Hallo dames, Ik wil vandaag zalm uit de oven maken maar heb dit nog nooit in de oven gedaan, alleen in de pan. Ik heb van die zalmfilet uit de vriezer. Heeft iemand een lekker idee voor bijvoorbeeld een lekker korstje of laagje erop ofzo???? En moet ik ze zalmfilet al uit de vriezer halen?? Alvast bedankt!! Groetjes, Wendy
hier een groot succes, ook bij luca.. Zalm met ui uit de oven. uitje fruiten in de olie. laagje ui op aluminiumfolie leggen, zalmfilet erop, zalmfilet inwrijven met viskruiden, de rest van het gefruite ui erbovenop, wat peterselie erbij, pakketje dichtvouwen en in de oven. Supermakkelijk en echt lekker! P.S. Doordat de ui eerst gefruit is en daarna in de oven is gegaan is het niet zo'n sterke ui smaak.
Hmm, ik denk de bladerdeeg tijd zoals die op de verpakking staat, maar ik zal eens zoeken op het I-net. Daar heb ik het vandaan. *edit: ongeveer 20 minuten op 200 graden.
Ik houd het zelf altijd in de gaten.. wanneer hij ontdooit is hoeft hij echt niet zo lang, kwartiertje ofzo. (maar ligt ook weer aan de dikte van de zalm)
ik doe het in aluminiumfolie wikkelen, eerst ontdooien trouwens en dan een kwartiertje op 200 graden.
Zalmfilet met roomkaas en basilicum benodigdheden -1 citroen -4 takjes verse basilicum -4 gedroogde tomaatjes op olie -4 verse zalmfilets van ca. 150 gram -100 gram verse roomkaas -zout -peper -2 eetlepels vloeibare margarine was de citroen en rasp er 2 theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar. Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van het basilicum erover uit. Sprenkel de vloeibare margarine erover. Dek de schaal af met magnetronfolie. Verwarm de zalmfilets ca. 10 -12 minuten op driekwart van het vermogen (ca. 525-600 Watt,magnetron). Keer de schaal twee à drie keer een kwart slag. Lekker met gebakken aardappeltjes, stokbrood,of salade. Liever in de oven? Dit gerecht kun je eventueel ook in de oven bereiden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm het gerech t ca. 15-20 minuten in een warme oven van 175° C. dit is echt een succes hier en niet droog!
ik kijk altijd om de zoveel minuten. en als ik niet zeker ben of het gaar is, prik ik er met een satestokje in. blijft er niets achter op het stokje is het gaar!
Deze vind ik zelf heel lekker (je hoeft niet per se die vorm te gebruiken natuurlijk ). En dan met aardappeltjes uit de oven erbij, heerlijk. Recept - Zalm 'en croûte' van Marjan - Albert Heijn