Mijn beste vriendin heeft nu 4 miskramen gehad. Haar eerste 3 miskramen eindigden telkens rond de 6 weken. In een tijdsbestek van 1 jaar werd ze dus 3x zwanger. Hierna duurde het 9 maanden en werd ze zwanger van haar zoon. Deze zwangerschap ging goed en verliep zonder problemen. Nu hebben zij een wens voor een 2de kindje en raakte zij al vrij snel weer zwanger. Ze had echter super veel pijn en na 2 weken pijn kwam ze erachter dat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap droeg. Een abdominale zwangerschap. Een zwangerschap in haar buikholte. Dit heeft een aantal weken geduurd voordat deze helemaal verdween en hierna heeft ze een gesprek met de gyneacoloog gehad. Gyn vertelde dat ze qua onderzoek niets voor haar kunnen doen. Ze heeft alle eerste onderzoeken al gedaan na die 3e miskraam. Chromosomen onderzoek en schildklier getest. Maar nu vraag ik mij af, omdat ik hier geregeld lees dat er bepaalde onderzoek en worden gedaan, of er toch niet iets voor haar gedaan kan worden? Haar gyn zei dat het stomme pech is. Oké die 4e miskraam is inderdaad stomme pech, maar ik vind het moeilijk te geloven dat 3 miskramen echt pech zijn. Ben benieuwd hoe anderen hier naar kijken. Alvast bedankt!
Ik zou willen dat ik het antwoord wist.... ik heb zelf nu ook 3 vroege miskramen (4w, 5w en 6w) gehad met een gezond zoontje tussendoor. Ik heb zelf eens zitten zoeken en het risico op een vroege miskraam voor 6 weken is eigenlijk 25% eerder dan 15% op mijn leeftijd van 30 jaar. Dus dat zou betekenen dat de kans dat je zoiets 2x krijgt 5% is en dat zou dus weer niet zo zeldzaam zijn.... Verder denk ik zelf dat sommige vrouwen gewoon de niet goede vruchtjes eerder accepteren /laten innestelen dan anderen of ze langer bijhouden/later afstoten. De kans op een miskraam voor je menstruatie is namelijk een stuk groter en vaak treed die op voordat je weet dat je zwanger bent. Dus ik denk dat er vrouwen zijn die ze gewoon niet zo snel afstoten en dat je daarom wel vroege miskramen ziet. Wat ook nog een theorie van mij is dat er een eileider minder goed werkt en de miskramen bijv vaker buitenbaarmoederlijke zijn en worden afgebroken. Dit las ik een keer in een onderzoek: bij vrouwen met meerdere biochemische zwangerschappen het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap groter is in de toekomst. Maar dit gaat dan ook weer over zo'n klein aantal getallen dat dit ook niet alles kan verklaren. En daarvoor zou je een onderzoek van de eileiders moeten ondergaan. Als ze de testen heeft gehad en er geen afwijkingen zijn gevonden kun je verder ook niet veel doen. Ze heeft een gezond kindje die dus het kan wel. En waarom sommige vrouwen eerder pech hebben met een miskraam dan anderen blijft vooralsnog een raadsel helaas....
Bij mij (2 miskramen, 2 bbz'en) wilden ze ook nog in de baarmoeder kijken (hsg). Hebben ze dat hij haar al gedaan? Het is er bij mij uiteindelijk nooit van gekomen, omdat ik steeds snel weer zwanger was.