Hier word zw om het jaar geënt. In overleg met de dierenarts, omdat ze toch alleen maar een binnen kat is.
Omdat net als met kinderen ik me er wil verdiepen. buiten dat lees je op internet veel verschillende verbalen over jaarlijks enten of elke 3 jaar
Hier hebben ze alleen kittenentingen gehad. Binnenkatten dus vond dat ze niet zoveel risico lopen. Enting voor kattenziekte is zoals nu onderzocht 3 jaar geldig, niesziekte 1 jaar.
Alleen toen ze kittens waren en toen ze 1 jaar waren. Misschien ook nog met 2 jaar, dat weet ik niet meer. Nu zijn ze 3 en ze doen het prima hoor. Komen nooit buiten, dat scheelt vast ook.
Ik heb het vorig jaar aan onze dierenarts gevraagd waarom buitenkatten jaarlijks geent moeten worden. Katten krijgen jaarlijks een cocktailenting tegen twee ziektes, ik ben kwijt welke dat zijn. Voor de ene ziekte is een enting om het jaar voldoende, tegen de andere ziekte is het beter om jaarlijks te enten. Omdat er volgens hem alleen een combinatieenting is, moet je elk jaar. Ze hebben geen vaccin apart.....oftewel kassa voor de dierenarts en de leverancier van het spul omdat mensen dus jaarlijks hun kat moeten enten voor een goede bescherming😒 Mijn kat laat ik niet meer enten, hij is acht en je maakt mij niet wijs dat hij geen antistoffen heeft voor bepaalde ziektes. Maar goed, is er een dierenarts of assistent in de zaal die mij eerlijk uit kan leggen wat het nut is van jaarlijks enten??
T/m 3 jaar jaarlijks. Na 3 jaar een keer in de twee jaar. Echter nu we een nieuwe kitten hebben zal dit weer tot jaarlijks gaan waarschijnlijk.
Onze kat is alleen ingeent toen ze klein was, inmiddels wordt ze 16 jaar, ze komt meerdere keren per dag buiten en komt regelmatig met een dikke staart binnen hihihi genoeg pit erin!
Ondanks dat onze kat nooit buiten komt word ze jaarlijks geënt. We hebben hiervoor gekozen zodat mocht ze om een of andere reden (bv geen oppas tijdens vakantie) kan ze altijd naar het pension.
ik ook, hahaha Ot: nee, de eerste paar jaar wel gedaan, maar nu al een jaar of 4 niet meer. Ik heb het idee dat ik alleen maar de dierenarts aan het spekken ben, katten zijn supergezond en mankeren echt nooit iets.
Ik heb altijd binnenkatten gehad en altijd elk jaar laten enten, het ene jaar de grote cocktail en het andere jaar de kleine cocktail, dat doe ik bij mijn hond trouwens ook op die manier. Binnenkatten kunnen ook ziekte's krijgen, sommige bacteriën kunnen mensen gewoon mee naar binnen nemen en doorgeven aan de kat dus ben het niet eens dat sommigen zeggen dat enten onzin is.
Ik ent mijn kat elk jaar, ben zelf dierenartsassistente.. Wel zit er verschil in welke enting hij krijgt. De enting tegen niesziekte geeft maar 1 jaar bescherming, het gedeelte tegen kattenziekte 3 jaar. Dat wordt overigens regelmatig onderzocht, dus dat het jarenlang beschermd is niet waar. Als je dit voor je kat/hond persoonlijk wil weten of hij nog beschermd is zou je bloed af moeten nemen en de titer (= hoogte van de antistoffen) laten bepalen. Dit zou je dan echter net zo goed jaarlijks moeten doen om te kijken of de titer nog hoog genoeg is, een keer titer bepalen zegt niks over de tijd daarna. Het komt nu steeds vaker voor dat mensen hun dieren niet enten en daarom zie je ziektes weer terugkeren die eigenlijk bijna nergens meer een probleem waren, zo zijn er diverse uitbraken geweest van kattenziekte (=dodelijk) in o.a. de regio Utrecht, terwijl dit eigenlijk nauwelijks meer voorkwam.. Enten heeft dus wel degelijk nut. Voor de hond is de vaccinatie bijv. ook vorig/dit jaar aangepast vanwege nieuwe stammen van leptospirose. Hier wordt dan onderzoek naar gedaan wat er voorkomt en waar bescherming voor nodig is. Dus het is zeker niet alleen maar de kas van de dierenarts spekken..
Precies . Ik werk zelf heel veel met katten en weet er wel het 1 en ander vanaf. Mijn eigen katten laat ik ook elk jaar enten. De dierenarts voert dan ook elk jaar een check-up uit, en ook dat vind ik wel fijn. Gelijk ff tandsteen verwijderen ook. Kunnen ze er weer een jaar tegen.
Nee, de eerste 3(?) jaar ofzo wel gedaan, maar onze kat is echt niet te houden. De dierenarts wil haar liever niet meer behandelen . Gekheid hoor, maar het is gewoon niet te doen.
Ja. Nadat we vorige maand een kitten hebben geadopteerd, waarbij we een afwachtende houding hadden aangenomen qua dierenartsbezoek (hij leek uiterlijk gewoon gezond, was speels, ons was verteld dat hij was ontwormd/vlooid etc) en hij desondanks in zeer korte tijd ineens heel ziek werd en de dierenarts hem niet meer heeft kunnen redden, heb ik mijn les geleerd. We hebben eergisteren een andere kitten geadopteerd, zijn gisteren direct naar de dierenarts geweest voor inentingen e.d. En ik heb me heilig voorgenomen de schemas te blijven volgen. Zodat ik in elk geval niet meer nachtenlang wakker zal liggen met 'wat als' en 'had ik maars'...