Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Hoi dames!

  Onze kleine meid is geboren op 28-02-2017, met 40 +1. Ingeleid want vruchtwater was er niet veel meer. Ze was wat klein, 2740 gram dus we zijn wat langer in het ziekenhuis gebleven.

  De eerste drie weken waren afzien. Heel veel huilen, heel weinig slapen. Darmkrampjes. Nu twee keer bij osteopaat geweest, we gebruiken daarnaast orthiflor start en het lijkt wel wat beter te gaan. We geven flesvoeding. Vooral van wandelen valt ze in slaap, overdag in haar bedje leggen heeft nog niet geleid tot succes helaas. Het slapen snachts gaat redelijk goed.

  Hoe doen jullie dat overdag met slapen?
   
 2. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Wat leuk een fotoshoot! Misschien dat wij dat wat later gaan doen als ze groter is.
  Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met die Dr Brown fles. Wij hebben ook Difrax S, maar ook daarbij kwam er veel melk terug en had N krampjes. Moet zeggen dat ze dat met de bv ook heeft, omdat ze zo gulzig is. Misschien met kolven en een Dr. Brown fles minder...
   
 3. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hoi GDuif! Welkom en gefeliciteerd met je meid! Vervelend dat jullie langer in het ziekenhuis moesten blijven. Is nu alles goed met haar? Wij zijn ook wat langer in het ziekenhuis gebleven, maar vond dat op sommige momenten ook wel fijn (24u pd kraamzorg).
  Heb al veel goede dingen gehoord over een osteopaat!

  N. slaapt in een bednest en die is makkelijk te verplaatsen dus ze slaapt overdag in de woonkamer en 's nachts in de slaapkamer (bij ons). Moet zeggen dat ze dat grotendeels goed doet. Ze heeft ook een paar dagen in de wandelwagen gelegen in de woonkamer overdag, maar veilig slapen vindt dat niet goed dus nu verplaatsen we het bedje steeds.
   
 4. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Welkom! Gefeliciteerd met jullie meisje! Groeit ze goed nu? Heftig hoor die eerste 3 weken, begrijp dat het nu wel echt beter gaat? Onze oudste huilde ook meteen vanaf het begin enorm veel (20 uur per dag). Hier ook goede ervaringen met osteopaat. Na 2 behandelingen en de nodige tips was het huilen flink afgenomen. Fijn dat iig de nachten goed gaan dat scheelt de helft.

  S.iem slaapt overdag in zijn wiegje op zijn eigen kamertje. Als we op pad gaan slaapt hij in de reiswieg of in de maxicosi, als we met de auto gaan. Maar heel veel gaan we niet weg. Althans met de auto dan. Wel elke dag even naar buiten maar dat moet ook wel voor de meisjes. Die moet ik even uitlaten.
   
 5. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Weet iemand hoe die kleintjes blij kunnen zijn 's ochtends nadat ze je de halve nacht wakker hebben gehouden? ;)
   
 6. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ojé ... zware nacht :(?
   
 7. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18  Welkom GDuif! Mag ik vragen wat een osteopaat is/doet?
  Hier is het ook nog een beetje zoeken naar alles met slapen en voedingen. Het wisselt heel erg of hij tussendoor (even) slaapt of niet.
  Overigens gaf het CB net aan dat slapen in wandelwagenbak prima kon...(toen ik aangaf dat ik hem niet voor elk dutje boven in bed kan leggen, maar ze vond de box niet geschikt? Moet hem paar minuten in de box leggen tot hij moe wordt en dan in de wandelwagenbak met een slaapritueeltje..

  De dr Brown fles zijn we voorzichtig optimistisch over:). Al twee dagen geen urenlange krampjes meer, maar veel korter. T. drinkt nog wel heel snel/gulzig dus echt pauzes houden om te laten ademen, halverwege boertje, op zn handje laten sabbelen. Ga zo nog kijken voor de prematurenspeem want 15-20min over de fles doen redt ie niet als we niet ons best doen;). Maar hij verslikt zich nog wel soms en vannacht heeft hij de halve fles eruit gegooid (echt veel, er lag een plasje melk op de grond en alles was nat; kleertjes, bed pff en dat om 2uur s nachts:(
   
 8. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Bol.com heeft de prematurenspenen. Vandaag besteld morgen in huis.

  https://www.bol.com/nl/p/dr-brown-s-prematuurspeen-standaard-2-stuks/9200000006635549/
   
 9. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Hoi!

  Een osteopaat masseert heel zachtjes over het buikje en ook in haar nekje. Ze duwt zachtjes de lucht eruit. Ons meisje vindt het heerlijk en het helpt ook echt. Ze is stukken minder onrustig. Af en toe nog wel een dramadag maar ze is al stukken relaxter.

  En dankjewel allemaal voor de welkomstwoorden!

   
 10. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Klinkt goed! Leer je dat dan evt ook zelf te doen of moet je echt daarheen blijven gaan?
   
 11. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Ik heb er een gehaald bij de babydump hier in het dorp:). Alleen moest ik wel ook een andere fles erbij kopen (smalle hals) want wij hebben de brede. Hmz. Zit ik straks met een hele verzameling flessen🤔
  Want ik had net een tweede met brede hals erbij gekocht voor als deze in de vaatwasser gaat.
  Maar misschien dat ik die later kan gebruiken als ie iets rustiger gaat drinken (zou dat er nog in zitten??) of met de papjes ofzo. Al ben ik bang om deze nu te gaan proberen want de difrax s smalle hals én met speciale speen ging alsnog echt veeeeelste snel😳 (Sneller zelfs dan gewone speen)
   
 12. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Klinkt alsof we allemaal aan het dealen zijn met gulzige drinkers en darmkrampjes!
  Oei dat melk teruggeven kan 's nachts idd leiden tot een verschoond bed ;)

  Wel grappig om te lezen dat de wandelwagen door sommigen van het cb dan weer wel goedgekeurd wordt. Zou hier schelen om het bedje te kunnen laten staan.

  Uit welk deel van het land komen jullie eigenlijk? Ik zit in Rotterdam.
   
 13. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  De smalle is echt een fijne fles hoor! Brede heb ik ook gehad, vond ik persoonlijk niks. Niet voor mijn kids. Prematurenspeen is echt kleiner hoor. Zal zeker niet sneller gaan dan de brede hals fles. Difrax speen heb ik ook geprobeerd bij de oudste maar die gaat idd veel sneller. Van de spenen die ik geprobeerd heb (vooral bij de eerste heel wat geprobeerd) is de prematurenspeen het prettigst bij snelle/gulzige drinkers.
   
 14. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  We gaan het vandaag uitproberen!!

  Blijdorp, ik gokte al zoiets aan je naam:D. Ik woon in een dorpje op de grens van noord- en zuid-holland:)
   
 15. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ik vermoedde ook al zoiets 😅! Ik zit onder, of eigenlijk boven de rook van Zwolle (dorpje ten noorden van).
   
 16. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief


  En? Hoe ging het met de nieuwe fles en speen?
   
 17. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief


  En? Hoe ging het met de nieuwe fles en speen?
   
 18. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Wil even goed nieuws delen: vandaag controle van mn wond gehad in het zkh en het zag er goed uit. Mag weer alles als het maar geen pijn doet. Goed naar mijn lichaam luisteren dus :)
   
 19. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Ben ook heel benieuwd naar de ervaringen met de nieuwe speen/fles!
   
 20. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Blijdorp fijn dat alles goed was!!!

  Wat gek dat mijn berichtje hierboven er twee keer staat 😳. De wondere wereld van het www 🤔.
   

Deel Deze Pagina