Hoi meiden, Wij zullen waarschijnlijk rond kerst verhuizen naar onze nieuwe woning waar we alleen elektrisch kunnen koken. Dat wordt dus een nieuwe fornuis aanschaffen. Nu heb ik een beetje rondgekeken op internet en kwam er achter dat een inductiefornuis vele malen beter is dan een keramische plaat (voor ons dan). Maar verder heb ik er nog niet zoveel verstand van. Waar moeten we op letten bij het aanschaffen van een inductie fornuis? Welke pannen raden jullie aan en waarom?
Daar was ik achter gekomen Heb toch een set nieuwe pannen nodig, mij hoor je niet klagen haha Wat ik mij afvraag is, welke pannen ik beter kan kopen en welke beter kan laten
Oh en pak geen inductieplaat van whirlpool!! Tenminste: wij hebben hem nu 6 jaar en al twee keer een nieuwe printplaat (gelukkig binnen garantie, maar vervelend is het wel).
Je kunt in principe alle pannen gebruiken die je wilt, ze moeten alleen magnetisch zijn. Dus als je er een magneet tegen aan kunt plakken zijn ze goed.
Wij zijn erg te spreken over onze Bosch inductie kookplaat. Wij hebben 5 pitten en diverse automatische programma's. Super fijn! De pannen die we hebben zijn van BK, Sola, Tefal en Thomas. De pannen van Thomas en Tefal ben ik minst over te spreken ivm de snelle slijtage van de antiaanbaklaag.
Wij hebben er 1 van Siemens volgens mij. Met 2 rechthoekige vlakken. Hierdoor kan je alle maten pannen er op kwijt.
Wij hebben er 1 van AEG, nu 4 jaar en doet het (uiteraard) nog prima. Wat betreft pannen hebben we eigenlijk van alles door elkaar. De 1 wat beter dan de ander, maar dat heeft voornamelijk met anti aanbaklaag te maken, maar dat is natuurlijk hetzelfde bij gas kooktoestellen. Ik zou wel voor een grote plaat gaan, zodat je er met gemak 4 of 5 pannen op kwijt kunt. Ik vind het inductie koken echt ideaal en zou niet meer anders willen.
Bedankt voor de tips meiden! Wij gaan idd voor een grote plaat met fornuis. Fijn dat er veel keuze is wat betreft pannen
Inductie is idd veel beter dan ceramisch (eigen ervaring). Verder vind ik de ingebouwde timer heel handig, om bv aardappels te koken of flessen uitkoken, als je ze vergeet is het niet erg want het gaat vanzelf uit en omdat het inductie is blijft het niet warm. In het begin moest ik wel even wennen want het water kookt veel sneller en het pannetje is binnen 2 sec op temperatuur. Je moet idd wel nieuwe pannen kopen, ze zijn meestal duurder.