Enquete miskraam

Discussie in 'Miskraam' gestart door MissMorrow, 7 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissMorrow

    MissMorrow Fanatiek lid

    17 dec 2018
    1.510
    1.909
    113
    Vrouw
    Accountmanager
    Lieve meiden,

    Ik heb een enquête over miskramen opgesteld. Het gaat met name over de nazorg die jullie hebben ervaren nadat je een miskraam hebt gehad. Ik vind zelf dat er vanuit de verloskundigen weinig aandacht is voor miskramen. Dat zou wat mij betreft beter mogen.
    Het zou fijn zijn als jullie de moeite nemen om deze in te vullen: https://forms.gle/KPrprtjmyU1mzbVS6
     
  2. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.103
    6.633
    113
    Vrouw
    Met welk doel verzamel je deze resultaten?
     
  3. Lm2

    Lm2 Niet meer actief

    Bekijk bijlage 659120
    Uhm wat..?

    Mijn psycholoog heeft totaal niet in mijn verleden lopen “wroeten”. Heeft me gewoon uitstekend geholpen met de verwerking van mijn miskraam (BBZ). En werd nog (deels) vergoed ook.
     
    GroeneBomen en Lisa280887 vinden dit leuk.
  4. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hier prima nazorg vanuit de vk, huisarts en gyn gehad. Doorverwezen naar een goede psycholoog.

    Ik vind je enquête trouwens op meerde punten niet compleet of niet correct.

    Wat heeft een provincie te maken met nazorg over miskramen?
    Een ‘miskraam’ voor de 4 weken is een biochemische zwangerschap.
    je kunt alleen invullen bij de vraag of je al gezonde kinderen hebt na je miskraam. Ja, nee of zwanger.
    Ja ik heb na m’n eerste miskramen een dochter gekregen en na m’n 5e en 6e ben ik nu zwanger.
    Er is geen keuze voor allebei.

    Een missed abortion wil zeggen vastgesteld met een echo. Dan kan het alsnog vanzelf op gang komen.

    Een bbz kan ook op andere manieren dan met een operatie verholpen worden.

    Als extra aanvulling mis je nog ZOL zwangerschap onbekende locatie.

    niet iedere VK maakt zelf echo’s. Dus die kunnen ze je ook niet altijd zomaar aanbieden. Die vraag is dus niet compleet.

    ik mis bij denk je dat een coach je zou kunnen helpen de mogelijkheid weet ik niet.

    En ik vind het stukje over de psycholoog eigenlijk misplaatst. Is dit je eigen ervaring?
    Want mijn psycholoog heeft nooit in m’n verleden gewroet. Eigenlijk heeft ze precies gedaan wat jij beschrijft bij een coach. En nog veel meer. En daar heeft ze jaren voor gestudeerd en wordt ook nog eens vergoed. Ik zie dus vooral meerwaarde vd psycholoog als tov een coach.


    Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw idee bij een coach. Hoe zie je dat voor je. Wat zijn jouw antwoorden op deze vragenlijst.
     
    einad, MissMorrow, Lisa280887 en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Mijn psycholoog heeft minder in mijn verleden gevroet dan mijn personal coach.

    Ik heb de vragenlijst ingevuld om je op weg te helpen. Ook heb ik bij de extra aanvullingen nog wat geschreven waar je wellicht iets mee kunt (over hulp bij bewust gekozen abortus).

    Ik wens je veel succes.
     
  6. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    #6 Lisa280887, 7 aug 2020
    Laatst bewerkt: 8 aug 2020
    Ik denk dat ik je bedoeling wel begrijp. Maar na een blik op je enquête zie ik ook wat punten voor aanvulling en zo ga ik hem niet invullen.

    Mijn eigen nazorg na de bbz: ik ben geopereerd op vakantie in Lanzarote. Vanuit daar geen enkele nazorg. Geen echo mee, geen onderzoek op het vruchtje, niks. Dat zit mij nog steeds dwars maar kan helaas niks aan veranderd worden. Bij onze kliniek in NL wel fijne nazorg, deels op eigen verzoek. Fijne gesprekken gehad, hulp van maatschappelijk werk vanuit de kliniek en bij elke nieuwe iui wordt er even gevraagd hoe het gaat. Persoonlijke aandacht.

    Ik ben van mening dat de nazorg sterk kan verschillen per situatie/ ziekenhuis/ kliniek/ eigen initiatief tot hulp zoeken. Gevalletje appels met peren vergelijken. Iemand die megagoed geholpen is loopt misschien ergens anders dan iemand die amper nazorg heeft gehad. Dit ligt dan misschien aan de instantie.

    Pas kwam er een enquête voorbij over de informatievoorziening van ziekenhuizen/klinieken tijdens corona. Ook zoiets. Dit is zo verschillend per instantie maar deze enquête werd ook algemeen getrokken.
    ————————
    Maargoed: mijn punten voor eventuele aanvulling...

    Een bbz is wat anders dan een miskraam... ik zou dit persoonlijk niet onder die noemer zetten. Zeg dan ‘verlies zwangerschap’ ipv overal ‘miskraam’. Ofzoiets. En wat al gezegd is: een bbz kan op meerdere manieren ‘verholpen’ worden. Heeft zoveel andere aspecten die nu niet aan bod komen. Naast dat je je kindje bent verloren je misschien ook wel in levensgevaar geweest. Heb je misschien een spoedoperatie achter de rug.

    De kans op een bbz: 1 op 100. Als je al eerder een bbz gehad hebt is de kans op herhaling 1 op 10.

    ook vraag over hoe verdrietig je nu bent... dit zal per moment verschillen. Dat kan ik niet invullen. De ene dag heb ik het er echt moeilijk mee en de andere dag kom ik fluitend door.

    Ik zie ook niks over de tot stand koming van de zwangerschap. Na jaren vechten en dan een zwangerschap verliezen heeft weer een andere impact dan wanneer je geen hulp nodig hebt bij zwanger worden. Je weet dondersgoed dat het misschien weer jaren kan duren voor je überhaupt weer zwanger raakt.

    vraag: heb je na de miskraam een gezond kindje mogen krijgen? Ik mis de optie ‘nog niet’. Even op mijn eigen situatie betrekkend: wij zitten nog in een traject in de hoop op een gezond kindje. De gegeven opties zijn hier in mijn ogen noet van toepassing.

    Missed abortion: ben je achteraf blij met je keuze? Blij is misschien een beetje misplaatst.

    voor informatie over een bbz kan ik je verwijzen naar deze site: https://www.buiten-verwachting.nl/project/annelies/ Deze link verwijst je naar mijn verhaal, mocht je interesse hebben. Bij het menu kan je de site doorspitten voor informatie over een bbz.

    Verder sluit ik mij geheel aan bij eerder genoemde punten. En echt, dit bedoel ik niet rot maar als je dan zoiets wil doen... doe het dan goed:) Helemaal als je een opleiding wil doen. Zorg dat de info die je geeft volledig en correct is. Als ikzelf met iemand ga praten over ons verhaal, verwacht ik dat diegene op de hoogte is van de feiten. Begrijpt wat ik meemaak, hoeft echt niet ervaringsdeskundige te zijn. Iemand die met echte concrete tips komt of juist gewoon even naar me luistert. Dan maakt mij het niet uit of het een coach, maatschappelijk werker of psycholoog is.
     
    einad vindt dit leuk.
  7. Lola83

    Lola83 Actief lid

    6 jun 2011
    424
    208
    43
    Vrouw
    Ik heb de enquête ingevuld en verstuurd. Maar ben het wel eens met de dames hierboven dat de enquête onvolledig is. Als dit voor je studie is en het wordt beoordeeld op inhoud, dan zou ik het advies gebruiken om de enquête aan te passen.

    succes met je studie!
     
  8. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Ga ik zeker doen want helemaal mee eens!
     
  9. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    @MissMorrow heb je alle tips gelezen? Ga je hier iets mee doen? Jouw enquête is op deze manier echt niet valide...
     
  10. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Heb hem ingevuld, ben het wel eens met bovenstaande. Het voelt alsof je al een bepaalde mening hebt over de nazorg. Ik vond het in ieder geval prima. Ik ben netjes doorgestuurd en de vk had enorm veel tijd voor mij en mijn vragen. Ze is zelfs nog bij mij thuis gekomen om te kijken hoe het met mij ging.
     
  11. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
  12. MissMorrow

    MissMorrow Fanatiek lid

    17 dec 2018
    1.510
    1.909
    113
    Vrouw
    Accountmanager
    Iedereen: ontzettend bedankt voor het invullen.

    Excuses dat ik niet eerder heb gereageerd, ik kreeg geen meldingen en was druk bezig met het lezen van de resultaten.

    Bedankt voor de tips en aanvullingen, ik realiseer me dat de enquête en antwoorden soms niet compleet zijn. Ik ben geen wetenschapper, verloskundige of gynaecoloog, ik wilde voor mezelf een beeld krijgen van de ervaringen van verschillende vrouwen met de nazorg in geval van een miskraam en of er überhaupt behoefte of interesse is in een coach. En zo ja wat voor rol een coach zou kunnen hebben. En als er geen interesse of behoefte is dan ga ik niet beginnen aan het hele traject.

    Ik had de rol van de psycholoog anders kunnen formuleren. Een vriend van mij is psycholoog en omschreef zo het verschil tussen beide. Ik zal de tekst aanpassen. Ik realiseer me dat dat niet objectief is.
     
    einad vindt dit leuk.
  13. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Bedenk je wel: als je antwoorden dus niet compleet zijn heb je ook geen goed beeld van de behoefte. De dingen die je in dit bericht formuleert zie ik niet echt terug in je enquete. Hou het dan simpel met een paar open vragen. Wat heb je meegemaakt? Hoe was je nazorg? Was er meer of juist minder behoefte aan nazorg dan wat aangeboden is? Denk je dat een coach, gespecialiseerd op dit gebied, jou kon/kan helpen? En ook: bij welke instantie loop je? De verschillen tussen de ziekenhuizen en klinieken zijn groot.

    Ik heb een instagram account voor ons traject. Hierop volg ik ook diverse coaches die gespecialiseerd zijn op het gebied van vruchtbaarheid / rouwverwerking. Ik denk dat de behoefte er zeker is! Maar zorg alsjeblieft dat als je zo’n enquete eruit gooit, je kennis wel voldoende is. Niks zo irritant als je tijd steken in een coach die zich niet kan verplaatsen in jouw situatie. Dat heeft geen zin.

    Plus: ik zou het wel of niet volgen van zo’n opleiding echt niet laten afhangen van een paar antwoorden op zp. De wereld is veel breder dan dit. Vraag eens rond. In het echt, op allerlei social media kanalen, enzovoorts. Heb je dat al gedaan?
     
  14. MissMorrow

    MissMorrow Fanatiek lid

    17 dec 2018
    1.510
    1.909
    113
    Vrouw
    Accountmanager
    Dank je wel voor je feedback. Ik heb ook nagedacht over open vragen, maar die kosten meer tijd om in te vullen. En ik wilde het de invullers makkelijk maken.

    Nogmaals ik oriënteer me op het volgen van een opleiding naar aanleiding van de ervaringen die ik zelf heb gehad. Ik ben geen verloskundige of gynaecoloog dus alle kennis in pacht hebben is onmogelijk. Ik heb de enquete opgesteld vanuit mijn eigen ervaring, dus het kan zijn dat vragen of termen incompleet zijn. Maar de vraag komt vanuit een goed hart: ik zou graag voor anderen willen organiseren wat ik zelf heb gemist, maar voordat ik daar veel geld en energie in ga steken, wil ik een klein beetje de behoefte in kaart brengen.
     
    zonnetje2015 vindt dit leuk.
  15. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Dat begrijp ik heel goed. En daarom ook mijn feedback. Ik begrijp dat je het de invullers makkelijk wil maken maar nu geeft jouw enquête geen goed beeld. Bedenk jezelf even wat belangrijk is en wat je doel is. En ga dan alles doen om je doel te bereiken.
     
    MissMorrow vindt dit leuk.
  16. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.483
    26.001
    113
    Vrouw
    Ik geef liever op deze manier antwoord: ik denk dat t zeker van toegevoegde waarde is om een ervaringsdeskundige als coach te hebben. Ik vond het zo fijn toen mijn huisarts zei: je ziet hier 3 foto's van mijn meiden, maar eigenlijk hadden er 4 moeten staan maar mijn zoon mocht niet voldragen worden en die zwangerschap voelde vanaf het begin niet goed en ik wou niet gefeliciteerd worden.

    Ik voelde mij niet meer alleen in mijn verdriet maar had een bondgenoot.

    Mijn psycholoog heeft t overigens geweldig gedaan en mij weer mijzelf terug gegeven, maar had er zelf geen ervaring mee en ik had behoefte aan iemand die niet alleen mij verder kon helpen maar die die pijn ook zelf had ervaren. 'Gelukkig' hier op deze site en in mijn directe omgeving wel die mensen gevonden.

    In de hulpverlening kan een bepaalde mate van self disclosure (jezelf blootgeven) iemand verder helpen en bij miskramen is dat voor mij ook zo.
     
    MissMorrow vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina