Pastasaus bewaren

Discussion in 'De lounge' started by Nummer4, Sep 17, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female
    Ik heb 3kg tomaten geplukt en ben pastasaus aan het maken. Kan ik dit heet in de fles doen en zo bewaren of moet ik het nog wecken?
     
  2. Catou

    Catou Fanatiek lid

    Oct 11, 2013
    3,683
    1,860
    113
    Hoelang wil je het bewaren? Om het langer te bewaren zal je het inderdaad moeten wecken. Andere optie is invriezen.
     
    Nummer4 likes this.
  3. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female

    Ik denk dat het hooguit een maand mee gaat gezien de hoeveelheid pasta die wij eten. Het hoeft dus geen jaren op de plank te staan.
    Momenteel geen ruimte in de vriezer, daarom wilde ik het in flessen bewaren, maar voor die paar liter de grote ketel er bij te pakken vind ik ook weer zoiets
     
  4. Jonahah

    Jonahah Lid

    Aug 1, 2023
    47
    11
    8
    Pastasaus kun je niet op de kop wecken, zoals met iets in zuur. (Al hoeft op de kop ook niet maar he das een andere vraag haha)

    mijn advies zou wel zijn om m te wecken. Dan blijft hij zeker weten houdbaar
     
  5. Malbec

    Malbec VIP lid

    Apr 5, 2020
    5,755
    7,854
    113
    Female
    Mocht je toch ergens nog een plek hebben. Ik vries pastasaus altijd in in ziplock zakjes. Super plat!
     
    bosi333, GossipGirlxoxo, Sado and 3 others like this.
  6. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,665
    18,730
    113
    Female
    Wat slim. Ik ben altijd tetris aan het spelen met mijn potjes maar ga dit eens doen.
     
  7. Malbec

    Malbec VIP lid

    Apr 5, 2020
    5,755
    7,854
    113
    Female
    Ja en het is ook veel sneller ontdooit! :D
     
    GossipGirlxoxo and Neuzeke like this.
  8. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,292
    10,263
    113
    Mijn pasta saus gaat altijd in diepvrieszakjes. Al zou ziplock nog platter zijn. Echt ideaal.
     
  9. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,665
    18,730
    113
    Female
    Ja ga ik ook doen vanaf nu.
    Goeie tip!
     
    Malbec likes this.
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,579
    113
    Of allemaal dezelfde formaat bakjes kopen die goed passen in je lade. Herbruikbaar, dus ook beter dan wegwerp.
     
  11. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female

    Op zich zijn tomaten al erg zuur. Ik maak ook wel tomatenjam en chutney wat niet geweckt wordt.
    Was even aan het googlen geslagen en vond een recept waarin het in potten (op de kop :rolleyes:) ingemaakt werd en 3 maanden houdbaar zou zijn.
    Door te wecken kan je het natuurlijk jaren bewaren maar als het zo in de fles (deksels hebben geplopt) een maand houdbaar is zou ik al blij zijn. Het is heet/kokend de fles in gegaan en langzaam gekoeld. Nu de deksels hebben geplopt is wecken ook niet handig meer. Dan moet ik ze eerst weer open maken neem ik aan?
     
  12. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female
    Hier wordt zoveel mogelijk geconserveerd in potten behalve dat wat me altijd mislukt (bonen, wortelen). Zo min mogelijk zakjes in de diepvries in ieder geval, maar bakjes nemen natuurlijk meer ruimte in.
     
  13. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,665
    18,730
    113
    Female
    Ja dat doe ik al jaren maar dat neemt vrij veel plek in en ik zou toch liefst alles wat we krijgen of uit de tuin halen kunnen invriezen ( nu geef ik veel weg maar eigenlijk zou ik zo verse producten liever zelf houden)
    Omwille van het wegwerpen was ik wel al eens gaan googlen en zag al wat herbruikbare zakjes ook, mss kunnen die wel.
     
  14. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ik doe dat ook, ontdooit het ook veel sneller.
     
    Malbec likes this.
  15. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,579
    113
    Ik heb die herbruikbare zakjes sinds een paar dagen, nog nauwelijks ervaring. Ze zijn wel stugger en ik denk als je ze een beetje aanduwt in de vriezer, er een kans is dat ze open springen.
     
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,665
    18,730
    113
    Female
    Ja dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
    Mss anderen met ervaring ?
     
  17. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female
    Wat je evt kunt doen wanneer je iets in een bakje invriest, is het daarna in een (herbruikbaar) zakje te stoppen.
     
  18. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,665
    18,730
    113
    Female
    Maar dan heeft het de doosjes vorm natuurlijk al.
    Ik ga het gewoon al eerst eens proberen met de zakjes die ik liggen heb. Mss vind ik het wel helemaal niets en lijkt het in mijn hoofd interessanter dan dat het echt is :roflmao:
     
  19. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    May 7, 2015
    1,067
    447
    83
    Ik doe ziplockzakjes vullen met warm water en sop en dan dicht, even mee spelen en goed na spoelen, dan zijn ze afgewassen en kun je ze hergebruiken.

    Ik gebruik wel dezelfde zakjes voor het zelfde weer, dus altijd pastasaus in zakjes van pastasaus.

    Zolang de zakjes heel zijn kun je ze prima hergebruiken.
     
    Neuzeke likes this.
  20. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Ik maak alles in potten in, zonder te wecken. Ook niet zure dingen zoals pruimen en appelmoes.

    Pot (of fles) goed schoonmaken. Beetje water in doen en in de magnetron of de oven, dat hij goed heet wordt en steriliseert. Water er uit en direct afvullen met de hete vloeistof die je wilt bewaren. Vullen tot de rand, er mag geen lucht bij. Randjes schoonmaken met een doekje. Deksel er op en op de kop af laten koelen. Dan plopt het deksel weer een blijft het makkelijk jaren goed. Ik heb mijn hele bijkeuken vol staan.

    Beter voor het milieu, geen kosten van vriezer en wegwerpzakjes
     

Share This Page