Onze dochter word binnenkort 1 jaar dan mogen we kiezen of de overschakelen op groeimelk 3 of op volle of halfvolle koemelk. . Ik snap van beide de voor en nadelen (koemelk heeft misschien teveel eiwitten enzovoort) Maar toch zijn we er niet helemaal overuit wat te doen. Want tja in hoe grote mate worden die onderzoeken beinvloed door de kunstvoedingproducenten. Dus wat hebben jullie gekozen en waarom. Misschien dat we dan een beslissibg kunnen nemen. Bedankt P.s. koemelk krijgt ze af en toe een lepeltje en lust ze wel. Soms worden de mzlkflesjes geweigerd omdat de kleine juffrouw meer zin heeft in een boterham.
Hier met 11 maanden over op gewone melk. S' morgens krijgt ie vaak nog poedermelk maar dit is omdat ik dan boven een fles klaar kan maken zodat ik (ivm lichamelijke klachten) dan de trap niet af hoef. Ik denk dat beide goed is. Weet eigenlijk niet zo goed waarom te veel koemelk niet goed is..
Wij hebben de middenweg gekozen kant en klare dreumesmelk van Nestle (hadden de poedermelk altijd van Friso overigens) We zijn ongeveer 2 weken overgestapt op gewone melk maar vonden voor ons gevoel die overstap eigenlijk te groot. Toen zijn we kant en klare dreumesmelk gaan kopen. Niet meer in de weer met poedermelk maar voor mijn eigen gevoel toch beter dan gewone melk ivm de toegevoegde vitamines en dergelijke
gewone volle melk en dat 2 x per dag (200-300 ml) Gewoon niet teveel en voor mij zijn alle melkproducten na 1 jaar geldklopperij. @Ashleyp.. wat bedoel je met de middenweg? Dit is toch gewoon dreumesmelk? Is precies hetzelfde hoor. Bewerkte melk met het idee dat het voor jouw kind beter zou zijn terwijl het niets toevoegd wat je kind niet (beter) uit andere voeding kan halen.
Ik blijf toch ook benieuwd. Drie kinderartsen, 1 diëtiste gespecialiseerd in kinderen (waar ik naartoe ga ivm koemelk- en sojaintollerantie van mijn dochter), 1 darmspecialist en Kind&Gezin zeggen mij allemaal dat groeimelk toch echt belangrijk is voor een kind tot een jaar of 3. Hoe komt dat dan toch dat de regels in Nederland zo totaal anders zijn?
Gewone melk is voldoende! Groeimelk nr 3 t/m 11 is gewoon onzin! Gebaseerd op commercie en gewoon onzin. Dat er meer voedingsstoffen in zitten zal wel best zijn maar bij goede en gevarieerde maaltijd krijgt een dreumes voldoende binnen. Heb geen ervaring met kma, ik baseer het dus op dreumessen met geen kma oid.
@ shakes daarom dat ik nog twijfel kind en gezin zei tegen mij dat we zelf mochten kiezen. Eerst raden ze aan om groeimelk te geven en dan zei ze letterlijk: maar als jullie groeimelk onzin vinden kan je even goed gewone koemelk geven... Misschien word bij jou groeimelk aangerade door de koemelk en soja intollerantie van je dochter? Ik heb 19 juni een afspraak bij kind en gezin en moet dan terug bij de arts zijn. Ga het daar ook nog eens navragen en tot dan ga ik kv blijven geven denk ik.
Hier koemelk, ook aangeraden door consultatiebureau. Zie zelf de toegevoegde waarde niet van de groeimelk-varianten als een kind goed en gevarieerd eet.
Dit zal onder meer afhangen van: - wie betaalt de professional... - wat is de gezondheid van het kind - samenstelling van het dieet. In NL gaan we er vanuit dat een maximum van 300 ml zuivel aan de orde is vanaf 1 jaar en hier hoort van bij yoghurt, kaas etc. Je komt dus vaak maar aan 200 ml melk... dat is niet bepaald veel en daarmee niet erg belastend voor de nieren (de darmen zijn inmiddels wel wat gewend..). Als je nog hele voedingen geeft (ipv als drank) dan zou ik het ook een beetje anders doen maar melk is geen voeding meer na 1 jaar (of zelfs al wat eerder)
nee, mijn dochter mag geen groeimelk net owv die intoleranties. Nu dus een hele hoop dieettips om toch de voedingswaarden binnen te krijgen die ze anders uit groeimelk zou halen, aldus de diëtiste. Vandaar dat het onderwerp van de zin en onzin van groeimelk dus ter sprake kwam. En de diëtiste dus aangaf dat dit echt wel nuttig is voor peuters.
Ikzelf en t buro denken er hetzelfde over. Als je kindje gevarieerd eet en drinkt, un je gewone koemelk geven ipv groeimelk. Maar ik denk zelf dat groeimelk niet verkeerd is hoor. Ik geef mn zoon volle melk en hij eet en drinkt verder vanalles, gevarieerd en afwisselend, dus komt denk ik wel aan alle vitamienen en mineralen
Vanaf 1 jaar koemelk, omdat ik het sowieso onzin vindt, mijn zoontje gevarieerd eet en omdat het cb dit aanraden.
Dan ik geen kant en klare peutermelk nemen want in die van Nestlé zit zeker weten toegevoegde suiker. Dan de poedermelk houden. Wij stappen niet over naar nr. 3 omdat daar zetmeel aan toegevoegd is wat meer verzadigd en dat is nou net niet de bedoeling.... Wij gaan door met groeimelk omdat ze nog klein en fijn is en dit extra kan gebruiken. Als we geen prematuur hadden dan overgestapt op gewone melk.
Hier was het koemelk vanaf 1 jaar. Bij ons op het cb zeiden ze dat koemelk prima is vanaf 1 jaar en dat groeimelk geen toegevoegde waarde meer had vanaf die leeftijd. Ik heb me er eerlijk gezegd ook niet meer verder in verdiept toen. We drinken zelf ook koemelk, dus het is ook makkelijk
Misschien een heel domme vraag, maar wat zit er nu eigenlijk in koemelk wat een kind perse binnen zou moeten krijgen en wat niet in andere voeding zit? Calcium ofzo? Ik wil het drinken van melk eigenlijk een beetje beperkt houden, omdat het eigenlijk niet erg natuurlijk is voor een mens om koemelk te drinken.
Daar was laatst een discussie over, diegene die er fel tegen was is inmiddels weg. Het hoeft niet perse melk te zijn. 300ml zuivel! Dus boter op je brood, kaas, yoghurt, karnemelk, etc. Dus geen 300ml melk. Als jij liever geen melk geeft dan kan je de zuivel ook ergens anders vandaan halen.
Je kunt andere zuivel kiezen maar zeker ook vette vis zoals zalm. Ook noten als walnoten en amandelen zijn rijk aan calcium. Verder veel groene groenten als broccoli, kool, spinazie. Ook zie ik dat mozzarella veel bevat. Ik geef minimaal melk. Ben het met je eens dat een mens daar beter geen grote hoeveelheden van kan binnen krijgen. Ik geef wel zuivel in de vorm van boter en kaas. Yoghurt lust mijn dochter niet. Maar ik geef vooral veel noten, groente (voor zover het naar binnen gaat ) .