Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Wij blijven er nog even heen gaan, ze leren het je niet helaas....

  Iemand al ervaring met infacol? Laatste dagen is onze meid weer erg onrustig van de krampjes.
   
 2. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  De nieuwe fles/speen lijkt wel te werken:) hij is in ieder geval een stukje langer bezig en het kost hem meer moeite om te drinken dus hij is er ook moeier/voldaner van lijkt het wel. Nog wel wat krampjes, verslikken en spugen maar denk wel iets minder. Dus we houden deze fles er nog even in:)

  Geen ervaring nog met infacol..
   
 3. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Keija klinkt goed de nieuwe fles en P-speen! Je voorkomt het niet helemaal het verslikken en spugen hoor. Doet S.iem ook wel. Wellicht is het ook even wennen voor hem nu. Denk dat het wel een goede zet is.

  GDuif ik heb infacol gebruikt bij de oudste destijds. Vind t rommel ... je hebt geen idee of het werkt en kindjes kunnen overgevoelig reageren op de bestanddelen. Vriendin van me die twee weekjes na mij is bevallen is vandaag weer ermee gestopt na twee dagen. Haar zoontje huilde alleen maar en zonder issie weer rustig. Hij is er dus wrschlk overgevoelig voor. Het is mierzoet ook. Ik geloof er niet zo in. Denk dat je dan beter probiotica kan gebruiken. Merk nu na een dikke week gebruiken bij S.iem dat hij echt minder krampen heeft.
   
 4. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Ja ik denk dat de fles met p-speen voor nu wel goed is:). Kunnen we wel ooit weer naar een andere speen overstapoen denk je of is dit de komende maanden nodig die p-speen? Geen idee hoe dat werkt🤔

  Ik heb totaal geen ervaring met probiotica.gebruik je daar een speciaal iets van en Is dat tegen krampjes? Ik begreep ook dat infacol veel suikers bevat dus dat je dat ook liever niet zomaar snel geeft ls het niet hoeft.
   
 5. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Dat merk je wel vanzelf. Als hij echt langer dan 20 minuten erover gaat doen kan je naar speen 1 gaan. Mijn meiden hebben we lang de p-speen gehad.

  Heb probiotica van Vitals (druppeltjes 1x pd bij het flesje in) van 0-4 jaar, deze kunnen va de geboorte. Duurt wel iig een paar dagen voor je resultaat merkt. Nu merk ik hier echt dat dat kramperige huilen een stuk minder is. Als hij nu huilt is het meer onrust of honger maar dat zijn andere huiltjes. Vannacht had ie even last van wat scheetjes maar verder is t een stuk minder.
   
 6. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Wij zitten ook al aan de probiotica, orthiflor start. Op advies van de osteopaat. Werkt ook goed. Daar laat ik het maar even bij denk ik.


   
 7. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ja Orthiflor Start is ook goed spul! Alleen op de verpakking staat dat dat voor 6 weken niet mag zonder supervisie van een arts dus dat heb ik alleen zelf tijdens de zwangerschap gebruikt. Durf dat dan niet zongoed toch te geven ook al zal het absoluut geen kwaad kunnen. Beste idd pm niet teveel te gebruiken en probiotica is altijd prima!
   
 8. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Mag je die vitals wel zelf geven zonder overleg met CB/arts oid?
   
 9. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ja daar staat op 'geschikt vanaf de geboorte'.
   
 10. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Ok ga eens overwegen, dank:)
   
 11. lis91

  lis91 Actief lid

  10 okt 2016
  437
  33
  28
  Vrouw
  Ik kom ook gezellig met jullie mee kletsen, ik ben op 20 februari bevallen van een zoon! Morgen is hij alweer 6 weken, het gaat echt snel!
   
 12. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Welkom lis! Nog gefeliciteerd met de kleine! De tijd gaat zeker snel
   
 13. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Hé leuk Lis hoe gaat het? De tijd gaat snel hè! Mijn zoontje is nu 5 weken (27/2 bevallen).
   
 14. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hey, hier even wat mindere dagen gehad. Heb borstontsteking en N heeft of regelsafen of is heel erg aan het clusteren of ze is totaal uit haar ritme. Ze heeft de afgelopen avonden alleen maar gedronken of gehuild.

  Hoe gaat het bij jullie? En met de krampjes?
   
 15. GDuif

  GDuif Bekend lid

  22 mei 2016
  938
  170
  43
  Ow balen Blijdorp! Hopelijk gaat het snel beter.

  Gisteren overdag was het echt top. Ze sliep heel veel, kon haar zelfs wakker weg leggen en dan viel ze zelf in slaap. Echt hele middag en avond geslapen, we moesten haar steeds wakker maken voor de fles.

  Vannacht drama. Vanaf 2.30 u wakker en huilen en onrustig. Ze liet constant windjes. Deze ochtend hetzelfde. Alleen maar huilen en onrustig. Slapen heeft ze uiteindelijk niet meer gedaan na 2.30 u. Ik ben uiteindelijk maar gaan wandelen vanochtend, daarvan sukkelde ze wel wat in slaap maar zodra ik stil stond, ging ze weer huilen.

  Net om 12.30 u weer een fles gegeven en daarna heeft ze gepoept. Ik denk dan dat ze daar de nacht en ochtend zo veel last van heeft. Nu ligt ze eindelijk te slapen, ik vraag me wel af voor hoe lang.

  Hoe doen jullie dat met voeden? Wij zitten al weken op dit schema:
  5.30-8.30-12.30-16.30-20.30-23.30. Ze is nu 5 weken oud en vorige week woog ze 3260 gram. Maar na de 20.30u voeding valt ze meestal in slaap en dan moeten we haar wakker maken om 23.30u. Om dan de laatste paar nachten of helemaal niet meer in slaap te vallen, of zoals vannacht om 2.30 u wakker te worden van krampjes/onrust. Ik probeer de nachtfles wel altijd na 5.00 u te geven. Ruim een week geleden redde ze dat makkelijk, heb haar zelfs wel eens wakker moeten maken om 5.30 u. Maar dat is helaas nu al een week niet meer het geval.

  Moeten we de 23.30 fles vervroegen? Ik kan hem niet zomaar er af halen, maar dan gaat het hele schema op de schop. Gisteren sliep ze overdag ook zo goed, dat ik haar ook overdag al moest wekken. Voeden op verzoek vind ik zo lastig omdat ze slecht slaapt meestal en veel huilt, hoe weet je dan dat het honger is?
   
 16. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Poeh 6 uurtjes ertussen is wel veel. Misschien helpt het om dat los te laten en kijken wanneer ze komt, maar wel in de nacht minimaal 4 uur ertussen aanhouden en als ze veel eerder komt een speentje. S.iem heeft ook een tijdje langer er tussen gelaten, is nu ook 5 weken oud maar doet dat dus helemaal niet meer, sinds 1,5 week slaapt hij ook steeds minder goed en minder lang. Zou er nog geen fles afhalen hoor, dat gaat ze niet redden ze is nog geen 7 pond en van minder grotere flessen zie je juist vaak dat ze veel last krijgen om het te verwerken.

  Ik houd het volgende schema zo ongeveer aan:
  7.30-11.15-15.15-19.15 en voor de laatste maken we hem niet wakker maar dat is meestal tussen 23.00-0.00, dan de nachtvoeding tussen 3.00 en 4.00 en de ochtend maak ik hem wakker als hij nog slaapt zodat die voeding uiterlijk om 7.30 is.

  Fles op verzoek zou kunnen maar ik heb geen idee hoe je dat doet omdat je ook met max hoeveelheden zit.
   
 17. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ah wat sneu ... hopelijk hersteld het ritme zich snel weer. Al weet je dat nooit met die kleintjes. S.iem deed het ook super maar sinds 1,5 week dus ook meer huilen en minder slapen, zijn langere slaapje na de 19 uur fles is helemaal verdwenen. Ook dan laat hij er 3,5-4 uur tussen. Misschien is het een fase, een groeispurt of iets dergelijks. Rond 5 weken zit ook het eerste sprongetje. Al gaat die uit van uitgerekende datum volgens mij dus dan zou het voor S.iem nog 3 weken duren. I don't know :). Heb het maar opgegeven om verklaringen te zoeken.
   
 18. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Oh oh dat klinkt alsof we allemaal hetzelfde doormaken qua huilen en slapen. Al is bij N 4uur het maximum tussen de voedingen. Groot verschil met de fles als ik het zo lees. Heb ook geen schema want ik voed op verzoek. Ga langzaam over naar de fles wanneer die ontsteking weg is.
   
 19. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Nou hier een flesbaby die echt niet meer dan 4 uur ertussen laat momenteel. Dat is echt de max.
   
 20. Keija

  Keija Bekend lid

  30 jun 2016
  717
  5
  18
  Ik vind het soms ook lastig met de fv.
  Overdag hou ik 3 uur ertussen, nacht kijk ik wanneer T. zelf komt. Globaal ziet het er soms zo uit: 6:30, 9:30, 12:30, 15:30, 18:30, 21:30, en ergens tussen 01:00-02:00u. Al vind ik het wel lastig soms, ligt hij eindelijk te slapen (overdag) en dan maak ik hem wakker voor voeding... Maar heb wel het idee dat ritme hem goed doet en dat ie dan 's nacht soms iets beter/langer slaapt. Overigens geven we hem nu 7x100/105 (90water, 3 schepjes).


  Hoeveel slaapt jullie kindje eigenlijk? De laatste paar daagjes is T soms uren wakker (en kan hij gelukkig iets beter wakker zijn zonder hele tijd huilen). Bijv bijna de hele ochtend, om vervolgens de hele middag onder zeil te zijn en echt wakker gemaakt moeten worden voor flesje. En eind vd middag/begin vd avond is hij ook veel onrustig. En soms 's nachts🙄
   

Deel Deze Pagina