Engelse stafford ? kan het met een chihuahua ?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ilona1986, 19 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ilona1986

  Ilona1986 Bekend lid

  23 jun 2012
  520
  0
  0
  Tilburg
  Ik hoop dat hier dames zijn die ons wat advies kunnen geven, zodat we de juiste keuze gaan maken.

  Wij willen over een tijdje ( wanneer de gezondheid van Romy het toe gaat laten ) een engelse stafford pup kopen.

  Ruimte hebben we genoeg, en nog belangrijker.....we hebben de hond ook veel liefde te geven !

  Echter, we hebben een zeer lieve chihuahua reu van 4 jaar.....die tegenover andere honden nogal haantjes gedrag vertoond !
  Een hele grote hond, in een heel klein lijfje :D

  Nu ben ik me erg in het ras aan het verdiepen, want we willen zeker niet over 1 nacht ijs gaan. Ik lees op internet dat een engelse stafford dominant is naar andere honden toe....

  Mijn vraag: Is de engelse stafford ook dominant wanneer hij meteen vanaf pup bij de andere hond komt ? ( in dit geval dus een chihuahua )

  Liefs,
  Ilona
   
 2. msroxy

  msroxy Fanatiek lid

  12 dec 2007
  1.040
  0
  0
  ik zou het niet durven... Mocht het een keer mot worden tussen die 2 (kan over iets simpels zijn als een stokje dat ze beide willen hebben) Dan is een stafford toch eerder geneigd om door te slaan dan veel andere rassen. Zo'n klein lijfje van jullie chihuahua kan natuurlijk maar weinig hebben en Staffords bijten zich vaak vast waardoor het niet goed af kan lopen. Een klein hondje met een grote mond en een stafford vind ik dus geen veilige combi.. Heb al een aantal verhalen gehoord met minder goede afloop. Dus hoewel ik Staffords reuzeleuk vind voor een gezin, zou ik deze combi afraden.
   
 3. msroxy

  msroxy Fanatiek lid

  12 dec 2007
  1.040
  0
  0
  Overigens zijn er tegenwoordig ook veel leuke kruisingen te vinden die er erg stoer uitzien. Bijvoorbeeld een kruising van een Rhodesian Ridgeback met een labrador...
   
 4. Ilona1986

  Ilona1986 Bekend lid

  23 jun 2012
  520
  0
  0
  Tilburg
  Bedankt voor je eerlijke reactie.

  Dit was dus ook eigenlijk mijn vraag een beetje, het hoeft natuurlijk niet met opzet te gebeuren maar de chihuahua zal tijdens een spel altijd het onderspit delven.
  Overigens is onze chihuahua een hele rustige hond, die het liefst 23 van de 24 uur ligt te slapen.....maar hij voelt zich gewoon een macho, en dacht dat een stafford daar misschien een beetje boven zal staan ha ha
   
 5. Ilona1986

  Ilona1986 Bekend lid

  23 jun 2012
  520
  0
  0
  Tilburg
  Overigens is onze chihuahua geen T-CUP, maar wel flink aan de maat met zijn 3 kilo schoon aan de haak ha ha.
  Natuurlijk nog vele malen kleiner dan een engelse stafford.

  Nogmaals, wij wonen best groot en helaas in een inbraakgevoelige wijk.
  Nu hebben we al een keer een poging tot inbraak gehad, en gelukkig werden we wakker en hebben we meteen alle lampen gebrand, waardoor ze zijn " geschrokken "
  Onze lieve kleine chihuahua wist niet hoe snel hij vanuit zijn mand bij ons onder het bed moest komen ! Bepaald geen held dus.

  Mijn man werkt sávonds best vaak, en graag willen we dus ook een beetje een hond die afschrikt....maar wel lief is naar het gezin, goed met kinderen kan....en met die lieve kleine chihuahua om kan gaan
   
 6. angel1990

  angel1990 Niet meer actief

  Ik zou het niet aandurven...

  Onze angel (stafford) is erg lief en juist onderdanig gelukkig!!
  Alleen bij kleine vooral keffende hondjes draait ze om als een blad aan de boom!!

  Onze hond is wel erg lief voor zusje lilly (poes) en onze dochter Mylène.

  De andere reden dat ik het niet zou durven is; als het uit de hand zou lopen tussen beide de Chihuahua geen schijn van kans heeft!!
   
 7. twinty

  twinty Bekend lid

  20 jan 2012
  640
  1
  18
  Ik heb in mijn omgeving verschillende mensen die een stafford Amerikaan of Engelse hebben met chihuahuas.
  Zolang je ze goed opvoed gaat het prima.
   
 8. chocotof

  chocotof Bekend lid

  28 dec 2010
  704
  0
  0
  Werkveld jeugdzorg
  Achter de duinen
  #8 chocotof, 20 aug 2012
  Laatst bewerkt: 20 aug 2012
  Het kan denk ik best maar dan zou ik wel voor een teefje gaan gezien jullie chihuahua een reutje is. Ik zou zelf eventueel met de fokker goed overleggen hoe of wat.
  Als je er voor kiest dan kan het zijn dat het tot een jaar of 3 goed gaat en dat wanneer ze volgroeit is het toch mis gaat. Vaak komt bij dit soort honden de dominantie pas goed naar voren. De vraag is wat doe je dan? Ga je dan je stafford herplaatsen omdat het niet gaat, terwijl je van te voren misschien wist dat het niet zou gaan? Of ga je ze dan gescheiden houden? Bijvoorbeeld een kennel buiten? Traphekje tussen de keuken en woonkamer en om en om bij je houden?

  Begrijp me niet verkeerd maar dit is wel iets om goed over na te denken. Als je de keuze maakt dan moet je mijn inziens er ook voor de volle 100% voor gaan. Ook als het dus moeilijk is. Dat vergt veel inspanning energie. Maar ik vind dat wanneer je een hond neemt dat voor zijn of haar hele leven is.

  Ik denk dat wanneer je ervoor gaat dat het belangrijk is dat jij van meet af aan de roedelleider bent. Op cursus gaan, zodat de honden goed onder appel staan, jij als leider bepaalt en ze niet de kans geven te knokken, uit te dagen (negatieve zin) en goed de signalen van beide honden herkennen zodat je preventief kunt ingrijpen. Misschien na de gehoorzaamheidscursus met je stafford gaan werken? Dus een werkhondentraining doen? Zo blijft de hond mentaal uitgedaagd en zal het risico op eventuele escalatie beperkt blijven omdat de verveling niet toe slaat..
  Wellicht je chihuahua castreren tav dominantie als dat nog niet is gebeurd?

  Ga er niet van uit dat het zomaar goed zal gaan, het ligt voor het grootste deel aan de baasjes. Jullie moeten de goede omgevingsfactoren scheppen om te zorgen dat het zal slagen! De rest pakken de honden dan zelf op.

  In ieder geval hartstikke veel succes met het maken van een keuze! Wel echt superleuke honden engelse staffords!
  En misschien is bovenstaande wel helemaaaaal niet van toepassing maar worden ze elkaar dikste maatjes;):D je weet maar nooit!

  Groetjes Chocotof
   
 9. Lindanails

  Lindanails Niet meer actief

  Zoals je zelf al schrijft... Chihuahua's zijn grote honden in een klein lijfje. De combinatie kan goed gaan, maar als het mis gaat, dan gaat het goed mis en de "gebeten hond" is uiteindelijk de Stafford terwijl de gene die het uit lokt hoogstwaarschijnlijk de chihuahua is.

  Wij hebben al jaren chihuahua's en onze vorige hond (helaas ingeslapen) woog 1,8 kilo maar was echt de baas over de buurhond en dat was een Rottweiler! Als mijn hond bij het tuinhekje stond, deed de Rottweiler een stapje achteruit en keerde met zn staart tussen zn benen om. En niet omdat mijn hond aan het blaffen was, nee juist door z'n lichaamstaal. Met dat kleine lijfje ging hij "breed" staan en straalde dominantie uit. De buurhond was niet dominant, maar was hij dat wel geweest dan was mijn hond de confrontatie niet uit de weg gegaan.

  Ik weet zeker dat de Rottweiler dan de schuld had gekregen... "daar heb je weer zo'n rothond" terwijl het verhaal echt anders is.

  Goed dat je er zo over nadenkt!! De combi is leuk zolang het goed gaat en het blijft altijd opletten 24/7 en dat moet je wel willen.
   
 10. 24Mandy24

  24Mandy24 Fanatiek lid

  23 jul 2012
  3.499
  0
  36
  Ik denk dat je chihuahua te "oud" is voor een stafford pup, en dspat de chihuahua niks kan hebben van de stafford

  Hier ook een chihuahua en mn broer een engelse stafford maar mijn hond is er gewoon de baas iver, en wou ook happen. Mijn vader een mini bull en precies hetzelfde verhaal chihuahuas, het zijn gewoon baas spelers

  Met andere kleine hondjes gaat het prima!
   
 11. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  Ja hoor, vriend van mijn man heeft die combi ook, chi was toen al wel 8 jaar. Ze hebben een stafford teefje erbij genomen. Ze zijn nu 2 en 10, en gaat heel goed.
   
 12. WLE

  WLE Niet meer actief

  Bij mijn ouders thuis hebben ze een amerikaanse stafford.
  Mijn 2 chihuahua's wonen van maandag t/m vrijdag bij mijn ouders!
  En dat gaat hartstikke goed.
  De stafford laat alles maar dan ook alles toe van de chihuahua's!
  Nou zit er in dat beest ook geen greintje kwaad!
  Wat ik wel erbij wil zeggen is dat de stafford altijd buiten leeft!
  En ze dus makkelijk allemaal terug kunnen na hun eigen plek als ze elkaar moe zijn (chi's binnen en stafford buiten)!
   
 13. Aszz

  Aszz VIP lid

  3 jan 2007
  21.112
  3.762
  113
  Vrouw
  Wat een vooroordelen in dit stukje zeg.
  Staffords bijten zich niet vast, en zijn niet geneigd eerder door te slaan.

  TS, prima combinatie!
  Kijk eens bij deze fokker : Daydreamers | American Staffordshire Terrier Kennel | Foto`s
  Die heefteen hele roedel Amerikaanse Staffords en had een chihuahua er tussen lopen, de chi is inmiddels overleden maar zij kan je hele goede raad geven. En 3 keer raden wie daar de koningin was ;)
   
 14. pardoes

  pardoes VIP lid

  15 apr 2009
  6.658
  261
  83
  Ik zie geen probleem in de combi, in geen enkele combi trouwens mits goed begeleid, als honden van pup af aan in een roedel zitten weten ze dat er een bepaalde verdeling is in de rangorde en ja als pup wat ouder wordt en chi wat zwakker in haar beleid zullen echt wel een keer de machtstrijd aan gaan maar dat is normaal en natuurlijk gedrag en ik heb dan niet zoiets van de stafford zal dan door bijten want van nature zullen honden geen andere dieren die tot de roedel behoren verwonden want dat brengt iedereen in gevaar ;). Al met al denk ik dus niet dat je het moet laten alleen omdat veel mensen het vooroordeel hebben over staffords die vals en eng zijn, ik ken alleen maar lieve staffordsen krengerige chihuahua :D
   
 15. Tinkerbell1987

  Tinkerbell1987 Fanatiek lid

  22 nov 2010
  1.194
  548
  113
  Vrouw
  Mijn schoonouders hebben een engelse staf en die is samen met een kees hondje en als je ziet wat dat kees hondje allemaal doet haha en hij vind alles goed hij denkt ook echt dat ie een klein schoothondje is altijd wil die op je schoot zitten.
  Maar er lopen daar meerdere honden los over het kamp en die komen wel is bij het hek en ook een chieuhawha die doet ie ook allemaal niks zit een super karakter in die hond.

  Zijn vader is trouwens chico een dek reu staat denk nog wel op mp daar zit ook een top karakter in.
   
 16. naadje53

  naadje53 Bekend lid

  23 mrt 2011
  975
  0
  0
  ik heb zelf een amerikaanse staf die met alles en iedereen overweg kan ook met dieren.

  mijn zus had er 1 en mijn hond stond echt doodsangsten uit van het beestje. ze kunnen namelijk best wel fel zijn
   
 17. Djennaa

  Djennaa Actief lid

  22 mei 2012
  448
  0
  0
  stay at home mom
  Ik zou goed naar het karakter van de toekomstige pup kijken en je voor laten lichten door een fokker. En misschien kijken naar een teef, met een wat minder dominant karakter. 2 dominante reuen kan lastig worden, ongeacht het ras. Als je een pup kiest met een karakter wat bij de chihuahua zou passen, en ze goed opvoed lijkt het me een hele leuke combi :)

  Wij hebben ook een chihuahua reutje die zichzelf heul heul stoer vind :D Hij mag graag andere houden uitdagen en jennen, dus het is altijd opletten met andere honden.
   
 18. msroxy

  msroxy Fanatiek lid

  12 dec 2007
  1.040
  0
  0

  Sorry hoor... maar Staffords bijten zich niet vast?? Weleens het verschil gezien tussen een bijtende herder en een stafford? Doe mij de herder dan maar hoor. En feit is dat Staffords oorspronkelijk zijn gefokt voor een bepaald doel. In alle rassen die voor bepaalde doelen zijn gefokt komen de kenmerken nog naar voren. In meer of mindere mate... Het is wat dat betreft ook wel een beetje geluk hebben, wat voor één je treft.

  En natuurlijk kan het reuzegoed gaan als je zelf de perfecte roedelleider bent ala Cesar Milan... Maar dat is niet iedereen en het gaat wel om 2 hondenlevens.

  Het zijn zeker geen vooroordelen die ik heb hoor. Vrienden van ons hadden een stafford en die heeft hun nieuwe pup doodgebeten. kennissen hadden een stafford en die heeft opeens (na járen goed samenleven) hun kat doodgebeten. Op cursus hier in de buurt moeten Staffords voortaan gemuilkorft komen vanwege de bijtincidenten.

  Als iemand graag een hond wil die ze overal los kunnen laten lopen raad je toch ook geen teckel aan? Natuurlijk zijn er veel teckels die wel los kunnen lopen, maar dat is een kwestie van geluk, of van héél goed opvoeden en veel geduld...

  Sommige jachthonden jagen wel en vangen veel konijnen en sommige niet... tsja... Sommige Staffords hebben meer vecht-instinct dan andere en dat zie je pas als het te laat is.

  En nogmaals: ik vind Staffords geweldige honden.
   
 19. Aviya

  Aviya Niet meer actief

  Daar ben ik het helemaal mee eens, vooral die ene dat een stafford eerder geneigd is door te slaan... dan heb je echt geen ervaring met dit ras, verdiep je er eens goed in.

  Als je meer wilt weten over combi die je wilt maken, ga dan met de goed bekend staande fokkers praten via Engelse stafford club(s)
  Laat je goed informeren, ga niet over 1 nacht ijs, neem contact op met verschillende mensen en praat er over met deze mensen, worden meteen heel veel vooroordelen die hier staan ontkracht.

  Hier heb ik pitbulls lopen MET mn kinderen, ze zijn bijna allemaal uit USA geïmporteerd, via familie, ik vertrouw deze honden compleet ook met andere honden tot chichi's aan toe, OMDAT ik weet dat ze goed gesocialiseerd zijn MET allerlei honden.

  Ze blaffen niet als er andere honden langs de poort lopen, terwijl 2 huizen verder, die gevallen meteen aanslaan. loopt er een klein of grote hond keffend, blaffend, grommend, of zelfs uitdagend voorbij (DOOR de eigenaar)... intresseert ze niet, ze lopen gewoon mee, ZELFS loslopend, reutjes en teefjes allemaal lopen ze door, het is hoe je ze opvoed, hier zijn we er aan gewend dat ze uitgedaagd worden door mensen die zulke vooroordelen als sommige hier hebben, zo walgelijk, ze doen toch niks. Maar door die vooroordelen en kloteklappers die het verpest hebben door hun hond(en) verkeerd op te voeden (voor gevechtshonden, of nog erger, ze voeden ze niet op, zijn wandelende tijdbommen, meestal door onwetendheid ook! en te eigenwijs of geen geld voor hondentraining/ puppy training, maar ze willen zo graag zón hond om er bij te horen... ) krijgen PB AS ES een zeer slechte naam, terwijl dit gewoon voorkomen kan/ had kunnen worden.

  Opvoeden maar vooral eerlijk zijn naar je hond is de sleutel tot een rustige betrouwbare vrolijke hond (geld voor elke hond ;))

  owh nog iets over mn flappers
  Kom je op het erf en ben ik niet thuis... tjah dan zou ik rustig gaan zitten of de poort netjes sluiten, je komt er niet in en ook niet meer uit... en waag je het dan om de deur open te doen tjah je komt wel binnen maar je kan gaan staan wachten tot ik thuis ben in de gang:D
  Gewicht van mn schatjes met vers vlees:
  25 kilo 1,5 jaar oud reutje (heeft een schildklier afwijking, door medicatie en speciaal voer naast vers vlees, zal hij op dit gewicht MOETEN blijven)
  35 kilo 2,5 jaar oud teefje (bijna uitgegroeid)
  55 kilo 5 jaar oud reutje
  50 kilo 5 jaar oud teefje
  52 kilo mijn oudje van 10 jaar oud reutje

  Vlees haal ik bij de slager en bewerk dit zelf, anders zou ik een fortuin kwijt zijn aan vlees van de dierenwinkel en co ;)

  Dit zijn mijn trots er wordt absoluut NIET mee gefokt omdat ik daar tegen ben, er is me hier wel voor gevraagd, mede omdat het zulke zware en imposante honden met ADBA American Pit Bull Terrier stamboom zijn

  Elke hond kan doorslaan elke hond heeft begeleiding nodig, HET BAASJE BEPAALD HOE DE HOND WORD, NIET DE HOND.
  Het gedrag van de hond zegt meer over het baasje als 1000 woorden...

  denk daar maar eens over na;)
   
 20. nikkie83

  nikkie83 Fanatiek lid

  16 jun 2007
  2.054
  1
  0
  tussen hier en daar
  op zich zou het moeten kunnen, wij hebben een stafford teefje en een kat , de kat is erbij gekomen toen onze hond 3 jaar was , gaat prima metelkaar .
  maar tussen honden is het ws wel anders , ligt helemaal aan de oudere hond denk ik , als hij nu al haantjes gedrag vertoont zou ik het niet durven , dat gedrag is vaak onzekerheid omdat de andere hond groter is .
  wij hadden een stafford van 45kilo , en die was heel hoog deed niets tegen andere honden maar wel tegen een berner sennenhond , omdat ie groter was ...
   

Deel Deze Pagina