Chocola smelten mislukt?

Discussie in 'De lounge' gestart door limegreen, 17 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. limegreen

    limegreen Bekend lid

    6 mei 2008
    892
    0
    0
    Nu hebben wij net witte chocolade gesmolten en na een uurtje weer gesmolten om dat het bijna weer hard was..
    Maar nu mijn vraag, de2e keer dat we het gingen op warmen was de chocolade echt vies ..
    Allemaal brokken en zelfs de boter of oli was los gekomen van de chocolade( beetje faag, maar hoop dat iemand het begrijpt)
    Hoe kan dat?
    En waarom kan ik het niet nog een keer opwarmen?

    We wouden van die choco cake lollies maken..
     
  2. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Ik vermoed dat het is gaan schiften.
     
  3. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Klinkt inderdaad als schiften.. hoe heb je hef opgewarmd?
     
  4. limegreen

    limegreen Bekend lid

    6 mei 2008
    892
    0
    0
    Een pan met heet water en daar in een bak met chocola..
    Maar denk ook dat is gaan schiften ..
    Nog nooit gehad !
    Helaas we gaan gewoon met nieuwe chocola op nieuw beginnen en dan rustig op laten warmen en niet te snel willen..

    Thanks !!!
     
  5. Rosemarie86

    Rosemarie86 Bekend lid

    8 apr 2011
    850
    0
    0
    ik had dat gister ook, of het smelten was wel gelukt maar de chocola was nog best wel dik.
    maar ik had de chocola gewoon in een pannetje gesmolten terwijl het eigenlijk au bain marie moest dus ga ik dat nog ff proberen.
     
  6. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    Wat je moet doen is dan een kopje thee of koffie maken (ligt aan je voorkeur) en daar een klein beetje van ingooien, dan bindt het zich weer en wordt het mooi glad..

    Heb ik geleerd op een workshop bonbons maken, werkt echt en je proeft het niet (met thee tenminste niet)..
     
  7. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
    Denk dat het te warm is geworden.
    ik knoei trouwens niet meer met warm water enzo.
    gewoon in de magnetron :D
     
  8. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Ow, bijzonder ... doorgaans mixen chocola en water niet ...
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    En anders heb je choco met een koffiesmaakje. Is ook niet gek, want ze verkopen dat ook zo in de winkel :D
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    ik denk dat de chocolade te heet is geworden. Witte chocolade is sowieso lastiger!
    Ik zou het in ieder geval niet een tweede keer laten smelten, gaat snel mis. Echt au bain marie doen, dus de bak boven het water !(niet erin) en het water niet té heet laten worden.
     
  11. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    @ Strijkkraal: Met alleen water werkt het ook niet.. Maar met thee of koffie dus wel :) Vind het ook bijzonder hoor, maar met eigen ogen gezien haha..
     
  12. Cupcake

    Cupcake Bekend lid

    27 aug 2009
    555
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat is niet waar hoor ik doe er gewoon water bij in ;)
     
  13. limegreen

    limegreen Bekend lid

    6 mei 2008
    892
    0
    0
    Helaas had ik de chocola al weg gegooit maar als het weer een keer gebeurt ( laten we hopen van niet )
    Dan ga ik dat met thee zeker proberen..
     

Deel Deze Pagina