eind jan/begin feb2017 mama's :)

Discussie in 'De mama's' gestart door toch3, 8 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  Hier gaat ook alles goed. Weinig nieuws te melden. J loopt heel wat kilometers per dag, eet als een dijkwerker en blijft dun. Afgelopen weken vooral energie in het praten gestoken.

  Slapen snachts is erg wisselend, hij komt nog graag bij me in bed. Overdag probeer ik hem wakker te houden omdat het anders tot 23u spelen is, ik wil mn avondjes rustig hebben ;)

  Schoolleven is weer begonnen dus even kijken wat hij nu gaat doen qua slapen
   
 2. Ietjuh

  Ietjuh Actief lid

  21 jun 2016
  301
  74
  28
  Vrouw
  als die optie er komt dat je van je kind de genen over kan nemen dat je skinny blijft :oops::thumup: ik offer mezelf wel op als proefkonijn :roflmao:

  Wat fijn dat ze zo goed slaapt... zou willen dat het hier ook zo was. Het is eigenlijk een slaapkonijn die maar niet wil begrijpen dat ze echt die slaap nodig heeft.
  Super leuk ook dat ze zo lief met haar broertje omgaat.

  Ja ineens he. T begint al bijna een peuter te zijn ipv een dreumes nu ze aan t stappen is

  @toch3 dat hij het volhoudt dan:eek: ik zou hier echt een uiterst chagrijnige dame hebben dan.

  Dat kletsen is ook wel iets magisch vind ik bij die kleintjes. En ook zo ineens al die woordjes die dan ineens om je oren vliegen.

  Sta je bijna niet bij stil natuurlijk maar hier duurt de vakantie nog 2 weken. Dan vergeet ik wel eens dat het op andere plekken anders kan zijn.

  Geven jullie ze eigenlijk nog een fles?
  Hier krijgt ze nog 3x een fles (ontbijt, lunch en voor t naar bed gaan)
   
 3. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.779
  5.927
  113
  #1023 Sado, 22 aug 2018
  Laatst bewerkt: 22 aug 2018
  Oh nee, hier al héél lang geen flessen meer. Wanneer de fles bij de lunch is komen te vervallen weet ik niet eens meer. Ontbijtfles is sinds 11 maanden gewoon een bekertje ‘normale’ melk en avondfles is na 13 maanden komen te vervallen. Wilde ze op een avond opeens niet meer.

  Eetschema is doorgaans zo:

  O: 1 belegde boterham, wat fruit, bekertje koemelk (bij erge trek extra fruit of een cracker oid, maar komt zelden voor)
  T: flinke portie fruit
  L: 2 belegde boterhammen, bekertje koemelk
  T: verschilt ontzettend. Op de creche vaak (een) cracker(s), soepstengel, etc. Thuis maak ik vaak een bordje met wat verschillende dingetjes: bijv rozijntjes, rijstwafeltjes, wat rauwkost, koekje, wat fruit.
  A: gewoon met de pot mee. We zijn geen a/g/v mensen, dus ze krijgt best wat verschillende keukens mee :p
  T: Niet. Soms nog een waterijsje oid.
   
 4. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  @Ietjuh had het wel verwacht na 17, 18 en 15 maanden stoppen met dutjes. Blij dat J niet nog eerder dan E stopte ;)

  Fles: zijn we aan het afbouwen, hij wil steeds meer een gewone beker/glas. In de auto en savonds heeft hij nog graag een fles met diksap ofzo
   
 5. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.779
  5.927
  113
  Hier ook een gewone beker bij de maaltijden! Drinkt ze erg netjes uit.

  Gewoon voor tussendoor (altijd wat drinken tot haar beschikking) wel nog een rietjesbeker. Anders gaat ze nl met haar beker lopen en klieren en kan ik om de haverklap de vloer dweilen:rolleyes:

  Qua slaapjes: hier overdag nog 1. Ze komt ergens tussen 08.00 en 09.00 uit bed, na de lunch gaat ze naar bed tot een uur of 15.00-16.00 (soms een uitschieter naar 16.30), nacht begint om 19.00 :thumup:
   
 6. Spectre

  Spectre VIP lid

  5 nov 2015
  6.792
  4.379
  113
  Vrouw
  Hier gaat ook alles goed.
  Heb nu eindelijk vakantie, heerlijk genieten met ons 3en :)
  Praten gaat zo goed bij L., ik verbaas me er soms over hoeveel hij al weet. Hij wilt en probeert alles na te zeggen en onthoudt ook veel woorden.
  Dus we moeten nu wel gaan opletten wat we zeggen haha.
  Pas zei ik iets in de trand van; 'ja daaag dat kan niet ' vervolgens hoor ik L zeggen: 'daaagg' ..... :roflmao:

  Flesjes krijgt hij niet meer. Bij z'n boterham drinkt hij een beker melk. Heel af en toe krijgt hij s avonds nog een flesje gewone melk opgewarmd... Maar echt al een tijd geen poedermelk meer
   
 7. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.779
  5.927
  113
  Hahaha ja ja nu moet je op je woorden gaan letten :D
  Leuk joh! Lijkt me zo leuk, dat praten
   
 8. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  M kan elke dag een nieuw woordje of hij doet een geluidje, maar mama? Nee hoor...geen mama.
  Op wonderbaarlijke wijze plast meneertje in de nacht niet meer (poepen deed hij al een jaar niet meer in de nacht) en vanochtend voor het eerst een plasje op het potje gedaan.
  Ik was nog helemaal niet van plan om hiermee aan de slag te gaan eigenlijk, maar spelenderwijs probeer ik het maar rustig aan. Er zijn meer momenten dat ik hem erop zet en hij gelijk weer opstaat, dus ik hou zijn tempo lekker aan.
  Ik merk wel dat de peuterpuberteit eraan zit te komen. Wat een buien soms :eek:
  Vorige week waren we samen iets aan het bouwen met blokjes en iets lukte hem niet dus alle blokjes werden brullend door de kamer gesmeten en ‘nee’ en hoofdschudden is nu favoriet.
  Gelukkig zijn er meer leuke momenten en is het het grappigste jongetje dat er bestaat...zodra hij door heeft dat ik ergens om moet lachen doet hij er een schepje bovenop en lacht dan ook hard om zichzelf :D
   
  Spectre vindt dit leuk.
 9. Ietjuh

  Ietjuh Actief lid

  21 jun 2016
  301
  74
  28
  Vrouw
  Fles: ik probeer haar dus ook de melk uit een beker te laten drinken. Ze kan er prima uit drinken, maar drinkt qua melk dan maar 20 cc ofzo en anders gaat de fles op zeg maar.

  Potje: Wat super @Adrianna. Hier hebben we spelenderwijs het ook geprobeerd het potje. Ze plaste en poepte er op. Tot ineens het niet meer interessant was en ze er meteen weer af ging. Hopelijk gaat het bij jullie beter!
   
 10. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  J is vrijdagavond van de bank zo tegen het tafeltje gevallen en daardoor een gat in zijn hoofd :( Bloedde heel hard, hij huilde heel hard maar beide was gelukkig zo over. Ik heb hem gepakt, naar de badkamer gerend en er een hydrofiel tegen geduwd. De oudste 2 opdracht gegeven om naar de buurvrouw te rennen, die is huisarts. Gelukkig had ze lijm in huis en kon ze het thuis heel mooi plakken. J zat ondertussen heel rustig zijn fles te drinken en gaf geen kik meer. Toen het klaar was heb ik wel even moeten huilen van de schrik maar volgens de buurvrouw had ik goed gehandeld door gelijk dicht te duwen, de oudsten naar haar te sturen en zelf rustig te blijven (voelde me niet zo).

  Aan J is niks meer te merken. Zelf ben ik veel alerter nu wat niet heel fijn voelt omdat ik geen helicoptermoeder wil zijn.
  Dochter vroeg gister wel nog even waarom ik moest huilen en gaf ze aan dat ze het ook wel beetje eng vond. Maar ook leuk om te zien hoe het gemaakt werd :roflmao: en uit zichzelf een doek gepakt en al het bloed opgeruid (was best veel op des grond gekomen tijdens het lopen).
   
 11. Ietjuh

  Ietjuh Actief lid

  21 jun 2016
  301
  74
  28
  Vrouw
  Jeetje kan me voorstellen dat je daarna even hebt zitten huilen @toch3 Toch schrikken.
  Wat goed dat je rustig hebt kunnen blijven en dat de oudsten ook rustig bleven. :thumup:

  J. is zelf niet voorzichtiger op hoe hij nu dingen doet? Kan me voorstellen dat jij alerter bent, maar kan me ook voorstellen als het de komende periode weer beter gaat jij ook minder gaat helikopteren zeg maar.
   
 12. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  Haha nee hij helaas niet. Springt gewoon weer pp de bank als hij de kans krijgt :confused: maar dat was ook het stomme, hij was helemaal niet druk en onbesuisd bezig maar zat op zn kont en schoof naar voor on eraf te gaan.

  Ik verwacht ook wel dat het helicopteren minder word. Moet wel, anders heb ik geen leven meer haha
   
 13. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  @Ietjuh hier precies hetzefde... het was interessant, hij plaste een aantal keer erop en nu loopt hij er gelijk weer vanaf.
  Ach...er is nog zat tijd :p

  Hoe is het met jullie kindjes en de (komende) peuterpuberteit?
  Hier wordt het steeds erger:rolleyes:
  Alles is nee en als hij zelf nee te horen krijgt is het (letterlijk) gillen.
  Helpen met eten, nadat hij rijst probeert te prikken 5 minuten lang, hoef ik geeneens te proberen, want als hij de kans krijgt smijt hij alles de kamer door. :rolleyes:
   
 14. Spectre

  Spectre VIP lid

  5 nov 2015
  6.792
  4.379
  113
  Vrouw
  Ja de peuter puberteit is hier ook aanwezig haha. Vorige week wilde hij met z'n loopauto mee in de auto naar de opvang.... ik zei 'nee je loopauto kan niet mee, vanmiddag kun je er weer mee spelen ' maar daar was hij het niet mee eens, L. heeft dan wanneer iets niet mag of niet naar z'n zin is, dat hij huilend wegrend haha, lekker dramatisch :roflmao:
  Ook wel grappig af en toe , om de gekste dingen kan hij gaan huilen.
   
 15. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  Hier ook flink gillen, vooral naar broer en zussen. Maar ba schooltijd moet hij ze ook eerst knuffelen :)
   
 16. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.278
  6.813
  113
  En toen had hij gat nr2 te pakken :( deze keer niet zijn schuld, meisje die hem vast had buiten is gestruikeld ofzo waarna J met zn hoofd verkeerd tegen een plank kwam. Gelukkig klein sneetje en tussen zn haren. Wel even laten lijmen op de HAP (was net 5u geweest) maar hij lijkt er geen last van te hebben :thumup:
   
 17. Ietjuh

  Ietjuh Actief lid

  21 jun 2016
  301
  74
  28
  Vrouw
  Pff wat een pech. :(
  “Gelukkig” is deze dan wat meer uit het zicht.
   
 18. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.779
  5.927
  113
  Oef dat is schrikken @toch3! Fijn dat hij er geen last van lijkt te hebben.

  Wat gaat de tijd hard, he. Onze kleintjes zijn al niet zo klein meer en gaan richting de 2! Waar blijft de tijd!
  Peuterpuberteit valt me hier mee, eerlijk gezegd, C wil veel zelf doen maar ik laat haar lekker gaan daarmee. Oefening baart kunst en ze kan eigenlijk al heel veel zelf :) Eten doet ze al een tijdje helemaal zelfstandig (ook de ‘moeilijkere’ dingen als soep, rijst, etc) en onwijs netjes. Zelf helpen me aan- en uitkleden doet ze ook graag en gaat ook verrassend goed :)
  Soms natuurlijk wel de befaamde alles-is-nee-dagen en het boze stampvoeten als iets niet mag, maar ach, die hoort erbij. En stiekem best grappig :p

  Onze jongste is vandaag ook alweer 6 maanden! Bi-zar hoe snel de tijd gaat. Hij groeit ook als kool (zit al in maatje 74) en babbelt er al vrolijk op los met z’n 2 tandjes :D Heerlijk om dit alles opnieuw te beleven. Ik zweef een beetje tussen “hup, direct een derde kindje er achteraan!” en “laten we maar even wachten tot C (bijna) op school zit”. Nog even besluiteloos, dus :)

  As we speak zitten we in de auto, terug naar huis van een paar daagjes Disneyland. Genieten! In juni ook met z’n 4-tjes geweest, merk dat C er nu al meer van begrijpt en er meer van geniet dan die keer. Zo leuk dat blije koppie de hele tijd :D
  Op deze leeftijd zie je ze (mentaal) met de week groeien, he? Super leuk.

  Hoe is het met de zwangere (inmiddels bevallen, denk ik?) dames @Sophiex @Vrouwke87?
   
 19. Vrouwke87

  Vrouwke87 Fanatiek lid

  26 jun 2013
  1.451
  321
  83
  Nee nog niet bevallen. Wel hoogzwanger en al een hoop gerommel de laatste week.
   
  Spectre vindt dit leuk.
 20. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  Wat goed van C dat ze al zo netjes kan eten!
  Dat is bij M nog niet aan de orde hahaha.
  Een broodje eten met vorkje of iets wat hij kan prikken tijdens het avondeten lukt wel, maar zodra er een lepel ligt wordt het spelen en kneden :D
  Het aankleden is ook iets wat nog niet helemaal zeg lukt.
  Hij kan wel zijn trui zelf uittrekken en als ik sokjes pak of een broekje dan steekt hij wel een beentje in de lucht, maar ik zie hem voorlopig niet niet zelf zijn broek aantrekken eigenlijk :p
  Wel heeft hij deze week onder andere ‘shampoo’ als nieuw woordje erbij :roflmao: of aampoooo zoals hij dat zegt.
   
  Sado vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina