Ik ben de laatste tijd zo inspiratieloos. Soms kwamen er in het boodschappen topic hele lekkere recepten voorbij, dus dacht misschien kunnen we ze allemaal hier verzamelen Dus deel je makkelijke / moeilijke succes recepten!
spruitjes schoonmaken en kort koken, spekjes bakken met ui en paprika, gekookte spruitjes erbij en nog even bakken, heerlijk! (kh-beperkt) ik lees mee! Dol op eten... ehh koken...
Ik maak graag spinazielasagne met geitenkaas. Echt een hit hier in huis. Saus maken van gehakt, ui, cherrytomaatjes en een pot sugo. Pak gehakte bladspinazie (diepvries, 450 gram) ontdooien en vocht eruit drukken. Verder heb je nog zachte geitenkaas nodig en geraspte geitenkaas en natuurlijk lasagnebladen. Dan maak je laagjes, te beginnen met een laagje saus, dan lasagnebladeten, daarop spinazie. Vervolgens verkruimel je wat zachte geitenkaas erover en als laatste een laagje saus. Wat peper en zout en dan een lasagnebladen. Dit herhaal je dan tot het op is, ik maak altijd 3 lagen. Op de laatste laag strooi ik dan de geraspte geitenkaas. Dan 30 minuutjes in een voorverwarmde oven (ca. 200 graden). Ik dek de lasagne altijd af met zilverfolie en haal dat de laatste 10 minuten eraf.
Ook lekker: preitaart met geitenkaas (of een andere kaas, pecorino bijv. is ook lekker, of gruyère). - 5 uien in halve ringen - ca. 450 gram gesneden prei - bladerdeeg - zachte geitenkaas - crème fraiche - Griekse yoghurt Ui kwartiertje smoren in boter. Dan prei erbij en even meebakken. Één eetlepel crème fraiche en 1 eetlepel Griekse yoghurt erdoor roeren. Geitenkaas verkruimelen en erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Springvorm bekleden met bladerdeeg, gaatjes prikken en wat paneermeel op de bodem strooien en het prei/ui-mengsel erin scheppen. Half uurtje bakken op ca. 190 graden.
Even een paar toppers hier in huis. Voor al deze recepten kun je mij wakker maken! : https://www.lekkerensimpel.com/kipsalon/ https://www.lekkerensimpel.com/ons-recept-voor-wraps-met-krokante-kip/ https://www.lekkerensimpel.com/hachee/ https://www.keukenliefde.nl/keukenklassieker-champignonroomsaus/ https://www.lekkerensimpel.com/rijstgerecht-2/ https://www.aspergecentrum.nl/recepten/asperge-lasagne/ http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna http://www.smulweb.nl/recepten/945516/Chili-con-carne-van-jamie-oliver https://www.24kitchen.nl/recepten/vlaams-stoofvlees-met-frieten
Krieltjes bakken, Italiaanse roerbakgroente erdoor, spekjes bakken en erdoor, en eet smakelijk! Of spinazietaart: Benodigdheden: -klein pak spinazie ala crème -5 plakjes bladerdeeg -4 eieren -1 ui -zakje geraspte kaas -peper -500 gram gehakt Uitje fruiten, Gehakt rul bakken met peper. Spinazie ontdooien, eieren/kaas/gehakt/ui erdoor. Op smaak maken met peper. Quiche vorm invetten en bekleden met bladerdeeg 40 minuten in de oven op 200 graden. Eetse!
Super leuk en lekker topic zal hier dan ook vaak komen spieken en delen met jullie. Hier alvast 3 heerlijke recepten: https://www.culy.nl/recepten/romige-pasta-met-geroosterde-paprikasaus-en-geitenkaas/ https://www.keukenliefde.nl/mexicaanse-ovenschotel-met-tortillachips/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188565/bloemkool-pitasalade-met-za-atar-en-kaas Ik heb trouwens ook nog een variant met spruitjes. Eerst een uitje aanbakken dan stukjes chorizo of salami aanbakken dan spruitjes erbij roerbakken en tot slot geitenkaas erdoor heen. Lekker met gebakken aardappeltjes erbij.
https://www.lekkerensimpel.com/lekker-en-simpel-hete-kip/ http://inmyredkitchen.com/nl/pastasaus/ http://www.francescakookt.nl/gestoofde-snijbonen-knoflook-en-tomaat/ http://www.smulweb.nl/recepten/990277/Kip-pilav nombelina.com/pasta-met-spinazie-spekjes-en-kruidenkaas/
Ik ben gek op deze tonijn pasta. Zowel warm als koud lekker te eten, dus vaak maak ik wat meer zodat ik het de volgende dag als lunch kan eten. Een lekkere eiwitbom ook Ingrediënten voor 1 persoon: 1 blikje Tonijn ‘met vleugje water’ van John West Teentje knoflook Kleine (rode) ui 100 gr champignons 100 gr tomaat 180 gr AH Biologische passata di pomodoro 75 gr volkoren pasta 1 el olijfolie Zout en peper naar smaak Citroensap naar smaak Optioneel: 40 gr magere spekjes Kook de pasta al dente. Snipper de ui, snijd de knoflook klein, de champignons in gelijke partjes en de tomaat in blokjes. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en voeg daarna de champignons toe om die ook even mee te bakken. Als je er voor kiest om spekjes toe te voegen aan het recept, dan bak je die nu ook mee. Vervolgens voeg je de biologische tomatensaus (dit zijn gezeefde tomaten) toe en laat je alles even zacht doorkoken. Nu over naar de tonijn. Maak de tonijn met een vork even los en roer het door de saus, de saus zal nu wat dikker worden. Als laatste verwarm je de tomatenblokjes even mee en breng je de saus eventueel op smaak met wat zout/peper/citroensap. Als de saus klaar is en je pasta beetgaar, meng je in de pan de saus door de pasta zodat alles goed verdeeld is.
En deze lijkt me ook heerlijk, alleen nog niet zelf gemaakt; https://www.facebook.com/video.php?v=1534275879928708
Een lid hier had een blog met allerlei lekkere recepten, mijn mixed kitchen. Ik zie echter dat ze sinds 2016 niets meer heft gepost. Maar er staan nog genoeg lekkere recepten op.
Courgette soep (1 liter) 1 ui, gesnipperd 1 of 2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden 2 courgettes, in blokjes 1 liter water 2 groenten bouillonblokjes Olijfolie Verhit in de soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg de courgette toe en bak die ca. 5 min. mee. Doe het water en de bouillonblokjes in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 10 min zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en roer er wat room (slagroom of kookroom) door.
Wraps: Kruid kipfilet met zout , peper en paprikapoeder, doe in een ovenschaal en gaar in 20 minuten op 175 graden celcius Prak een 2 avocados met 250 ml creme fraiche door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Beleg de wraps met de kip, avocadocreme, tomaat in blokjes, rucola, komkommerplakjes, reepjes paprika en lente ui. Voor de volwassenen heerlijk met shirachasaus of sambal
https://www.go-or-no-go.nl/2017/11/recept-pasta-met-broccolisaus.html https://www.go-or-no-go.nl/2017/11/recept-3-kleuren-risotto.html https://www.go-or-no-go.nl/2017/12/recept-wortelsoep-met-mandarijn.html
Mijn recept geïnspireerd door de Vietnamese Bun Chay salades. ingredienten: *ijsbergsla *soyabonen *koriander *munt *citroengras *citroen *knoflook *paprika *komkommer *udon noodles *rode ui *wortel *bosui *maiskolf *vissaus *(eventueel sesamzaadjes) De citroen gras en knoflook teen raspen en mengen met de vissaus en een klein beetje citroensap. Dit word het sausje wat je over de maaltijd salade giet. De udon noodles heel kort zacht koken en de rode uien op zacht vuur laten karameliseren. De gegaarde maïskolf grill je even zodat hij mooi bruin is aan alle zijden. In een bowl eerst de ijsbergsla leggen, daarop leg je de gesneden paprika, maiskolf, gekarameliseerde uien, wortel, soyabonen, komkommer, udon noodles en koriander/munt. Dan de vissaus erover heen gieten en daarover heen de bosuitjes en eventuele sesamzaadjes strooien. Dit is super gezond en zo ontzettend lekker! (Foto van Google)
De overschotel vab eylem maak ik nog steeds. Staan inderdaad veel lekkere dingen op haar site. Wij vinden dit erg lekker