taartbaksters help!

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 26 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Hoi...

    Morgen wil ik een taart maken voor verjaardag zoontje... Was van plan om een 2 laags stapeltaart te maken.
    T is de eerste keer en heb helemaal niet aan het stutten van de onderste taart gedacht. Een webshop is geen optie meer maar waar zou ik mee kunnen stutten? Gewoon rietjes? Of chocosticks?

    En in de vulling zit monchou en bastognekoekkruimels.. Door de Monchou moet hij id koelkast denk, kan dat voor 1 dagje ivm mn marsepein?

    Groetjes!
     
  2. Iejoor

    Iejoor Nieuw lid

    12 dec 2011
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik stut vaak met kitkats :) En dan wel een taartenkartonnetje onder de bovenste taart, anders zakt het mogelijk alsnog in.
    En 1 dagje in de koelkast kan prima!

    Succes en eet smakelijk!
     
  3. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Even naar de bouwmarkt voor een houten dowel.
    Die kun je mooi op maat zagen.
     
  4. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    24 sep 2014
    1.111
    333
    83
    Vrouw
    Gastouder
    Amersfoort
    ik maak ook wel eens een stapeltaart met 2 lagen zonder te stutten.
    Maar je zou inderdaad rietjes kunnen gebruiken.

    Dagje in de koelkast kan prima, hou er alleen rekening mee dat de koekkruimels dan waarschijnlijk wel zacht worden.
     
  5. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Afgeknipte rietjes werken prima hoor! Succes!
     
  6. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Die zijn toch helemaal niet voedselveilig??
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Dat denk ik ook, maar als ik ervaringsdeskundigen moet geloven, blijft de smaak wel goed!
     
  8. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.552
    3.057
    113
    Rietjes of choco sticks kunnen prima :)
     
  9. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Hoezo niet?! Is gewoon hout.
    Niks bewerkt of wat dan ook.
    Even een schuurpapiertje over de puntjes afspoelen en nergens problemen mee. Ik gebruik ze al jaren voor alle taarten die ik maak.
     
  10. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    grote sateprikkers geweekt en op maat geknipt werken hier ook prima.
     
  11. Tigermommy

    Tigermommy VIP lid

    14 jun 2013
    5.350
    1
    0
    Thuisblijfmama van (bijna) 3 kindjes :)
    Ik snap dat mensen wachten tot de dag van te voren met a. beginnen met bakken en b. als het je eerste keer is om niet een keer proef te bakken.

    Straks heb je op verjaardag kindje een vieze en mislukte taart... niets ergers dan dat op verjaardag van je kindje denk ik dan..

    ik heb wel eens gestut met rietjes dat vind ik persoonlijk schoner dan houten stokjes (is persoonlijk)

    Marsepein heb je al getest of je kindje dat lust want heel veel lusten dit dus niet, vandaar dat fondant een betere keuze is vaak ook fijner om te bewerken.
     
  12. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik gebruik van die chocoladesticks, die koop ik in de supermarkt, volgens mij staan er smurfen op het doosje.
     
  13. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Bedankt allemaal! Rietjes gaan het worden...

    Zal vast goedkomen, anders is de supermarkt om de hoek! ;)
     
  14. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Hahaha gelukkig staan wij wat relaxter in het leven dan van zoiets een drama maken.

    Als het mislukt dan mislukt het zo simpel is dat. Das echt geen wereldramp en de verjaardag zal evengoed wel gezellig worden;)

    Ts: veel succes met bakken en een fijne verjaardag :p
     
  15. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Rietjes werkt heel goed!!! Heel veel succes.

    Oh marsepein kan prima in de koelkast hoor. Heel veel succes!
     
  16. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Rietjes werken prima, heb zelf laatste keren kitkats gebruikt.
     
  17. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Is het dan voldoende om te bewaren in een taartdoos? Of beter nog een zak eromheen...

    Had nog een mini taartkapsel id vriezer liggen... Heb snel even mn monchou-creme met bastogne gemixt om te proeven. Lekker!!!
    Gaat helemaal goed komen dus :)
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.068
    2.203
    113
    Brabant
    Heb je taartkarton voor onder de bovenste taart?
     
  19. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Ik maak ook taarten, maar gebruik het liefste eetbare materialen. Kitkats werken prima. Ik heb zelf iets tegen hout, maar ik eet ook liever geen ijsjes met een houten stokje. Dus houten dowels zou ik nooit gebruiken (ik zou zelf ook geen taart eten waar een houten stokje in zit, of heeft gezeten..:)).
     
  20. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.239
    1.892
    113
    Vrouw
    Ik heb knutselkarton bekleed met bakpapier;)
     

Deel Deze Pagina