Endometriose/Adenomyose.

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door itsourlove, 23 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. itsourlove

  itsourlove Fanatiek lid

  2 aug 2014
  2.617
  2.315
  113
  Vrouw
  Omgeving Rotterdam
  Lieve dames,

  Eén jaar geleden is vastgesteld dmv een MRI dat ik naast endometriose ook adenomyose heb. En hiernaast ook nog pelvic congestion syndrome (spataderen hierbij dus op mijn baarmoeder).

  Ik vraag mij af of er hier meer dames zijn die hier last van hebben.

  Ik weet dat de vruchtbaarheidskans vermindert is...maar ben eigenlijk benieuwd naar de ervaring?

  (Extra gegeven ik heb al een dochter en zoon van 10 en 6 jaar. Beiden in ronde 1 raak..en of het toen aanwezig was geen idee en kan ook niemand aangeven).
   
 2. Snuky

  Snuky Fanatiek lid

  26 aug 2015
  1.095
  974
  113
  Hoi!

  Poe, wat een boel dingen bij elkaar. Heb je er ook veel last van allemaal?

  Ik heb "alleen" endometriose en hoor wel veel succesverhalen van lotgenootjes. Een oud klasgenootje bleek ook een ernstige graad van endometriose te hebben. Na de vaststellingsoperatie is verteld dat ze nooit op de natuurlijke manier zwanger kon worden. Echter bleek ze niet kort daarna zwanger. De artsen waren nog kwaad omdat ze blijkbaar al veel sneller veel seks na de operatie had gehad dan mocht...! o_O

  Wat de ervaringen met adenomyose zijn, weet ik helaas niet.
   
 3. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  4.590
  4.447
  113
  Ik heb Endometriose en Adenomyose. Ik ben in totaal 7 keer geopereerd waarvan de laatste keer in 2015 was. Toen werd ons verteld dat de kans op een spontane zwangerschap nihil was (eierstokken en eileiders verkleefd). Daar dacht onze dochter schijnbaar anders over:roflmao:.

  Na de bevalling al vrij snel weer erg veel klachten en het advies gekregen om op termijn toch na te denken over verwijdering van de baarmoeder. Maar ik ben nog vrij jong (25 jaar). Dus kom daar nu nog niet voor in aanmerking. En nu wederom spontaan zwanger.
   
  MinnieM vindt dit leuk.
 4. LW85

  LW85 Fanatiek lid

  24 jun 2012
  3.987
  551
  113
  Ik heb adenomyose en endometriose en nu drie kindjes.
  Ik en niet spontaan zwanger geraakt, maar voor iemand met deze aandoeningen, + PCOS was het vrij "makkelijk" met hormooninjecties en utrogestan (eerste keer 1,5 jaar, tweede keer 8 maanden).

  De diagnoses zijn uiteindelijk pas na de laatste zwangerschap gesteld. Best bizar, want ik was al 12 jaar vaste klant bij de gyn. ivm afwijkende uitstrijkjes, spiraaltjes die keer op keer niet bleven zitten en de kinderwens. Mijn baarmoeder was altijd vergroot, ik had tussentijdse bloedingen met buikpijn en hele hevige menstruaties (weeën, overgeven, diarree en 3 dagen thuis in bed met pijnstilling).

  Ik ben na de bevalling in mei 2017 nog meerdere keren terug geweest bij mijn gyn. een hysteroscopie met curretage, spiraaltje en colposcopie met bioptie na afwijkend uitstrijkje was het enige wat ze kon bedenken. Voor een second opinion ben ik naar het Erasmus MC gegaan. Deze arts zei meteen endometriose en op de echo was overduidelijk adenomose te zien. Ik werd afgescheept met een pil om door te slikken. Hielp niet, dus er werd een kijkoperatie voorgesteld, die later toch van de baan werd geveegd, want het zouden ook wel bekkenklachten kunnen zijn. Ik ben toen heeeeel boos geworden en heb een spoedafspraak bij de endometriose specialist van het EMC gekregen. Zij was sceptisch en zei ook overactieve bekkenbodemspieren. Ze wilde een operatie doen maar verwachtte er niet veel van, en ik moest daarom verplicht ook naar een bekkentherapeut en een medisch psycholoog.

  Donderdag (29-03-18) ben ik geopereerd. Ze zijn 4 uur bezig geweest, en hebben op meerdere plekken endometriose aangetroffen (graad 2). Mijn baarmoeder hebben ze laten zitten, maar als de kinderen groot genoeg zijn laat ik die ook eruit halen (lukt nu niet ivm lange hersteltijd).

  Zwanger worden is dus absoluut niet onmogelijk, maar ik raad je aan echt naar een specialist te gaan als het niet lukt, en je echt niet af te laten schepen!
   

Deel Deze Pagina