En dan...is er een ander

Discussie in 'De lounge' gestart door Baloei, 14 aug 2019 om 09:18.

 1. Baloei

  Baloei Lid

  27 mrt 2019
  89
  124
  33
  Vrouw
  Ik vind jouw visie een beetje kortzichtig. Ja, ze is aan het dingesen met een ander. Maar volgens mij heeft ze gewoon behoefte aan onbezorgd samen zijn met iemand die haar waardeert als vrouw. Het is zo lang geleden dat ze dat had. En er is ook niet echt zicht op dat dat op korte termijn weer gebeurt. Ik snap wel dat dat deprimerend is en dat je dan opeens gevoelens krijgt voor een ander als dat zo voorkomt. Ze heeft het niet opgezocht, het gebeurde gewoon.
   
 2. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.759
  526
  113
  Heeft hij ook hulp en/of eventueel medicatie?
   
 3. Loveischocola

  Loveischocola Fanatiek lid

  11 jan 2019
  1.407
  1.482
  113
  Vrouw
  Neem haar lekker een dagje mee sauna, nagels doen lekker uit eten ect.. gewoon eventjes uit de ‘sleur’ thuis weg. En een burn out kan gewoon lang duren, maar als ze met die andere kerel gaat en haar man komt er achter dan duurt het nog veel langer. Vreemdgaan is sowieso al een no go en al helemaal als je man ziek thuis zit.
  Hoe zou ze het vinden als het andersom was, dat hij dat zou doen als ze ziek thuis was. En natuurlijk is het zwaar voor haar, maar het is zwaar voor beide. Het is iets waar je beide mee te maken hebt. En je kan er samen alleen maar sterker uit komen.
   
 4. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  7.853
  3.955
  113
  Nou ok prima:) Maar je schreef dat je niet wist wat je er mee aan moest en je vroeg om tips.
  Misschien was het handiger geweest als je er dan bij had gezet wat voor soort tips je graag had willen horen.

  Verder is het voor mij niet makkelijk oordelen, ik spreek vanuit ervaring. Dit is de manier zoals ik het aanpak. Niet de jouwe schijnbaar en dat is prima maar nogmaals dan snap ik niet wat je nou eigenlijk wilt horen?
   
  Happyhope, Evanesco, Whoopy en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Baloei

  Baloei Lid

  27 mrt 2019
  89
  124
  33
  Vrouw
  Jawel, hij loopt bij een psychiater en is medicijnen weer aan het afbouwen. Dat gaat nog niet zo goed.
   
 6. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  11.081
  5.137
  113
  Dan vraag je om hulp. Er is geen excuus voor zo vreselijk moedwillig vreemd willen gaan en de ‘maar ik heb het ook zwaar’-kaart te trekken.
   
  Manana, Whoopy, Sado en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  36.373
  7.034
  113
  Nabij Utrecht
  Gevoelens overkomen je idd, dat zoek je niet op. Dat ben ik 100% met je eens.
  Maar of je iets doet met die gevoelens, daar ben je 100% zelf bij.
  Ga je iets doet met die gevoelens dan zit je hartstikke fout.

  Ik ben niet kortzichtig hoor, want ik snap haar behoeftes, maar ik keur het absoluut niet goed dat ze het op deze manier doet.
  Wat ze nu doet is vals en sneaky!
  Haar man heeft niet bewust voor deze burnout gekozen. Het was van hem geen bewuste actie om haar eens "lekker pijn" te doen.
  Hij heeft haar nodig, juist nu! En wat doet zij... juist.. plannen maken en dingesen met een andere man.
   
  Louise11110, olleke, Whoopy en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. MamavanLieverd

  MamavanLieverd Fanatiek lid

  1 dec 2014
  2.380
  275
  83
  Ik heb dit er even uitgepikt. Haar man zit al een jaar thuis zeg je? En praten over het gebrek aan intimiteit leidt nergens toe?
  Ik heb ook een burn out (eentje waar ik ook niet zomaar uitkom, want ik kan niet een knop omzetten en de zorg voor mijn kinderen met beperking verminderen), ook weinig behoefte aan intimiteit. Maar, als mijn man zou aangeven dat hij daar wel behoefte aan heeft, zou ik toch wel in ieder geval een uitje met hem plannen (zelfs ook al heb ik daar niet zoveel behoefte aan op dat moment). Het gaat erom dat je toch ook aandacht aan elkaar probeert te geven, ook als het niet goed met 1 of beiden gaat. En dan doel ik niet op sex, als een van de twee dat niet wil, is dat uiteraard een no-go, maar waardering voor elkaar? Ik vermoed dat dat is wat ze mist. Dat is ook heel moeilijk te geven als je een burn out hebt, maar het zou m.i. wel gewoon bespreekbaar moeten zijn en met zijn tweeen een wandeling maken en samen lunchen, kan je al best weer nader brengen, is mijn persoonlijke ervaring.

  Ik ben absoluut tegen vreemd gaan overigens en ook tegen dingen achter elkaars rug om doen. Ik begrijp echter wel wat ze mist, en ik denk echt dat de enige optie is om het bespreekbaar te maken en kijken wat hij wel aan kan om weer nader tot elkaar te komen, dat hij ziek is, wil niet zeggen dat hij dan helemaal niet meer aan zijn huwelijk hoeft te werken he, het is vooral kijken wat haalbaar en leefbaar is voor beiden, zodat ze sterker hieruit komen ipv maar steeds verder uit elkaar groeien.

  Ik denk ook dat een avondje uit een goed idee is, zelf zou ik haar dan bovenstaande adviezen geven.
   
  Zomerbloem, DQueen, Whoopy en 4 anderen vinden dit leuk.
 9. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.759
  526
  113
  Dat is dan toch ook niet goed? Waarom bouwen ze al af, terwijl hij nog helemaal niet beter is? Ik kan me voorstellen dat ze overloopt in hopeloosheid wanneer je ziet dat het (weer) misgaat terwijl je al aan het eind van je latijn bent.

  Alleen haar "oplossing" zal haar alleen nog maar meer hoofdbrekens, hopeloosheid etc. geven. Ze zal zich schuldig gaan voelen en er achter komen dat het probleem niet oplost met haar zijsprong, het alleen maar groter en ingewikkelder maakt..

  De juiste stap die ze zou moeten nemen is zelf naar haar huisarts stappen en daar aangeven dat ze de situatie niet meer kan dragen, er niet meer mee om kan gaan, ze op het punt staat een domme onvergeeflijke fout te maken en dat ze hulp nodig heeft om zelf niet te verzuipen in deze hele situatie..
   
  DQueen, bloem82 en missle vinden dit leuk.
 10. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  11.081
  5.137
  113
  En zij doet er juist enorm actief aan mee. Ik heb een hele heftige, wederzijdse crush gehad met een andere man, maar no way dat ik afspraken met hem maakte om elkaar te kunnen zien. Verliefd worden op een ander kan gebeuren, hoe je er mee omgaat is een keuze.
   
  Louise11110, Whoopy, LolaBloem en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. Baby2020

  Baby2020 Lid

  26 mei 2019
  35
  9
  8
  Vrouw
  Hier ben ik het mee eens. Gevoelens voor een andere man kunnen je overkomen maar wat je er mee doet is je eigen verantwoordelijkheid.
   
 12. Kramertje

  Kramertje Actief lid

  4 apr 2019
  475
  180
  43
  Vrouw
  Jeetje wat een lastig dilemma zeg.
  Gevoelens overkomt je en ik snap best dat zij nu aandacht krijgt van een andere man die ze thuis bij haar eigen man niet krijg.
  En dat voelt goed voor haar.
  Maar wat ik zeg gevoelens overkomt je, wat je er mee doet is een ander verhaal.
  Als ze verder niet de intentie heeft om bij haar man weg te gaan, vind ik niet dat ze het kan maken om tijd door te gaan brengen met die andere man.
  Uiteindelijk besodemitert ze haar eigen man en wat los je er mee op? Helemaal niets, want er verandert nog steeds niet en je zet ook nog eens je eigen huwelijk op het spel.
  Ik denk altijd maar, eerlijkheid duurt het langst, dus ik denk dat ze toch moet proberen e.e.a. bespreekbaar te maken bij/met haar man.
  Als ik haar vriendin was, zou ik een dagje weg met haar plannen van het weekend en een goed gesprek met haar aangaan.
  Haar ook duidelijk maken dat je begrijpt hoe het voor haar moet zijn, maar dat naar een andere man rennen de oplossing niet is, de hele situatie verbetert er immers ook niet van.

  Ik hoop dat je vriendin en haar man er uit mogen komen samen.
   
 13. Sylva

  Sylva Fanatiek lid

  23 jan 2017
  2.777
  975
  113
  Vrouw
  Midden van Nederland
  #53 Sylva, 14 aug 2019 om 10:52
  Laatst bewerkt: 14 aug 2019 om 11:02
  We hebben het hier vooral over jouw vriendin en hoe lastig het is voor haar. Maar wat denk je dat dit voor haar man is?

  Ik lees dat haar man bij een psychiater loopt, medicatie krijgt en dit aan het afbouwen is. Eerlijk als dat afbouwen niet lukt dan lijkt het mij of veel te vroeg of het gaat te snel. Hij moet dat echt gaan aangeven. Misschien is het slim als je vriendin eens mee gaat naar zo'n gesprek. Misschien dat ze dan wat beter begrijpt wat er in nu echt in hem om gaat. Ik denk eigenlijk dat gesprekken samen een hoop inzicht kunnen gaan geven en wie weet geeft dat haar man net dat extra steuntje in de rug wat hij waarschijnlijk zo hard nodig heeft.

  Jij zegt dat ze gelukkig getrouwd is, maar dat is ze op het moment echt niet. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zich weer gewaardeerd en geliefd wil voelen, maar om dit bij een ander te zoeken is echt not done als je getrouwd bent. Ze geeft haar man nu eigenlijk de doodtrap door vreemd te (willen) gaan terwijl hij al op het dieptepunt zit. Waar is het in voor en tegenspoed in ziekte en in gezondheid? Jij wil haar helpen, wees dan eerlijk en vertel haar hoe jij hierin staat. Diep van binnen keur jij dit ook niet goed anders had je dit topic niet geopend. Ze moet voor zichzelf de keuze maken, gaat ze met die ander door en verkloot ze hiermee haar huwelijk of verbreekt zij al het contact en blijft ze voor haar huwelijk gaan. Ja misschien is dit simpel gezegd, maar het is wel waar het om gaat.
   
  Whoopy vindt dit leuk.
 14. MadeInUSA

  MadeInUSA Fanatiek lid

  27 dec 2011
  4.396
  1.258
  113
  En als je denkt dat dit een goed idee is, zie je ze echt niet helder. Je zegt dat ze haar man niet kwijt wil. Je moet geen bom op je huis gooien als je er nog wilt wonen. Als ze dit vreemdgaan echt van plan is, heeft ze zeker een bot hoofd.
   
  Spectre, Whoopy, LolaBloem en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. MadeInUSA

  MadeInUSA Fanatiek lid

  27 dec 2011
  4.396
  1.258
  113
  En het is een keuze om op die gevoelens in te gaan.
   
 16. Baloei

  Baloei Lid

  27 mrt 2019
  89
  124
  33
  Vrouw
  Nou, heb haar gesproken. Ze geeft aan dat ze vrijdag graag met mij uit gaat. Ze overweegt om met hem af te spreken. Ze is van mening dat als haar man het niet weet, het hem ook niet schaadt. En tsja, dat schuldgevoel, daar moet ze zelf een weg mee vinden.

  Ik ben voor nu heel erg blij dat ze er over twijfelt. En dat ik haar zie voordat ze met hem afspreekt. Ik denk dat ze geen idee heeft wat ze aan het doen is.
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 17. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk Fanatiek lid

  18 mei 2013
  2.298
  868
  113
  Lastige situatie waar je vriendin zich in bevind. Het is loodzwaar om een partner thuis te hebben die een burn out heeft of depressief is. Dat heb ik van dichtbij meegemaakt.

  Ik zou haar niet dit weekend meenemen, dan is het te laat, maar al daarvoor en haar een spiegel voorhouden.
  Als ze met deze man verder gaat, dan zal het nog moeilijker worden om bij hem weg te gaan en zal het huwelijk nog moeilijker te redden zijn. Twee redenen om dat dus niet te doen. Ik vind dat je het je gezin verplicht bent om alles te doen wat mogelijk is om je gezin te redden.

  Heeft haar man zich wel goed gevoelt met een bepaalde medicatie? Het klinkt voor mij vreemd dat hij af gaat bouwen, terwijl er nog geen verbetering was. Wordt ze wel betrokken bij het proces, wellicht is het voor haar goed om ook een gesprek aan te gaan met een psycholoog?
   
 18. PBV

  PBV Fanatiek lid

  6 feb 2018
  1.650
  1.186
  113
  Vrouw
  In het westen
  #58 PBV, 14 aug 2019 om 11:32
  Laatst bewerkt: 14 aug 2019 om 11:38
  Ik vind het nogal wat hoor.
  Ze zal gewoon geduld moeten hebben en haar man ondersteunen. Een burn out is heel naar en vervelend. En dan is zij zielig, terwijl hij elke dag worstelt met zijn gevoel en ellende. Ik vind het nogal egocentrisch van haar. Ik zou echt boos worden, als dit mijn vriendin zou zijn.
  Daarnaast ben ik echt tegen vreemdgaan.

  Als ze er niet uitkomt, moet ze iets gaan doen waar ze voldoening uit krijgt. Ze kan ook idd met een vriendin iets gaan doen. Vriendinnen of familie kunnen ook liefde en waardering geven.

  Ik hoop echt dat ze niet vreemdgaat. Ze neemt een hoop ellende met zich mee en dan is zij ook echt de boosdoener.
   
 19. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  12.985
  4.075
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Ik weet niet of je zelf ooit in de situatie gezeten hebt van een partner met psychologische problemen. Maar zo makkelijk is het echt niet. Als ik destijds bij mijn man tijdens zijn depressie ook nog eens mijn miserie, mijn gemis, mijn verdriet bovenop het zijne had gegooid, dan denk ik niet dat hij hier (of ergens op deze wereld) vandaag nog zou geweest zijn. Dat waren verdomd eenzame tijden, dat kan ik je wel zeggen.

  Alweer: dat betekent niet dat vreemdgaan een goede oplossing is. Maar praten over die problematiek, of weggaan, daarmee maak je het in zo'n situaties soms echt erg tot op het dramatische af.
   
  Theezeefje, Sherbet, Sophie221 en 2 anderen vinden dit leuk.
 20. momwithcamera

  momwithcamera Bekend lid

  13 mei 2019
  512
  513
  93
  Vrouw
  Ik weet niet of haar man in behandeling is voor z'n burn-out, maar in mijn behandeling is mijn huwelijk ook uitgebreid ter sprake gekomen en is er ook ruimte voor mijn man om mee te komen als we merken dat we er samen niet uitkomen. Misschien is dat een optie.

  Ik begrijp jouw vriendin ook echt, als je het gevoel hebt dat je thuis niet meer gezien word dan is het echt heel menselijk dat je gevoelig bent voor een ander die je dat wél geeft. Je kunt nou eenmaal iemand leuk gaan vinden of gevoelens krijgen. Ze is geen verschrikkelijk mens. Maar waar ze de fout in gaat is dat ze er iets mee doet, want dát is een keuze. En het is vreselijk lastig om dat stop te zetten als het allemaal leuk en spannend is, maar als je weet dat je de ander er diep mee gaat kwetsen moet je die keus gewoon maken. En als blijkt dat haar man nou zegt dat hij er mee kan leven dat ze (tijdelijk) een open huwelijk hebben, helemaal prima. Maar met dat stiekeme gedoe kan je zo veel kapot maken..

  "In voor en tegenspoed". Dit is de tegenspoed.
   
  flipflop, loetje en MamavanLieverd vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina