Eind februari/maart 2017 mama's?

Discussie in 'De mama's' gestart door Blijdorp, 19 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Pastasaus

  Pastasaus Actief lid

  11 sep 2016
  186
  75
  28
  Vrouw
  Op de spaghetti
  Goedemorgen!

  Wij wonen op de Brabantse Wal :). Tuin op het zuiden, bijna helemaal betegeld dus lekker warm pff. Helemaal gras gaan we niet doen, we hebben wel een stuk gras maar die grond hier is te waardeloos om dat goed te laten groeien dus dat is al grotendeels dood nu met de hitte. We hebben natuurlijk wel perkjes e.d. dus helemaal betegeld is het niet.
  Gelukkig wel een grote diepe achtertuin dus heerlijk plaats voor een groot zwembad haha. Hebben we de afgelopen dagen dus ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

  @wondertjes1992 gewoon lekker doen die bikini!! Heb je al een leuke gevonden of durf je toch niet? Jezelf niets van anderen aantrekken (zegt mevrouw onzeker :rolleyes:) en gewoon doen :). Als je trouwens vlakbij Roosendaal woont woon je vlakbij mij haha. Leuk! Ohh en R die ook los loopt, zo leuk is dat dan he.

  @Lotion en ook N die los is gaan lopen, ik denk dat ze allemaal nu wel zo'n beetje lekker aan het stappen zijn? Haha gelijk heeft ie, idd lekker showen, kijk mama zie je wel dat ik het kan :D.

  @Elmyra joh dat komt vanzelf dat ie meer stapjes gaat doen, rustig aan je kan niet alles tegelijk toch, dochterlief die stopte meer tijd in lopen dan in praten, die heeft tot ruim twee bijna niks gezegd haha. Ben ik ook jaren mee naar logopedie geweest maar da's wat anders ;).

  @hier nog even en dan breekt de zomervakantie aan. Over 25 minuutjes is de school uit en dan is het zes weken los. Ook mama is er aan toe pff. Geen gedoe meer in de ochtend om er 1 op tijd op school te krijgen. Ze loopt wel meestal zelf dus dat scheelt wel maar ze vindt het toch ook leuk als mama mee gaat natuurlijk. Heerlijk even geen gedoe. Dat wordt vanmiddag uitgebreid in het zwembad bivakkeren denk ik :D:D.
   
 2. wondertjes1992

  wondertjes1992 Bekend lid

  3 feb 2012
  988
  69
  28
  Vrouw
  @Pastasaus vandaag 1 gekocht , voel me er goed in . Nu alleen nog de stap in de zee ermee ;)
  Ben al aan het aftellen nog 2 weekjes en dan naar Frankrijk .
   
  Elmyra vindt dit leuk.
 3. lis91

  lis91 Actief lid

  10 okt 2016
  437
  33
  28
  Vrouw
  Even een tijdje offline geweest, ik heb best wat gemist maar het is zoveel dat terug lezen bijna niet te doen is.

  Hoe gaat het met alle mama’s en jullie kindjes?
   
  Pastasaus, Elmyra en LolaBloem vinden dit leuk.
 4. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  Evi is al bevallen :) voor de rest vrij rustigbij iedereen.

  Vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn baby de grootte heeft van een termijn van 36 weken. (Altijd al groot geweest) ik word waarschijnlijk met 38 weken ingeleid maar dat is nog niet vast gelegd. Hoop dat meneer spontaan komt. Hij zou al 2,7 kilo wegen volgens de gyn.

  Hoe is et met jou?
   
 5. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  @lis91 hoe gaat het met jou en de kleine man?

  Hier wel prima. De dagen vliegen voorbij! Druk met de 3 kids, met dit mooie weer lekker veel buiten. Eind juni een midweekje weg geweest en dat was heerlijk. Moet wel bekennen dat ik het fysiek wel echt zwaar vond met 3 kids op vakantie, zwaarder dan thuis (maargoed heb mijn gezondheid ook niet mee). Maar dat gezegd hebbende, het was echt super. We hadden nog wel langer willen blijven. S.iem heeft inmiddels door hoe hij moet sturen met de loopkar dus daar houd hij zich wat meer mee bezig nu. Los lopen kan hij echt wel maar hij heeft de focus en het geduld er niet voor. Als jij wel de focus heeft stapt hij zo op bijvoorbeeld het zwembadje in de tuin af.

  @LolaBloem haha die schattingen kunnen er echt naast zitten hoor. S.iem zou krap 2500 gram zijn bij 37 weken. Maar hij was 2840 gram.
   
 6. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  OMG sorry, zie dat ik hier vertel dat Evi is bevallen, dat moest natuurlijk in een andere topic. Jullie zullen vast denken dat ik gek ben :$ mijn hoofd staat er niet helemaal bij meer.

  @Elmyra Ik zou me geen zorgen maken om Siem, hij is lekker chill! Geen haast! :D Heerlijke eigenschap! Nu ze nog jong zijn lijken de verschillen groot (de een kan sneller praten, de ander sneller lopen enz) maar dat vervaagd naar mate ze ouder worden. Hoe gaat het met de fysio? Je kids zijn trouwens echt om op te eten, zie ze soms voorbij komen bij de show je outfit (hoe heet het nou ookal weer precies?) Sorry, ben echt veel te verward en vergeetachtig:$

  Ja wat het gewicht betreft, probeer ik mezelf wel in te troosten want bij mijn dochter had ik ook zoiets (reuze baby, maar was bij de bevalling gewoon 3,100 kg. Alleen was het niet zoooo extreem als hoe ze nu doen erover. Ik zal proberen zo gezond mogelijk mijn laatste weken door te gaan en afwachten tot hij zelf van zich laat horen.
  (toen ik vandaag mijn gyn bv vroeg of mijn baarmoeder niet wat week of open, was haar antwoord: Nee, dan zou hij met zijn gewicht er zo uitfloepen :roflmao: )

  Voordeel hiervan: mocht hij eerder komen dan heeft hij een goed gewicht:rolleyes:
   
 7. Pastasaus

  Pastasaus Actief lid

  11 sep 2016
  186
  75
  28
  Vrouw
  Op de spaghetti
  Beetje laat maar fijn dat je je er goed in voelt, die stap in zee komt vanzelf ;). Ohh heerlijk, Frankrijk, ik zou ook zo graag willen maar ik krijg m'n vent helaas niet mee. Frankrijk, Italië, daar zou ik graag heen willen. Nog 1 weekje voor jou, gaat al snel he.

  @lis91 hoi! Hoe is het met jou?

  @Elmyra dat komt helemaal vanzelf dat hij ook zonder los gaat lopen, geen zorgen maken ;). X kruipt ook nog regelmatig ondanks dat hij prima los kan lopen, gewoon luiigheid.

  @LolaBloem ik zou me ook niet te druk maken hoor, dat komt allemaal vanzelf wel goed toch en ze kunnen er idd behoorlijk naast zitten. Idd het voordeel van een iets zwaarder gewicht is dat de kindjes wat meer kunnen hebben, ik vind dat ook nooit zo erg. In tegenstelling tot dochterlief als die afvalt is het helemaal een magere spriet, ze weegt ook maar iets van 22 kilo bij een lengte van 1.26 dus ja. Nu is ze gewoon lekker slank :).

  Hier alles goed, ik geniet van de zomervakantie en de kindjes, we zijn regelmatig in het zwembad in de tuin te vinden dus madam m'n dochter heeft al een flinke bruine kleur haha. Zelfs de kleinste begint ondanks flink met factor 50 smeren te verkleuren, je ziet gewoon waar z'n zwemluier altijd zit. Huid van papa denk ik, we zijn gewoon allebei bleke kaaskoppen maar hij verkleurt veel sneller dan ik. Ik ga altijd van wit naar rood en weer naar wit, m'n vader vroeg vroeger ook regelmatig of ik bij de campina werkte met die melkflessen :$ haha.

  Hoe is het met de rest van de dames? Ik zag wel dat Blijdorp weg is, jammer!!
   
 8. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Oh ik zie het nu ook! Wat jammer zeg ... Moet zeggen dat ik er zelf ook wel over nagedacht heb hoor. Met de gedachte ‘wat brengt het me?’. Maar vind het dan toch wel leuk om in dit topic mee te schrijven en te lezen en verder reageer ik wanneer ik wil, of niet :rolleyes:. Dus ik blijf nog even.

  Maak me ook niet echt zorgen om S.iem hoor vwb het lopen. Ik zie dat hij het wel kan maar heeft er gewoon niet veel zin in. Dat komt dan vanzelf wel. Hij loopt nu dus wel meer met de loopkar omdat hij weet hoe hij kan sturen. Verder kruipt hij gewoon graag, gaat veel sneller en hoeft ie geen moeite voor te doen. Hij doet niet graag moeite voor iets :roflmao: .... Als het niet gaat zoals hij wil word hij gewoon boos en stopt ermee.

  S.iem verkleurt ook echt al lekker inderdaad en die meiden zijn ook flink verkleurd. De oudste en S.iem hebben meer mijn bleekschetenhuidje, de middelste heeft een wat donkerdere huid net als haar papa. De kids liggen nu in bed. Zwembad staat klaar dus daar kunnen ze straks lekker in.
   
 9. lis91

  lis91 Actief lid

  10 okt 2016
  437
  33
  28
  Vrouw
  Fijn dat t allemaal goed gaat!

  Hier gaat t ook goed, S moet geopereerd worden , hij krijgt buisjes en zijn neusamandelen worden verwijderd.

  Hij wil niet zelf lopen, alleen aan de hand en dan rent hij zowat hij heeft 3 stappen los gezet maar gaat dan meteen kruipen en hij “praat” nog niet zoveel zeker op de opvang is hij erg stil, vanaf het begin al nu een half jaar later nog steeds weet wet dat betreft niet zo goed wat ik moet doen maar heb met mezelf afgesproken dat t komt wanneer t komt kreeg tijdens de 14maanden prik namelijk commentaar dat hij niks zei naast papa en mama en dat was niet goed, nu zegt hij wel wat dingen maar niet extreem zoals andere kindjes op de opvang
   
 10. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  ?? Wat gek dat ze dat zeggen tegen jou. Hier kan de kleine meid ook alleen maar wat brabbelen en echt nog niks "zeggen" en al helemaal niet " vertellen" iedereen is papa en als ze iets wil: die die die

  Met de tijd komt het vast wel goed.. Wel naar dat je zoontje een operatie moet. Hoop dat de ernst mee valt? Is er al een datum bekend? Sterkte en succes!
   
 11. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  6.205
  6.838
  113
  Hier gaat het ook goed.
  N is heel ondernemend en ontzettend ondeugend.
  Hij loopt volledig los en wilt perse zelf de trap op lopen.
  Hij zegt:
  - die
  - mij
  - eten (eeeetttuuuuuuh!)
  - hap
  - iete (dan roept ie zijn zus Celine die wij Lientje noemen)
  - mama, papa, opa en oma

  Hij slaapt eindelijk smiddags ipv van 10 tot 13.
   
 12. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ah wat sneu, maar wel voor het goede doel! Het zou zomaar kunnen dat hij straks met de buisjes beter hoort en ook meer gaat praten. Maar hij kan ook gewoon zijn eigen tempo aanhouden wat praten betrefr hoor. Hier bij het cb houden ze aan drie losse woordjes (papa en mama tellen niet mee idd). Ze bedoelen het niet slecht hoor van het cb denk ik, het komt soms alleen niet heel tactisch over. Maar op zich is het goed dat ze dat in de gaten een houden. Een vriendin van me gaat nu ook met haar dochtertje naar een logopediste, al is dat meisje wel ouder. Het is misschien met 14 maanden ook nog wel een beetje vroeg om conclusies te trekken. Zou eens afwachten hoe het gaat als hij straks buisjes heeft. Weet je al wanneer dat gaat gebeuren?
   
 13. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Hier gaat het ook wel goed denk ik :rolleyes:.

  S.iem heeft twee weken geleden heel het huis doorgelopen ... los! En sinds die dag doet hij niks meer, hij vertikt het. Als we willen oefenen word hij woest. Aan de hand wil hij wel even mee lopen maar ook niet te lang o_O. Snappen jullie het nog? Je zou toch verwachten dat als hij de smaak te pakken heeft, hij wel door zou zetten maar niets is minder waar. Daarentegen klimt hij wel overal op, hij is levensgevaarlijk ik kan hem echt geen seconde uit het oog verliezen want dan is hij al weer met een kamikaze-actie bezig.

  Qua praten doet hij niet ook niet onwijs veel hoor. Hij zegt uiteraard papa en mama en daarnaast nog:
  -etûh (dat roept ie heel de dag door ;))
  -bal
  -grekker (trekker ... bijna alles wat rijd is een trekker)
  -auto
  -bal
  -poeja (poes)
  -bèèè (schaap)
  -boe (koe)
  -op
  -klaa (klaar)
  -boodje (broodje)
   
 14. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  6.205
  6.838
  113
  Zijn die van jullie ook zulke klunzen?
  N viel gisteren met zijn hoofd op de rand van de salontafel, grote bult op zijn voorhoofd met een blauw plek eromheen.
  ‘S avonds viel die over een tasje, tand door zijn lip.
  Vandaag viel die toen die heel enthousiast was, tand door zijn bovenlip -> lijkt nu net alsof die zijn lip heeft laten opspuiten :p
  En als klap op de vuurpijl gooide zijn zus een pan van der keukentje op zij hoofd, hoppa nog een bulto_O
   
 15. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Ja S.iem is ook een onwijze klungel o_O. Head first van de bank vallen, al kruipend over speelgoed struikelen en tand door de lip, stiekem de trap opgeklommen terwijl ik de deur voor de postbode opendeed en uiteraard naar beneden donderen ... Ik kan een boek schrijven, hij is echt totaaaal niet te vertrouwen. Die meiden van ons waren en zijn ook deugnieten hoor, maar S.iem spant wel de kroon :eek:.
   
 16. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  6.205
  6.838
  113
  Nou echt he:eek: ik dacht dat C erg was en terwijl ik die in de gaten houd omdat ze nogal onhandig is, is N in een plastic stoeltje geklommen, vervolgens gaan staan en probeerd ie te springen:eek:
  Levensgevaarlijk die jongens!
  Oh en vanochtend was die nog geen 2 minuten bij me moeder.
  Klimt ie ineens over de rugleuning en sodemietert bijna er vanaf.. me moeder vliegt omhoog terwijl der koffie door de kamer vloog (Letterlijk!) en ik zette gauw een stap opzij en greep em beet..
  Zit dat monster nog te lachen ook:|

  Maar het is dus herkenbaar :p
   
 17. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Hoe gaat het dames? S.iem loopt sinds zaterdag los ... joepie :D:D!!! En goed ook, hij heeft gewoon gewacht tot hij zeker was van zijn zaak! Hij ‘rent’ met momenten haast. Kijk hem gaan :)! Ben zo trots!

  Bekijk bijlage 586053
   
 18. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Oooh ze zijn erg hè :eek:! Het is echt niet goed voor je hart ...
   
 19. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  6.205
  6.838
  113
  Wauw wat goed van S.iem!
  Met recht trots!

  Met N gaat alles goed.
  Pas een heel onderzoek gehad omdat hij constant dunne poep heeft maar er is geen oorzaak gevonden.
  Vandaag hebben ze hem op het kdv zelfs in bad gedaan omdat hij er helemaal onder zat.

  Hij loopt goed!, probeerde nu af en toe te gaan rennen en doet pogingen om te springen :D
  Zodra die muziek hoort gaat hij dansen, dat is zo leuk om te zien.
  En als ik zeg krijgt mama een knuffel dan krijg ik een knuffel van hem en doet ie Aaahhhhh :roflmao:
  Hij geeft ook graag kusjes :D
  Lekker kind!
   
  Elmyra vindt dit leuk.
 20. Elmyra

  Elmyra Niet meer actief

  Aaah lief hè! Jongens zijn (in mijn ervaring) meer gericht op mama en knuffeliger. S.iem komt ook bij mij en zijn zussen en maakt kusgeluidjes. Dan wil hij een kusje geven ... Zo lief! En dat dansen van die kleine dreumesjes is helemaal om te smelten!
   

Deel Deze Pagina