Dag allemaal, Wij hebben een 'lastige keuze' te maken, misschien hebben jullie nog goede argumenten voor het ene of de andere, ik lees ze graag! Mijn achternaam is laten we zeggen ' Appel' Mijn mans achternaam is dan: ' Peer'. Nu hebben we beide elkaars achternaam aangenomen en heten beide 'Peer-Appel' We hebben toen niet nagedacht over eventuele kinderen omdat we niet zeker wisten of die er zouden komen. En in de hoop dat dan ondertussen ook de mogelijkheid er was gekomen om je kind precies dezelfde achternaam te geven hebben voor bovenstaande optie gekozen. Echter het mag nog niet in Nederland. We mogen dus alleen voor een van de twee als achternaam kiezen. We wilden juist eenheid creëren in de namen, maar dat blijkt niet helemaal juist uit te pakken. Jammer maar geen man overboord. Nu moeten we kiezen tussen appel of peer voor de achternaam van het kind. Ik heb nu argumenten voor of tegen ook vanwege andere redenen die meespelen, maar zou graag wat argumenten voor de appel en/of de peer horen zonder deze emoties ; ) Wat zouden jullie doen?
Mijn officiële achternaam is Peer-Appel, maar de achternaam van mijn kinderen is Peer. Ik gebruik overigens alleen de achternaam Peer en bijna nooit mijn dubbele achternaam.
Ik zou juist doen waar jullie je goed bij voelen. Hier heet zoonlief peer(van vriendlief dus) van achternaam, gewoon omdat het van vroeger uit zo hoort, zonder specifieke reden dus. Nou ja oke ik gun hem dat pleziertje ook gewoon. Maar ik ken ook een stel dat voor kind de achternaam appel (van de vrouw dus) heeft omdat de familieverhoudingen niet zo best waren bij de vaderkant. Hij heeft bij trouwen dan ook haar achternaam aangenomen.
Ik heb mijn mans naam aangenomen en zo heten de kinderen ook. Vonden wij de meest logische, zodat iedereen hetzelfde zou heten
Ik heet Peer-Appel, manlief Peer en dochterlief ook Peer. Dan heb je in elk geval de meeste eenheid in het gezin.
Ik ben ik en ik hou mijn eigen naam aan, ook al ben ik getrouwd. Ik ben en blijf dus Appel. Maar eventuele kinderen krijgen wel de achternaam Peer.
Ik heb mijn naam voor die van mijn man gezet (appel-peer) en mijn man heet alleen "Peer", onze kinderen heten Peer.
Mensen gaan zich trouwens wel afvragen of hij de vader is als je je kind appel noemt. Ontzettend stomme redenering natuurlijk maar in de praktijk komt het daar wel vaak op neer.
Ik heet ook peer-appel (als peer mans naam is en appel de mijne) en mijn zoon heet ook peer. Gebruik mijn meisjesnaam ook niet veel meer.
De kinderen hebben zijn naam. Dat heeft ook te maken met het feit dat hij een van de weinigen in Nederland is met die achternaam, terwijl er velen zijn met mijn naam (allemaal familie). Zijn naam vind ik ook mooier en het zou dus zonde zijn als die uitsterft. Daarnaast was het zo'n beetje het enige waar hij traditioneel in is. Dat vond ik prima.
IK heb mijn eigen naam gehouden, de kinderen hebben de naam van mijn man. De reden om de kinderen zijn naam te geven: omdat mijn man dat graag wilde. Heel simpel dus eigenlijk.
+1 ik heet Appel, daar veranderd trouwen voor mij niets aan. Mijn kinderen hebben de achternaam Peer gekregen.
Ik heb mijn naam gehouden, appel dus en man heet peer. De kinderen heten appel Man gebruikt wel vaak appel alleen heeft hij het nog niet officieel veranderd (maar wil hij wel).
Ik heb mijn achternaam gehouden en mijn zoontje heeft mijn mans achternaam. Ik zou in jullie geval ook voor de achternaam van jouw man gaan.
Ik heet Appel. Man en dochter heten Peer. De achternaam van mijn man is bijna uitgestorven, er zijn er nog maar een paar van in NL. Mijn man heeft een mooie achternaam hoor, maar Appel is mijn naam en dat ben ik. Dus dat wil ik zo houden