Appelflappen met oliebollenbeslag, kan dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Isis857, 30 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isis857

    Isis857 Fanatiek lid

    6 dec 2010
    3.584
    0
    0
    ergens...
    Zoals de titel al zegt, kan je appelflappen maken met oliebollenmix? En moet je dan nog wat anders doen dan bij het beslag echt voor oliebollen?

    Alle tips en lekkere recepten zijn welkom!
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    jep kan heel goed dikke plak appel door de kaneelsuiker halen door het beslag halen en bakken als een olie bol
     
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Da's geen appelflap, dat is een appelbeignet ...

    Appelflappen maak je met bladerdeeg ;) en niet oliebollenmix
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    je krijgt dan wel appelbollen, voor appelflappen heb je bladerdeeg nodig.
     
  5. natasha86

    natasha86 Fanatiek lid

    31 mei 2012
    1.848
    0
    0
    ik haal gewoon kant en klaar bladerdeeg in de winkel
    stukje appel, schelletje deeg errond en klaar ...
    vroeger deed ik dat gewoon met appelmoes, maar dat liep er dan lang alle kanten uit :p
     
  6. Dnies

    Dnies Actief lid

    8 mei 2012
    142
    0
    0
    NULL
    NULL
    Inderdaad als je het met oliebollen beslag doet krijg je een appel beignet.. om een appelflap te maken kun je het beste bladerdeeg gebruiken..
    Ik maak zelf altijd een mengseltje van appel, kaneel, rozijnen en wat abrikozenjam dat leg ik op t velletje bladerdeeg dan vouwen in een punt randje dichtmaken met een vork nog wat jam erop strijken en suiker erover en dan 20 minuutjes in de oven mmmm..! ga morgen ook lekker appelflappen bakken:)
     
  7. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Ik ga ze op verzoek morgen ook maken:

    Bladerdeeg (1 plak per appelflap)
    3 grote appels schillen met een beetje citroensap met rozijnen, kaneel door elkaar scheppen.
    Amandelspijs losprakken met een vork
    beetje amandelspijs uitsmeren over 1 driehoekkant van de bladerdeeg, beetje losgeklopt ei op de randen, bladerdeeg dichtvouwen zodat je een driehoek krijgt, appelmengsel (niet teveel anders kan je flap niet meer dicht) en met een vork voorzichtig de rand dichtplakken.

    En dan lekker in de oven ... mjummie!!
     
  8. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Ik denk dat TS deze appelflappen bedoelt...
    Het kan wel met oliebollen beslag maar wij maken er altijd een apart beslag voor (is ook dunner)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. Mam1988

    Mam1988 Bekend lid

    16 okt 2011
    725
    0
    16
    Deze zijn erg lekker...

    250 gram zelfrijzendbakmeel
    1 ei
    en naar eigen inzicht 7up toevoegen, tot het beslag ongeveer zo dik is als pannenkoekenbeslag.

    De appel er door heen halen bakken en daarna bestrooien met suiker en kaneel.

    Eet Smakelijk!
     
  10. Mam1988

    Mam1988 Bekend lid

    16 okt 2011
    725
    0
    16
    enne.. wij noemen dat ook gewoon appelflappen! :)
     
  11. Isis857

    Isis857 Fanatiek lid

    6 dec 2010
    3.584
    0
    0
    ergens...
    Precies, deze bedoel ik. Die andere appelflappen ken ik ook, maar die bedoel ik niet voor oud&nieuw.

    Zustertje, mijn plan was ook apart beslag en voor te maken maar wel met oliebollenmix. Hoe maak jij het beslag?
     
  12. Isis857

    Isis857 Fanatiek lid

    6 dec 2010
    3.584
    0
    0
    ergens...
    7up wat grappig :) daar ben ik ook wel benieuwd naar
     
  13. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Mijn oma maakt het beslag altijd ik heb echt geen idee eigenlijk :)

    suc6 met bakken!
     
  14. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.300
    2.569
    113
    voor appelflappen heb je een wat dunner beslag nodig , zie hierboven al goede recepten langskomen
    Het zijn officieel appelbeignets maar wij zeggen gewoon appelflappen.

    mmmm heb er weer zin in !
     
  15. MammaMaaike

    MammaMaaike Actief lid

    1 feb 2008
    234
    0
    0
    Staat op de zijkant an het pak niet hoe je het beslag maakt voor appelbeignets? Volgens mij kun je daar gewoon olliebollenbeslag voor gebruiken.
     
  16. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Recept van akd gebruikte mijn oma idd ook altijd, heerlijk... :)
    En dan 7up of bruiswater!
     
  17. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Ik heb het net gedaan heb er een scheut melk door gedaan toen het beslag al klaar was werd het iets dunner.
     
  18. marykay

    marykay Bekend lid

    12 mrt 2008
    604
    0
    0
    Mijn man gaat ze morgen bakken, met pannekoekbeslag. Zo'n zin in! Hier vandaag ook de discussie of het nou flappen of beignets zijn. Voor mij zijn het appelflappen!
     
  19. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
  20. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Kan hoor, met oliebollenmix. Alleen beslag maken en niet laten rijzen, dus gelijk gebruiken.. Toevallig gister aan mijn moeder gevraagd, die maakt namelijk de lekkerste flappen van de wereld;) Dit jaar ga ik het voor het eerst zelf doen, dus heb om uitgebreide uitleg gevraagd:p
     

Deel Deze Pagina