Hij kan het kind toch niet mee nemen naar het buitenland? Althans, niet per vliegtuig. In EU landen hoef je je paspoort niet te laten zien. Kom je buiten de EU met auto wel. Dan loopt hij tegen de lamp. Hij kan nu toch niet het kind in zijn paspoort, zonder toestemming, bij schrijven? Hij heeft het ouderlijk gezag niet. Je kan inderdaad niet makkelijk dit ongedaan maken. Of je moet met bewijzen komen. Maar hier kun je moeilijk aan komen. Denk dat het enigste bewijsmiddel die je hebt het gesprek stiekem opnemen. Maar volgens mij moet je zelfs hiervoor te kennen geven dat je het gaat opnemen vanwege privacyschending. Zo is het in ieder geval wel zo met bewakingscamera's ophangen. Moet ook zichtbaar zijn voor mensen dat ze er hangen d.m.v sticker op deur. Dan kan je wel zeggen, heb smsjes ontvangen. Wie zegt dat hij ze geschreven heeft? Ook al is het een abo en staat het op zijn naam. Hij kan altijd beweren dat een vriend het heeft verzonden en dat jouw ex er niks van af weet. Dus denk dat je er niet van af kan komen... Bedenk je wel, hij heeft niet alleen rechten. Hij heeft ook plichten!
Maar wat zou er dan te bewijzen zijn? Hij is toch gewoon de vader dus die erkenning op zich klopt toch gewoon? Dat hij zich als een lul gedraagt na de erkenning, staat daar los van, dat is geen reden om een erkenning ongedaan te maken. Overigens kan hij, zolang er geen sprake is van gezamenlijk gezag, inderdaad zijn kind niet bijschrijven op een paspoort. Dus via een luchthaven zijn kind meenemen wordt lastig.
misschien vanwege mogelijke kans op ontvoering naar buitenland dat ze de erkenning ongedaan maken? Weet niet of dit een reden kan zijn. TS heeft namelijk bij volle bewustzijn en volle verstand ook haar handtekening gezet. Dat de erkende vader zich daarna in zijn oude patroon terugvalt is niet het probleem van de rechter.
Ik heb niet alles gelezen wat andere dames gezegt hebben, weet wel dat erkenning en gezag ook nog erg ver van elkaar vandaan staan. Je ex mag dan wel de vader zijn maar zoalng jullie geen papieren naar de rechtbank opsturen na de bevalling dan heeft hij geen enkel GEZAG over jullie kindje! Wij zijn vergeten die papieren op te sturen na de bevalling van mijn dochter, mochten mijn vriend en ik nu uit elkaar gaan heeft hij niks te zeggen over onze dochter, ik zou bij wijze mijn koffers kunnen pakken en in amerika kunnen gaan wonen zonder dat hij daar van af weet of toestemming voor hoeft te geven! De papieren sturen we nu op gelijk met de papieren van onze as zoon *Je ex is officieel de vader van jullie kindje maar heeft er niks over jullie kindje te zeggen en maakt dus ook geen deel uit van belangrijke beslissingen etc.* Sterkte meid
Ik denk dat de TS vooral moet voorkomen dat er een omgangsregeling komt. Dat de vader dus geen moment alleen bij het kindje hoeft te zijn. Of de kleine erkent is, of niet, hij kan beide keren het kindje meenemen in de auto binnen de EU. En met een erkenning is de weg naar een omgangsregeling niet zo makkelijk. Zeker niet met deze achtergrond. Als er voogdij zou zijn, dan is het wel makkelijk, maar daarvoor moet TS eerst tekenen en dan moet ze gewoon niet doen..
Ik weet er niet echt iets van maar wil je heel veel sterkte wensen en hopelijk een verdere rustige zwangerschap
Inderdaad, TS moet echt voorkomen dat er een omgangsregeling komt. Maar ik weet niet of je dit wel kán voorkomen; Er is immers een erkende vader zeg maar. Ja, die mafkees kan inderdaad zijn kind mee nemen binnen de EU, erkent of niet maakt in dit geval niks uit. Hoe wilt TS bewijzen wat de achtergrond is? Als TS dit hard kan maken met bewijzen, is inderdaad de weg naar een omgangsregeling moeilijk voor de vader; Erkent of niet. Maar dan nog, net wat je zelf ook al aan geeft, hij kan zijn kind immers gewoon mee nemen binnen de EU, zonder daarvoor een paspoort te overhandigen. Ik hoop echt dat TS kan bewijzen wat er speelt en dat alles ongedaan gemaakt kan worden.
Ik snap niet zo goed wat er "lekker" aan is als een moeder een vader en kind het contact met elkaar kan ontnemen....
toen wij de vaderlijke erkening gingen regelen in het gemeentehuis. kregen wij erbij te horen dat zolang wij niet getrouwd ofzo zijn, de vader geen rechten heeft alleen het kindje erkent heeft en verder niet. idd niet leuk voor een vader maar in dit geval wel prettig voor deze aanstaande moeder
Lieve schat, Ik heb mijn kindje pas geleden ook laten erkennen door mijn ex vriend. Duidelijk werd gezegd door de medewerker van de gemeente dat vader als erkenner geen rechten heeft maar wel plichten. Maak je dus geen zorgen... het is niet nodig om erkenning te laten vernietigen dat is denk niet eens zomaar mogelijk. Er moeten andere dingen afspelen wil je erkenning vernietigen. Dat is in jou geval niet het geval... Je moet je echt niet druk maken, HIJ is degene die zich straks moet druk maken, want hij is degene die plichten heeft en nul rechten. Oneerlijk maar waar... Geniet gewoon van je zwangerschap en maak je daarover niet druk. Het is niet goed voor jou en ook niet voor je kind. Je zou je pas druk moeten maken als hij het ouderlijk gezag zou hebben. Geen sprake van dus ook geen reden tot paniek. Liefs damiana.
euhmmm niet helemaal mee eens.. ik kwam ook tijdens mijn tweede zwangerschap alleen te staan, vader had t kindje wel erkend. Heb een advocaat in de arm genomen omdat ik toen wilde weten of ik alleen het gezag kon krijgen over t kindje. Zij zei toen duidelijk nee! Want, ook al heeft ie niet automatisch gezamenlijk gezag, als hij t kind erkend heeft, kan ie gezag aanvechten en wanneer t kind erkend is... heeft ie 99% kans om t gezag te mogen delen met jou. En als ie gezag heeft gekregen, dan ben je t bokje.. netjes gezegd. Ik heb uiteindelijk ook gekozen voor gezamenlijk gezag.. ex en ik kunnen weer redelijk door 1 deur. Kreeg bij mijn gemeente te horen, dat hij wanneer hij dat zou willen, gewoon zonder mijn toestemming een van onze kids op zijn naam kan zetten. Dus dan zou jou ex dat ook kunnen doen, en tja dan ligt de weg vrij om zijn kind mee te nemen naar zijn land. Maar ik lees hier hele verschillende verhalen.. ik heb dit van de gemeente en van een advocate gehoord. Dus tja waarheid lijkt mij? Doe voorzichtig en pas goed op jezelf meis! veel sterkte.
Een vader die zijn kind erkend heeft heeft wel degelijk het recht op omgang. En de plicht te betalen. Erkenning is enkel ongedaan te maken als jullie kunnen bewijzen dat hij niet de biologische vader is. Helaas want zowel mijn ex als ik willen van zijn erkenning af van onze dochter.
Voorkomen dat er een omgangsregeling komt kan echt alleen als de vader dit niet aanvecht. Hij heeft er alle rechten op namelijk. Enkel als hij het aanvecht en de rechter het weigert is dat einde verhaal voor hem. Maar voor de duidelijkheid, alleen in ernstige situaties zal een rechter omgang weigeren. Als de vader geen gezag heeft betekend dat dat jij in eerste instantie de regels bepaalt. Tenzij je zijn recht op omgang niet ontneemt heeft hij jouw regels gewoon te accepteren. Hij mag niet meebeslissen aan school keuze, dokterskeuze enz.. Hij mag niet aan bijv rekeningen van de kleine komen en geen paspoort aanvragen. Maar met gezag heb je daarvoor ook nog beide ouders nodig hoor. Beide ouders moeten ten alle tijden tekenen voor een paspoort. Wonen jullie in de buurt? Dan zou ik, indien hij er echt op staat, een omgangsregeling onder toezicht voorstellen. Dus dat hij welkom is zijn kind te bezoeken en het daarbij blijft. Dit kan hij ook aanvechten, maar als jij hem het contact helemaal ontneemt staat hij sterker in een rechtzaak.