandaag!
   
 9. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Oh leuk een mama groepje 😊! Ik lees later even alles bij 😅. Keija jou 'ken' ik al een beetje soort van 😅.

  Ik ben 26/2 met 37+1 bevallen van ons derde kindje, een zoontje S.iem! Heb ook twee dochtertjes van 27 en 15 maanden. Best druk 🙈.
   
 10. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Leuk dat je hier ook langshupt elmyra! Ja ik zou het wel leuk vinden om ervaringen te delen met meer mamas met een baby uit dezelfde periode.
  Merk dat ik zoveel onzekerheden heb😕
  Kan me voorstellen dat het voor jou helemaal pittig is met drie ukkies pff vind een al een handvol soms ;)
   
 11. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Blijdorp en Keija (nogmaals ;)) natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie kleintjes.

  Grappig Blijdorp dat ze besloot te komen zo kort voor de keizersnede. Ik heb zelf op de OK gewerkt en dat gebeurde eigenlijk best vaak dat de beeb dan toch de dag of nacht ervoor besloot te komen. Dan hadden we een gat in het OK-programma, maar dat was snel weer gevuld. Hoe heb je de keizersnede ervaren? Toen ik stopte op de OK 3 jaar geleden (wegens gezondheidsredenen) was de gentle sectio net in opkomst. Nu is dat wel de standaard geloof ik.

  Keija onzekerheden blijven helaas. 1,2 of 3 kindjes. Maar je word wel een stuk makkelijker ... dat wel. Je weet dat het geen ramp is als de baby even moet wachten, dat krampjes erbij horen en dat je er weinig tegen doet. Ik heb met de meiden (die ook beide huilbabies waren) allerlei troep gebruikt in de categorie Infacol, maar het hielp allemaal niks en op een gegeven moment ga je zelfs denken dat die hulpmiddeltjes het erger maken. Het enige wat ik nu gebruik is probiotica en dat heb ik zelf ook de laatste weken van de zwangerschap gebruikt. Het lijkt zeker wel wat te helpen, maar neemt het niet helemaal weg. Kwaad kan het iig niet.

  S.iem hebben we in de nacht ingebakerd liggen en tot nu toe mogen we echt niet klagen over de nachten. Hij krijgt 4x65 ml en 3x80ml, 7 voedingen dus. De avond/nacht om 20.30-0.30-4.30 zo ongeveer de voedingen. Soms is hij iets eerder. Vanavond komt de voeding van 20.30 iets later uit ongeveer rond 21.30 dus hopelijk hebben we dan een iets ander schema met nog 1 voeding in de nacht. We zullen zien. Ik heb wel geleerd dat los te laten, laat hem gewoon zelf bepalen wat hij in de avond nacht doet en overdag hanteer ik wel een soort van strak schema. Max om de 3,5 uur voeden en slaapjes dan iig niet langer dan 2,5 uur.

  S.iem is ook goed gegroeid. Hij was maandag bij het cb 3248 gram. De week ervoor 3110 gram, dus dat is toch bijna 140 grammetjes erbij :). En hij was sinds de geboorte ook 2,5 cm gegroeid (nu 50,5cm).

  Wat doen jullie vandaag? Ik geniet nu even van wat 'me-time' .. alle spruiten liggen in bed. De meisjes even voor 3-en er weer uit en die kunnen dat fruit krijgen. S.iem tegen 15.15 weer een flesje en dan leg ik hem in de reiswieg en gaan we nog even naar buiten met dit heerlijke weer. De meiden moet ik eigenlijk elke dag wel even 'uitlaten' :D.
   
 12. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hoi elmyra, wat leuk dat je er ook bent! Gefeliciteerd nog met je kleine. Wauw wat zal jij het druk hebben met drie van die ukkies! Ik vind het idd ook fijn ervaringen te delen. Net als Keija heb ik ook wel wat onzekerheden. Heb je zoiets bij de 3e ook nog? Kan me voorstellen dat elk kindje weer anders is.
   
 13. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Oh ik zie net pas je bericht haha ik ga even bijlezen
   
 14. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Klinkt als een goede dag Elmyra! En wat lekker dat je kleine zo goed groeit. Het ritme klinkt ook prettig in mijn oren.

  Ik voed nu op verzoek en daar zit nog geen ritme in. Gelukkig groeit N goed (53.8cm en 4086gr). De bv breekt me af en toe wel op. Duurt zo'n 7u pd heb ik berekend :s ze zit op 9 voedingen ongeveer. En krampjes blijven helaas. Ben gezwicht voor een speen zodat ze de pijn weg kan sabbelen.

  De gentle sectio is zoveel mogelijk toegepast, maar het zkh loopt er een beetje in achter. Toch heb ik het best goed ervaren. Alleen de ruggenprik zorgde voor veel misselijkheid en ik kon al bewegen voor het hechten klaar was. Geen pijn gehad toen hoor! Nu gaat het herstel alleen erg traag.

  Mijn dag was dan ook weer enorm rustig. Gelukkig ff kunnen slapen dankzij mijn ouders en nu ff dankzij manlief. Eens kijken wanneer N weer voor voeding komt!
   
 15. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Blijdorp mooi dat je de sectio als goed hebt ervaren. Het is dus nog niet overal even ingeburgerd dus ...

  Borstvoeding vind ik ook echt zwaar. De meiden hebben het wel gehad. Bij de oudste 3 maanden alles gekolfd en in flesje gegeven. Live ging het helemaal niet. Ze was een huilbaby, had last van reflux, dronk ontzettend gulzig en onrustig en mijn tepels waren compleet kapot. Ze spuugde het bloed van mijn tepels weer uit. Dat was de limit dus toen ben ik gaan kolven. Maar dat is ook vreselijk zwaar. Jongste dochter ook een huilbaby en ook een onrustige en gulzige drinker. Zij heeft 3 weken live bv gehad en toen ben ik gestopt. Nu meteen fles, en hemeltje wat geeft dat een rust. Ik vraag me nu serieus af waarom ik ooit met bv begonnen ben. Het is ook niet echt mijn ding gewoon ... Maakt me onzeker. Mijn vriend kan nu helpen in de nachten. Das ook heel fijn.

  Niks mis met een speentje toch? Ik houd er op zich ook niet van. Maar S.iem krijgt hem ook als hij krampjes of zuigebehoefte heeft. De kraam zei al 'naarmate hij meer voeding krijgt neemt de zuigbehoefte af' en ik merk wel verschil ook nu hij 4x65 en 3x80 krijgt. Hij heeft hem minder nodig dan toen hij nog maar 40 dronk. Onrust kan ook heel erg lijken op krampjes. Hij is er niet compleet afhankelijk van dus als hij hem nodig heeft geef ik hem. Vannacht na de fles was hij ook heel onrustig en aan t huilen. Speentje gegeven en hij is heerlijk in slaap gevallen en die speen tuft hij dan gewoon uit. Goede nacht overigens. Flesjes om 21.15uur-2uur-6.15uur 😊!

  Haha en inderdaad onzekerheid blijft hoor!!! Ik voel me nu wel zekerder al dan de eerste 2 weken. Maar vind het ook wel spannend nog omdat de meiden huilbabies waren en dat zit nog wel vers in mijn geheugen.
   
 16. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Oh dit klinkt onaardig maar wat ben ik blij dat te lezen. N is ook behoorlijk onrustig, wel rustiger dan eerst. Ik ben gestart met kolven en pas later met aanleggen vanwege die onrust. Ze gaf juist veel melk terug met de fles, maar denk er serieus over om te stoppen met live voeden. Heb gelukkig geen kapotte tepels. De fles lijkt me zoveel meer rust geven.

  Hier vliegt het speentje er ook meteen uit als ze slaapt dus dat stelt me wel gerust haha.

  Jeetje huilbabies dat lijkt me zwaar! Begrijp dat je knul dat niet is? Dat lijkt me dan een verademing!
   
 17. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Zorg je dan dat ie max 2,5 uur skaapt dat je hem wakker maakt oid? Gaat hij dat andere uur dan niet huilen?
  We, fijn dat ie zo goed is gegroeid!!
  Wij hebben vandaag newborn fotoshoot gedaan. Heel boel onder geplast en gepoept en flink gekrijst (krampjes😞) maar er zitten wel wat leuke fotos bij begreep ik. Dus een heel avontuur. Oh en we hebben eennieuwe fles gekocht (dr browns, we hadden difrax s) hopelijk gaat dat wat helpen dat hij wat minder lucht binnenkrijgt... Hopelijk minder krampjes en melk eruitgooien. Ben benieuwd heb er wel een beetje mn hoop op gevestigd..
   
 18. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  T krijgt ook af en toe speentje. Al snapt ie er nog niet heel veel van😬 MAr kan moeilijk uren met mn pink in zn mond blijven zitten dus hoop ik wel dat ie m straks een beetje snapt (of zn duim kan vinden, vind ik ook best..)
   
 19. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  #19 Elmyra, 26 mrt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 mrt 2017
  Vind het niet onaardig hoor! Bv is fijn als het allemaal soepeltjes verloopt maar het is niet mijn ding. Ik ben een betere moeder als ik geen bv geef. Zonder stress en onzekerheden. Nu met een derde was t ook echt geen doen geweest hoor met een dreumes en een peuterpuber die de tent afbreken. Hoe gaat het nu?

  Ik ben nog wel steeds op mijn hoede hoor. Ook al is hij vandaag 4 weken, mijn jongste dochter ging na 3 weken echt los qua huilen (zij is met 38 weken geboren). S.iem met 37+1 geboren en vrees nog wel een beetje dat hij alsnog heel veel gaat huilen. Hopelijk is die angst ongegrond.
   
 20. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ja klopt. Overdag laat ik hem niet langer dan 2,5 uur slapen, dan heeft hij echt ritme en na 19 uur mag hij het helemaal zelf weten en pakt hij wel 2x wat langer slaap. Maar soms ook gewoon maar net 3 uur hoor. Er zijn theorieën dat door het zo te doen je uiteindelijk een dag/nachtritme creëert en ze 's nachts minder vaak wakker worden. Heb het met de meiden ook zo gedaan, dat waren huilbaby's natuurlijk maar heb wel het idee dat ze gebaat waren bij het ritme en nog steeds zijn.

  Vroeg in de avond heeft S.iem zijn onrust/huiluren. Dan moet ie de dag even verwerken. Overdag ook met momenten wel onrustig maar dat zijn dan vaak krampjes.

  Leuk een fotoshoot :)! Hij vond het zelf niet veel aan zo te lezen :) ... Zitten altijd wel mooie foto's bij tussen. Hou zelf van fotograferen, ben geen pro hoor, maar we hebben er ook leuke zo. Dus dat geld in de zak gehouden. Maar met die attributen die ze dan hebben is het wel erg mooi zo'n shoot.

  Hier ook de Brown flessen. Eigenlijk nooit anders gebruikt. Wel begonnen met prematurenspeen omdat mijn dochters zo gulzig waren, dan ging het veel te snel naar binnen. En ook weer eruit. S.iem heeft nu ook prematurenspeen erop en doet netjes 15-20 minuten over zijn flesjes. Speen 1 gaat net te snel, al drinkt hij wel een stuk beschaafder dan de meisjes ;).
   

Deel Deze Pagina