Horen zelfgemaakte gehaktballetjes rauw in de groentesoep?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 8 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Misschien een domme vraag, maar toch even voor de zekerheid.
    Horen zelfgemaakte gehaktballetjes rauw in de groentesoep? En dan 10 minuten mee laten koken? Zijn ze dan goed? Of moet ik ze eerst voorbakken in een koekenpan?

    Vroeger deed ik altijd van die soepballetjes uit blikjes, maar die troep wil ik niet meer. Dus vandaar mijn vraag. ;)

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    427
    83
    Dat schijnt wel te horen, ja, hoewel ik het zelf niet erg lekker vind, eerlijk gezegd.
     
  3. Mikarun

    Mikarun Actief lid

    27 jan 2014
    422
    77
    28
    Zwolle
    Als ik groentesoep maak, maak ik eerst altijd zelf bouillon met oa inderdaad rauwe soepballetjes. Dus niet eerst in de koekenpan.
     
  4. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    yes rauw erin!
     
  5. fayenne

    fayenne Bekend lid

    3 sep 2013
    935
    0
    0
    NULL
    Idd rauw ze koken snel.gaar
     
  6. channe

    channe Fanatiek lid

    4 aug 2012
    1.147
    70
    48
    NULL
    Ik kook ze meestal apart in een pannetje met een beetje bouillon en dan bij de kant en klare soep en dan nog naar smaak peper en nootmuskaat erin.
     
  7. debster2009

    debster2009 Fanatiek lid

    9 nov 2009
    2.144
    0
    0
    NULL
    Doe ik ook altijd, smaakt prima!
     
  8. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Ik gooi ze er gelijk rauw in, maar wel langer dan 10 min hoor ;) Mijn soepje staat al snel 5 kwartier op, dus al die tijd koken ze lekker mee ;)
     
  9. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.767
    423
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Inderdaad rauw. Tegenwoordig gebruik ik het vlees uit rundersaucijzen om balletjes van te draaien. Meer smaak en minder droog vind ik :)
     
  10. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Doe ze ook iets langer dan 10 minuten alhoewel ze ongetwijfeld in 10 minuten koken gaar zijn.
     
  11. Zusterke

    Zusterke Niet meer actief

    Als ze gaar zijn blijven ze boven drijven.
    Kook ze altijd apart, komt altijd schuim vanaf en dat wil ik niet in mijn soep.
     
  12. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    4 jan 2011
    2.938
    58
    48
    Ja hoor, gewoon rauw erin
     
  13. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Ik maak altijd zelf boullion van water en rauwe balletjes. Als de balletjes gaar zijn haal ik ze eruit. Daarna schuim in kokend de pan af met schuimspaan en je hebt heldere boullion. Blokje boullion erbij en de groenten vermecelli en balletjes.
     
  14. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    eerst heet water koken doe dan de gehaktballetjes erin. na ongeveer 5 min koken gooi ik de groente etc toe. dit kookt nog wel ff door. ze zijn altijd gaar als de soep ook gaar is
     

Deel Deze Pagina