Recept gezocht voor zalm uit de oven (voor vandaag)

Discussie in 'De lounge' gestart door 00Wendy00, 28 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Hallo dames,

    Ik wil vandaag zalm uit de oven maken maar heb dit nog nooit in de oven gedaan, alleen in de pan. Ik heb van die zalmfilet uit de vriezer. Heeft iemand een lekker idee voor bijvoorbeeld een lekker korstje of laagje erop ofzo???? En moet ik ze zalmfilet al uit de vriezer halen??

    Alvast bedankt!!

    Groetjes,
    Wendy
     
  2. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Zalm bestijken met paturain en inwikkelen in bladerdeeg en in de oven.
     
  3. fafje

    fafje Niet meer actief

    citroen, zout, peper, dille, klontjes boter erop en in de oven
     
  4. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Hmmmm heerlijk! Kan ook met boursin! Die heeft een speciale bak en braad variant.
     
  5. Iosola

    Iosola Fanatiek lid

    22 okt 2008
    1.010
    0
    36
    Italia
    hier een groot succes, ook bij luca..

    Zalm met ui uit de oven.

    uitje fruiten in de olie.
    laagje ui op aluminiumfolie leggen, zalmfilet erop, zalmfilet inwrijven met viskruiden, de rest van het gefruite ui erbovenop, wat peterselie erbij, pakketje dichtvouwen en in de oven.

    Supermakkelijk en echt lekker!

    P.S. Doordat de ui eerst gefruit is en daarna in de oven is gegaan is het niet zo'n sterke ui smaak.
     
  6. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Kon eigenlijk niet meer op de naam komen. Maar boursin is prima idd. Of kruidenboter. Thanx
     
  7. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Mmmmm.....bedankt alvast. Ik heb nu al trek!!
     
  8. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Hoelang doen jullie zo'n zalmfilet in de oven?
    Ben altijd bang dat het droog gaat worden...
     
  9. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    #9 Daan78, 28 mei 2011
    Laatst bewerkt: 28 mei 2011
    Hmm, ik denk de bladerdeeg tijd zoals die op de verpakking staat, maar ik zal eens zoeken op het I-net. Daar heb ik het vandaan.

    *edit: ongeveer 20 minuten op 200 graden.
     
  10. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Ja, das een goede!
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik houd het zelf altijd in de gaten.. wanneer hij ontdooit is hoeft hij echt niet zo lang, kwartiertje ofzo. (maar ligt ook weer aan de dikte van de zalm)
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik doe het in aluminiumfolie wikkelen, eerst ontdooien trouwens en dan een kwartiertje op 200 graden.
     
  13. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Zalmfilet met roomkaas en basilicum


    benodigdheden

    -1 citroen
    -4 takjes verse basilicum
    -4 gedroogde tomaatjes op olie
    -4 verse zalmfilets van ca. 150 gram
    -100 gram verse roomkaas
    -zout
    -peper
    -2 eetlepels vloeibare margarine

    was de citroen en rasp er 2 theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar.
    Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van het basilicum erover uit. Sprenkel de vloeibare margarine erover. Dek de schaal af met magnetronfolie.
    Verwarm de zalmfilets ca. 10 -12 minuten op driekwart van het vermogen (ca. 525-600 Watt,magnetron). Keer de schaal twee à drie keer een kwart slag.
    Lekker met gebakken aardappeltjes, stokbrood,of salade.

    Liever in de oven?
    Dit gerecht kun je eventueel ook in de oven bereiden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm het gerech t ca. 15-20 minuten in een warme oven van 175° C.

    dit is echt een succes hier en niet droog!
     
  14. Iosola

    Iosola Fanatiek lid

    22 okt 2008
    1.010
    0
    36
    Italia
    ik kijk altijd om de zoveel minuten.
    en als ik niet zeker ben of het gaar is, prik ik er met een satestokje in. blijft er niets achter op het stokje is het gaar!
     
  15. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam

Deel Deze Pagina