Mijn zoontje heeft onlangs oorontsteking (beide kanten) gehad en heeft toen ook een antibiotica kuur gekregen. Sindsdien is hij eigenlijk nooit meer de oude geworden waardoor ik het idee had dat het wellicht niet helemaal weg is gegaan. We hebben nu een paar keer gehad dat hij rond 22/23 uur wakker wordt en dan rechtop in zijn bed zit en heel hard krijst. Hij is alleen stil als hij rechtop bij ons zit (en tv mag kijken). In het begin dacht ik dat het spatjes waren maar nu dacht ik dat de oorontsteking misschien toch nog niet weg is. Hij heeft laatst ook echt van 22-3 gehuild. We zijn al terug geweest bij de huisarts en die zag dat de oren rood waren maar die dacht het door een virus kwam (wat ik zelf nogal een vaag verhaal vind en wat ik ook heb aangegeven maar de huisarts zei toch echt dat het daar aan lag). Heeft iemand hier ervaring mee en tips voor als ie snachts niet meer wilt slapen?
Wij hebben eigenlijk hetzelfde. Ons zoontje is 10 maanden en had onlangs ook aan beide oren oorontsteking. Ook een kuurtje gehad, maar sinds 2 nachten ontroostbaar en wil niet meer in bed teruggelegd worden. Krijsen, overstrekken. Als hij dan bij ons op bed is, gaat het goed. Omdat we hem zo niet kennen, hebben we hem al 2 nachten een zetpil gegeven en dan wordt hij toch weer rustig. Ook ik heb het vermoeden dat het weer de oren zijn.
Op zich zou het best kunnen dat het van een virus komt, dat maakt natuurlijk niet uit. Blijkbaar is de ontsteking nog niet helemaal weg, dus zou je wel verder moeten behandelen. Gewoon weer naar de huisarts gaan, of naar de huisartsenpost bellen. Zeker als het midden in de nacht is, hebben ze weinig werk en is er wel een plekje. En aangezien je schreef dat hij uren wakker is geweest in de nacht, is dat geen probleem. Je kunt toch niet slapen en hij is afgeleid, dus geen pijn. Voor hetzelfde geld ondernemen zij wel actie. Ik ben zelf pas 2x geweest met mijn zoontje en ze namen alle tijd voor hem, er waren geen andere patiënten. Dat was erg prettig. Sterkte toegewenst!
Rode oortjes wordt door huisarts vaak vertaald als: geen last. Was hier echter nooit zo: rode oren was al flink pijn en last. Oorontsteking kan twee oorzaken hebben: een virale infectie of een bacteriele infectie. Viraal doe je niets aan dan uitzieken: daar helpt AB niet tegen. Bacterieel ontstaat vaak als gevolg van een verkoudheid waarbij zich prut ophoopt achter het trommelvlies, waardoor dan een ontsteking ontstaat. Daar helpt AB wel tegen Hier de ervaring dat eenmaal een oorontsteking gehad, ze beiden last bleven hebben van de oren, dus ik zou zeker verwijzing KNO vragen dan.
Tegen de pijn kun je trouwens wel druppels halen, en uiteraard zetpil geven. Ben de naam van de druppels even kwijt, maar zijn zonder recept gewoon te krijgen bij drogist.