Ik twijfel want ik vind groep 1 ook wel erg vroeg maar aan de andere kant als het spelenderwijs gegeven wordt zie ik er geen kwaad in. Als de kinderen er maar niet over beoordeeld gaan worden kan ik me er miss in vinden.
Het lijkt mij juist voor scholen in de grensstreken logischer om Duits of Frans te nemen, omdat het oefenmateriaal dan echt naast de deur is!
Duits wel idd, in Limburg ofzo, daar spreken ze al half Duits. Maar Frans niet. Waar had je dat gedacht dan? Dat zal iig niet op veel plaatsen zijn.
Mijn kinderen spreken al engels, portugees en nederlands. Ik heb er een die in groep 1 zal zitten (oktober) en een in groep 6. Mijn dochter (groep 6) heeft een hekel aan het engels lessen want de leraar kan echt niet goed engels spreken! Ik ben, natuurlijk, een buitenlander maar ik moet zeggen dat het is groep 1 of groep 6... Kan niet beginnen in groep 2-5, anders is het te veel voor de kinderen. In groep 2,3,4 moeten ze leren in het nederlands te schrijven en nog engels daarbij zal te moeilijk zijn. Mijn meisje heeft perfect engels, bijna perfect portugees maar kan zeker allen in het nederlands zonder fouten schrijven. ZIj kan wel een boek in het engels en portugees lezen, maar kan niet zonder (veel) fouten schrijven.
De taalgrens in aan de oostkant van Belgie niet ver van de Nederlandse grens hoor! Tien minuten uit Maastricht en je zit midden in de Voerstreek.
Maar dat gaat echt maar om een heel klein deel van NL. Maar goed, als dat voor de mensen daar nuttiger is dan Engels, mijn zegen hebben ze Voor het overgrote deel van NL lijkt me Engels de beste optie. Hoorde van het weekend toevallig dat in de lonely planet van Nederland bij voertalen Nederlands en Engels staat.
Ik vind meertalig opvoeden juist goed. Engels is de tweede voertaal toch? Wij leren Aiden op een speelse manier ook al Engels. Hij kent het alfabet nu in het Nederlands en Engels en herkent de letters ook. Hij telt van 1 tot 10 in het Engels en van 1 tot 20 in het Nederlands. Ik zou onze kinderen dus wel naar zo'n klas doen. Geen bezwaar tegen.