En dan...is er een ander

Discussie in 'De lounge' gestart door Baloei, 14 aug 2019.

 1. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  7.861
  3.994
  113
  #101 jessy77, 14 aug 2019
  Laatst bewerkt: 14 aug 2019
  Zou ze een minder goede vriendin zijn geweest als ze haar ongezouten mening erover had gegeven dan? Want zo komen al die post wel een beetje over he. Dus ik vind mijn conclusie niet zo raar.

  En nog een kleine aanvulling; als de rollen in dit verhaal waren omgedraaid..dus vriendin van ts zit thuis met een burn out en haar man zou er een affaire op nahouden omdat ie het zo zwaar vind..nou dan waren er zeker te weten hele andere reacties gekomen hier. Echt niet zo begripvol. En dat vind ik altijd zo interessant om te zien en ergelijk tegelijk.
   
  chrystel73, LolaBloem, Whoopy en 6 anderen vinden dit leuk.
 2. DQueen

  DQueen Fanatiek lid

  7 dec 2018
  1.392
  2.063
  113
  Nee hoor, dat haar vriendin haar kan vertrouwen en haar ei kwijt kan dat maakt haar een goede vriendin. En jouw conclusie dat je ALLEEN een goede vriendin bent als je meegaat in zo een situatie vind ik nog steeds heel erg raar.
   
 3. kly073

  kly073 Bekend lid

  11 jan 2012
  950
  465
  63
  Vrouw
  Huishoudelijke hulp
  Winssen
  Juist in deze tijd heeft haar man haar heel hard nodig. Ik spreek uit ervaring. Dan vreemdgaan, is gewoon ontzettend laag, al is het dat altijd. Wees een vrouw en beëindig dan de relatie, met als gevolg dat je op straat staat met kinderen.

  Ik zou dit als vriendin zijnde evht wel heel duidelijk tegen haar zeggen. En het er ook zeker niet mee eens zijn...
   
  Whoopy, PBV en Manana vinden dit leuk.
 4. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  7.861
  3.994
  113
  Mag je vinden hoor:)
   
 5. Pechvogol

  Pechvogol Fanatiek lid

  19 jun 2014
  1.255
  597
  113
  Wat kán je nou eigenlijk helemaal doen in deze situatie?
  - Voor jezelf bepalen of je bevriend kan blijven zijn met iemand die haar partner bedriegt. Als ja, dan blijf je haar vriendin door een een luisterend oor te bieden. Als nee, verbreek je de vriendschap, omdat jullie normen en waarden niet matchen.
  - met je vriendin de mogelijke scenario's bespreken van hoe dit af kan gaan lopen, zodat ze weet wat ze al dan niet op t spel zet.
  - Haar voor vanalles uitmaken, tja, dat lucht voor jezelf misschien op, want dan heb je iig heel duidelijk gemaakt, dat jij dit gedrag onacceptabel is, maar dat is vooral een handeling uit eigenbelang vind ik.
  - Haar tegenhouden gaat je niet lukken, mensen zullen nu eenmaal hun eigen fouten maken.

  De kernvraag is dus, kan jij vrienden zijn/blijven met iemand die er iets andere normen op na houdt wat dit betreft?
  Dit is een antwoord dat jij alleen voor jezelf hebt en er is ook geen goed of fout antwoord hierop.
  Begrijp me niet verkeerd, ík vind je juist een stérker mens als je dit zonder veroordelen kan. En misschien kan je het gaandeweg niet méér, dat kan ook nog.
   
  Iertje81 en DQueen vinden dit leuk.
 6. kly073

  kly073 Bekend lid

  11 jan 2012
  950
  465
  63
  Vrouw
  Huishoudelijke hulp
  Winssen
  Helemaal mee eens!
   
 7. Annemeis

  Annemeis Fanatiek lid

  11 sep 2011
  1.779
  382
  83
  #107 Annemeis, 14 aug 2019
  Laatst bewerkt: 14 aug 2019
  Het lijkt me in geen geval een goed idee dat ze de relatie beëindigt nu haar man in zon situatie zit....ook niet als ze in het slechtste geval, dit weekend toch -tegen beter weten in- vreemdgaat. Laat haar dat dan later vertellen als het weer beter gaat met haar man.

  Een goed idee om je vriendin mee uit te nemen dit weekend! Misschien kun je haar overhalen om samen met haar man een weekendje weg te plannen? De kinderen uit logeren bij opa en oma misschien? Dat ze rustig tijd hebben voor elkaar en lekker samen kunnen relaxen in een hotelletje met sauna of iets dergelijks?

  Ik heb altijd geleerd dat je wel iemands gedrag mag afkeuren, maar de persoon zelf nooit af mag keuren....
  Veroordelen werkt sowieso nooit, soms gaan mensen zich juist naar je oordeel gedragen... Eerlijk zeggen dat het je een slecht idee lijkt is natuurlijk prima maar veroordelen kan iemand juist tegendraads maken. Geduldig blijven luisteren en luisteren en luisteren.... en als ze om advies vraagt: zeg haar dat ze ook moet denken aan haar kinderen, zij zullen ook een enorme knauw krijgen als hun moeder vreemd gaat en het huwelijk knapt....

  Eerst op een of andere manier deze burn-out door zien te komen en daarna weer actief aan de relatie gaan werken. Wie weet komen ze er al samen sterker uit en is dat laatste dan niet meer nodig.

  Sterkte ermee hoor! Je lijkt me echt een goede vriendin!
   
  maartje84 en Iertje81 vinden dit leuk.
 8. Strandbal

  Strandbal VIP lid

  3 mei 2013
  8.036
  1.888
  113
  Misschien ben ik raar want ondanks dat ik zelf bedrogen ben kan ik die vriendin best wel begrijpen.
  Natuurlijk is het niet goed te praten dat ze vreemd gaat. Dat is gewoon altijd fout.
  Maar aan de andere kant ben je ook een mens. Ook in goede relaties worden mensen verliefd op een ander. En als je een hele tijd dan in zo’n situatie kan ik me best voorstellen dat je behoefte hebt aan genegenheid. Die man zal vast ook door een diep dal gaan en zal dat zelf ook niet leuk vinden. Maar als je dan als vrouw als enige voor alles op moet draaien (kinderen, werk, huishouden etc) en daarnaast niks aan je man hebt op alle vlakken, vind ik het niet zo raar dat je er op een gegeven moment zelf ook helemaal doorheen zit. En als je dan zoveel op je bordje hebt kan je denk ik echt wel dingen doen die je normaal niet zou doen.

  Ik zou je vriendin wel eerlijk zeggen wat je vind en dat ze er per direct mee zou moeten stoppen. Maar ik vind het wel goed van je dat je er toch voor haar bent en blijft steunen.
   
  MyMiracle, maartje84, Zulema en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  11.111
  5.148
  113
  Ik kan het heel goed begrijpen dat zij nu contact mist, verdieping, iemand waarbij zíj gezien wordt, en bij iemand met wie je ook seksueel klikt is dat toch heel anders dan bij een gewone vriendin natuurlijk. Dus dát snap ik heel goed, die behoefte naar meer contact en ook fysiek meer aandacht. Maar vreemdgaan is gewoon niet de oplossing daarvoor. Dat lijkt het misschien, en op heel korte termijn is het misschien ook echt heel fijn. Helemaal hoteldebotel zijn, daardoor even niks aan je hoofd, je overgeven daaraan. Maar daarna komt de kater. En de realiteit dat je daarmee gewoon een heel kwetsbaar iemand kwetst. En ja, dan kun je dat geheim houden zodat je hem niet écht kwetst, maar dan komt - hopelijk - het enorme schuldgevoel... Het geeft emotioneel zóveel meer belasting, het lost niks op.
  En dan nog niet eens ethisch gesproken, want los van dat je zélf niet de rest van je leven met een geheim en schuldgevoel wil rondlopen, wil je dit toch ook niet voor je echtgenoot?
   
  Lappies vindt dit leuk.
 10. Iertje81

  Iertje81 Fanatiek lid

  31 dec 2015
  2.698
  2.865
  113
  Ik heb niet alles gelezen, dat ga ik straks doen. Ik ga niet oordelen want je hebt er denk ik niets aan wat ik ervan vind. Ik ga ook niet oordelen omdat ik vind dat jij dat ook niet doet en dat vind ik eigenlijk heel erg mooi. Je gaat er ‘open’ in en staat voor haar klaar en probeert je in te leven. Ik vind je een lieve vriendin voor haar en ik denk dat ze daar nu het meeste aan heeft. Neem haar lekker mee uit en probeer haar te vertellen hoe jij je erbij voelt en wat je mening is maar hou dat niet oordelen vast. Het is geen makkelijk topic wat je hier geopend hebt en bent al snel geneigd om je te verdedigen denk ik omdat je nou eenmaal van je vriendin houdt en van iemand waar je van houdt wil je niet dat diegene iets kwaads overkomt. Die ga je verdedigen. En je zal hier pittige reacties krijgen ben ik bang omdat mensen vaak reageren vanuit ervaring of eerdere gekwetstheid. Dan kan het fel worden en dat mag ook.
  Ik ben zelf besodemieterd in mijn meest kwetsbare periode en als ik hoor dat iemand anders dat ook overkomt in eenzelfde periode kan ik ook boos worden hoor.
  Maar nogmaals; ik vind je lief voor je vriendin en ik denk dat ze je hard nodig heeft want er zijn al zoveel anderen die haar veroordelen...
   
  Lappies en einad vinden dit leuk.
 11. channe

  channe Fanatiek lid

  4 aug 2012
  1.105
  47
  48
  NULL
  Ik snap het wel...als je zelf in de situatie zit dan voel je je ook alleen...ik vind dat er teveel alleen maar gekeken wordt naar degene die een burn out heeft...
  Het nergens zin in hebben, mopperen, zeuren daar wordt je ook niet blij van.
  Nee het is niet goed, maar ik snap het wel.
   
  Bloempje01, Axia, Iertje81 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 12. Baloei

  Baloei Actief lid

  27 mrt 2019
  112
  191
  43
  Vrouw
  Wat een lieve reactie. Ik reageer morgen even uitgebreid, nu net klaar met kinderrace.

  Bedankt meiden
   
  Iertje81 vindt dit leuk.
 13. Lappies

  Lappies Actief lid

  21 aug 2018
  185
  102
  43
  Ondanks dat het hartstikke fout is kan ik het ook wel begrijpen. Helaas levert vreemdgaan je maar zelden iets op en zoals hierboven al zo mooi staat, als je weer ‘bij zinnen bent’ komt daarna de kater van wat je hebt aangericht.
  Jij klinkt als een hele lieve vriendin die ze nog hard nodig gaat hebben, hoe dit ook verder gaat. Je kunt haar natuurlijk steunen in welke keuze ze dan ook gaat maken maar wellicht kun je haar ook door te praten behoeden voor erger, of er voor haar zijn als het echt misgaat. Zij zal toch haar eigen weg daarin gaan en het is mooi dat jij er dan hoe dan ook bent voor haar.
   
 14. Anna009

  Anna009 VIP lid

  30 mei 2008
  5.570
  887
  113
  Home

  Ik snap ook dat iemand zich eenzaam voelt maar dan zoek je hulp
  Nu heeft ze niet alleen haar zelf er mee maar ook haar kinderen en man
  Vreselijk egoïstisch

  En tuurlijk geeft een nieuw iemand je in het begin volledige aandacht het is allemaal spannend en nieuw maar ook dat blijft niet zo
  Het gras lijkt altijd groener....
   
  LolaBloem en Mammavantwee vinden dit leuk.
 15. Manolito

  Manolito Bekend lid

  12 sep 2016
  630
  292
  63
  NULL
  NULL
  Erg herkenbaar.
  Ik had precies het zelfde met een vriendin.
  Die is uiteindelijk gescheiden en heeft zelf een huisje gezocht.
  De persoon die ze toen zag, is nu niet meer in beeld.
  Heeft ondertussen wel een nieuwe vriend.
  En zowel haar eigen kinden, hond en ik, zijn niet meer in beeld.
  Ja, ik wordt nog geappt of ik op de hond wil passen.
  Verder niet.
  Ik heb haar destijds gezegd wat ik ervan vond en dat ik er niets mee te maken wilde hebben.
  Ik ken haar (nu ex) man ook goed, dus wilde ook niet als alibi gebruikt worden.
  Dat viel niet goed.
  Dus sindsdien is het allemaal aardig bekoeld.
  Ik heb het losgelaten.
  Vind het erg jammer voor haar ex en de kids, die hebben dit zeker niet verdiend, maar tegelijkertijd weet ik dat ik niet alles en iedereen kan sturen.
  Dus als het me negatief beïnvloed en ik kan het niet sturen? Let it go
   
 16. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  33.172
  11.330
  113
  Natuurlijk is dat voor haar zwaar. Volgens mij snapt iedereen dat.
  Maar vreemdgaan is echt geen oplossing en totaal respectloos naar de partner die helemaal in de put zit.
  Ze kan beter hulp voor zichzelf zoeken, iemand die haar leert omgaan met de de situatie waarin zij samen zitten.
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 17. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  8.490
  2.829
  113
  Precies wat ik dacht. De situatie van to wordt wel heel erg op haarzelf betrokken. Sommigen hier schrijven dat to een goede vriendin is en anderen vinden van niet. Ieder zijn eigen mening.
   
 18. Baloei

  Baloei Actief lid

  27 mrt 2019
  112
  191
  43
  Vrouw
  Nou, meiden, ik wilde nog uitgebreid reageren, maar volgens mij is het meeste wel gezegd.

  Ik denk dat er verschillende reacties zijn. Sommigen veroordelen mijn vriendin, sommigen veroordelen mij, anderen begrijpen mij, anderen begrijpen ook mijn vriendin.

  Ik denk dat mijn vriendin lust en liefde goed kan scheiden. En dat voor haar vreemdgaan iets is waar ze nu behoefte aan heeft. In haar hoofd heeft het niets te maken met de liefde voor haar man. Ze wil gewoon 1 avondje zelf gelukkig zijn. Zonder moeite. En zich 1 avondje weer een gewaardeerde partner voelen. Of dat goed is weet ik eigenlijk niet. Wie ben ik om over haar te oordelen? Ik zie dat ze het heel zwaar heeft en dat ze er bijna aan onderdoor gaat. Als dit haar helpt, wie ben ik dan om er wat van te zeggen?

  Ik ga vrijdag met haar uit. En dan ga ik vooral doorvragen over of ze het zeker weet. En proberen ervoor te zorgen dat ze alle mogelijke scenario’s weet en overziet.

  Maar in the end, als zij ermee kan leven en het gaat doen? Dan steun ik haar daarin. En luister ik naar haar en ben ik er voor haar. Eerlijk gezegd denk ik dat ze het moet doen. Maar dat zal hier wel niet begrepen worden.
   
  Chelsey88, Charmed72, maartje84 en 3 anderen vinden dit leuk.
 19. Mirle

  Mirle Niet meer actief

  Vreemdgaan iets waar ze behoefte aan heeft?! Verschrikkelijk om zo met je zieke! partner om te gaan. Naar mens!
   
  LolaBloem vindt dit leuk.
 20. Baloei

  Baloei Actief lid

  27 mrt 2019
  112
  191
  43
  Vrouw
  Dat mag jij vinden. Iedereen heeft andere normen en waarden.
   
  maartje84 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina