Heyy! Wie heeft een nog recepten van (simpele)overheerlijke ovenschotels?? (Zonder vis!) Wil dit toch wat vaker gaan maken. Thanks!!
oh ik heb vandaag wat lekkers gegeten! Braadstomen van maggie maar dan met aardappeltjes en karbonade! Heerlijk en zoooo gemakkelijk!! Gewoon aardappels schillen, uitje, aardappels en karbonade (alles rauw) in die zak doen, kruiden erbij, uurtje in de oven en klaar! En ook nog eens super lekker!!!
haha dat treft, heb net deze avond een nieuwe uitgetest, was heerlijk!! Ik weet niet wat je zoal graag lust, maar goed: Farfalle (3/4 zakje hier, portie kies je zelf he)--> dat is die pasta in de vorm van een strikje. Tomatensaus (ik had nog "verse" in de diepvries) erwtjes en worteltjes doosje Boursin Quisine met tomaten en kruiden (yummm!) Courgette Geraspte kaas (eventueel gehakt, maar ik doe hem veggie en bak dan erbij wat kip/etc. voor m'n man) Heel simpel: Farfalle koken, afgieten en mengen met je tomatensaus. - Ondertussen schijfjes courgette bakken (dun snijden) Ovenschotel met wat olijfolie en daarop de erwtjes en wortels. Daarboven een dikke laag farfalle. Daarop weer de gebakken courgette (of aubergine, past ook!) Daarboven het potje boursin quisine, lekker uitsmeren (eventueel opwarmen en aanlengen met een scheutje melk, maar hoeft niet) Daarop nog een laagje kaas en tadaaaa... was echt zo lekker !
rösti ovenschotel super makkelijk en erg lekker. 500 gram sperziebonen 500 gram shoarmavlees 1 zakje rosti 1 zakje geraspte kaas Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Bak het shaorma vlees en voeg als het vlees gaar is de sperziebonen toe. Doe het vlees in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de sperziebonen en de rosti en tenslotte de geraspte kaas. Laat de schotel in ca. 1 uur gaar worden Erg lekker!
Vegetarische ovenschotel! Echt mijn favoriet!!!! Maak hem zeker 3x in de maand zo lekker vind ik hem! bladerdeeg op de bodem....prei bakken met 2 paprika's, knoflook, peper, bouillonblokje...goed uit laten lekken en in de ovenschaal doen. Blikje doperwten eroverheen, blikje mais eroverheen, blik gepelde tomaten eroverheen (ik doe er altijd 2 omdat ik dat zo lekker vindt..) zakje belegen gerasptekaas eroverheen en met de overige bladerdeeg afdekken, eitje kloppen en de bladerdeeg mee bestrijken voor de glans...over op 200 en 40 min bakken... Hmmm krijg er zo'n trek van haha zou bijna naar de supermarkt gaan om hem nu direcht te maken haha
Recept - Appel-jachtschotel - Albert Heijn een appeljachtschotel...dacht probeer het eens, en vond het echt wel lekker...een keertje wat anders!
Mmmm.... Ik zie er al lekker dingen tussen staan!! Ik ga het liefst nu ook al iets lekkers maken!! hihi Vreetbuiiii
Hierbij het recept voor mijn favo recept: Mexicaanse overschotel pond (runder)gehakt 2 uien bakje champignons 1 zakje tacokruiden tortillachips geraspte kaas 1 rode paprika blikje mais blikje kidneybonen blikje tomatenblokjes 125 ml creme fraîche Bereidingswijze: Ui snipperen, paprika in blokjes snijden, champignons in plakjes snijden. Ovengrill voorverwarmen. Gehakt rullen en vervolgens de ui toevoegen, even meebakken. Paprika en champignons toevoegen. Paar minuutjes meebakken. Tacokruiden toevoegen, goed doorroeren. Even laten sudderen. Vervolgens voeg je de uitgelekte kidneybonen en mais toe evenals de tomatenblokjes. Ook weer even laten pruttelen en dan de creme fraîche toevoegen, erdoor roeren. Even proeven of het pittig genoeg is anders eventueel nog wat kruiden toevoegen. Lage ovenschotel invetten, gehaktgroentemengsel erin scheppen. Bedekken met een laagje tortillachips en ruim bestrooien met de geraspte kaas. Een aantal minuten onder de hete grill plaatsen tot de kaas gesmolten is. Yum Yum
wat ik erg lekker vind: - Broccoli kort koken - stukje kipfilet bakken en dan een blikje kippenragout mee warm maken. - broccoli in een ovenschaal doen. - kip en ragout mengsel eroverheen doen - geraspte kaas erover en even in de oven Erg simpel en (vind ik) erg lekker
Ovenschotel met Gyros en wittekool Ingredienten voor 6 personen: 1 kg vastkokende aardappels 1 kleine witte kool (ca 1 kg) 3-4 takjes tijm 800 gram gyrosvlees 1-2 eetl olie zout en peper 150 ml slagroom 1/2 groentenbouillonblokje boter om in te vetten 250 ml creme fraiche paprikapoeder 75-100 gram geraspte belegen kaas Bereidingswijze: Was de aardapels en kook ze afgedekt ca 20 min. Laat de aardappels schrikken onder koud stromend water en schil ze. Laat afkoelen. Maak de witte kool schoon, verwijder de stronk en snijd de kool on fijne repen. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Verhit de olie in een pan en bak de gyros in porties. Bak de tijn kort mee. Neem de gyros uit de pan. Bak de kool 5-10 minuten in het bakvet en breng hem op smaak met zout en peper. Voeg de gyros toe aan de pan. Voeg 200 ml water, de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Verwarm de oven voor (electrich: 200 graden / hetelucht: 175 graden / gas: stand 3). Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de aardappels in plakjes en verdeel ze over de ovenschaal. Verdeel het gyrosmengsel erover. Breng de creme fraiche op smaak met zout, peper en een beetje paprikapoeder en verdeel de creme fraiche over de overnschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Bak de ovenschotel ca 30 minuten in de oven. Ik heb dit recept uit het blad Koken & Genieten. Het is echt heerlijk. Ik had een half recept gemaakt voor 3 personen, maar daar hebben we 1 keer met 3 en een keer met 2 van gegeten. Dus het is een ruime hoeveelheid (wij zijn geen hele grote eters) Eet smakelijk
hier is de spinazieschotel favoriet je hebt nodig -1 pak gehakte diepvriesspinazie -1 pak bladerdeeg -puree voor ovenschotel -ovenschotelmix witlof van maggi -500 gram gehakt bak het gehakt, laat de spinazie in een pannetje ontdooien, bladerdeeg ontdooien, puree en ovenschotelmix bereiden zoals op het doosje staat. oven voorverwarmen op 220 graden ovenschaal invetten, bodem en zijkanten bedekken met bladerdeeg(nog niet alles gebruiken) laag gehakt, spinazie,puree en dan de ovenschotelmix. de bovenkant dichtmaken met bladerdeeg en dan ongeveer 40 minuutjes in de oven. als het bladerdeeg mooi bruin is is het goed. je kan er ook nog gebakken spekjes door doen. (hier lust dat helaas niemand, maar dat is ook erg lekker)
wij hebben zondag macaroni ovenschotel op, was met gehakt, wokgroente en macaroni, was een pakje met saus weet ff niet meer welk merk, zal wel honig zijn volgens mij
erg makkelijk en lekker recept. Ik ben geen ster in de keuken maar dit lukt zelfs mij. Ingrediënten voor 4 personen 300 gram gehakt 1 grote pot rode kool 1 kleine pot appelcompote aardappelpuree (voor ovenschotels) juspoeder Hulpmiddelen Ovenschaal Voorbereiding Gehakt rul bakken Bereidingswijze Gehakt in ovenschaal doen. Beetje juspoeder er overstrooien De rode kool er overheen doen de Appelcompote er overheendoen en afmaken met een laag aardappelpuree Doe dit in een voorverwarmde oven op 225 graden (30 minuten) Kan ook in combinatie met magnetron( 270 w) dan tijd verkorten (15 minuten) Eet smakelijk
ik heb een website met een aantal recepten voor overschotels. WIl je er meer over weten kan je me een pb sturen want ik mag geen reclame maken van mijn website
Die wilde ik net zeggen. Ik maak zelf vaak een gehakt/prei schotel. En die is bij vele een succes, zowel met aardappelschijfjes als eigengemaakte aardappelpuree Als je mijn recept wil (weet niet of we ongeveer hetzelfde maken) moet je maar roepen. Het is een o zo makkelijk recept. Iemand anders van dit forum heeft mijn recept ooit gemaakt (is alweer ff geleden) en ook hun gezinnetje vond het geweldig.
Witlofschotel 4 stukken witlof 500 gram gehakt Aardappelpuree voor overschotels Ham Kaas Gehakt rullen Witlof laten koken. Gehakt onderin de ovenschaal Witlof door midden snijden pit eruit dan de plak in ham en kaas rollen dan op het gehakt leggen Aardappelpurree klaarmaken bovenop de witlof. Een halfuur in de oven en smullen maar...