Ervaringen gevraagd - Innesteling lukt niet

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Beterlaatdannooit, 28 jun 2020.

 1. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Hoi allemaal! Op dit moment zitten wij al jaren in het IVF traject en terugplaatsing 4 is wederom mislukt ( 6x IUI, ronde 2 IVF, 15 terugplaatsingen, 2 vroege miskramen en totaal verrotte en dus 2 verwijderde eileiders later )

  Mijn blastocysts zijn van fantastische kwaliteit, die van deze ronde zelfs pas ingevroren op dag 6!! En toch lukt het niet.
  Ik kan de klok erop gelijk zetten, dat ik vanaf dag 10 na de eisprong ( altijd natuurlijke cyclus, want ga zeer slecht op hormonen en andere medicatie ivm migraine ) voor 100% weet dat het mislukt is of niet. Dan beginnen mijn PmS symptomen op te spelen en weet ik genoeg, ik zat er helaas nog nooit naast.

  Ik ben opzoek naar meningen/ervaringen/verhalen. En dan vooral over bijv. verhalen na zoveel jaar, alles wil ik graag lezen. Alles wat ik enigzins de moeite waard lijkt. Wij hebben komende week een gesprek, maar merk gewoon dat het me een soort van onzeker maakt terwijl ik altijd positief en hoopvol ben gebleven.

  Ik wil er wel bij melden dat ik er (nu nog) niet voor opensta om naar het buitenland te gaan voor behandeling.

  Ik ben benieuwd! In ieder geval bedankt voor het nemen van de moeite!
   
 2. Roos02

  Roos02 Bekend lid

  24 sep 2013
  961
  364
  63
  Wat heftig om te lezen. Ik heb zelf (nog) geen ervaringen verder maar bij ons lukt het ook het ook niet.

  Ik heb ergens gelezen dat als een innestelling niet lukt, je een scratching kan krijgen. Volgens mij maken ze dan een 'wondje' oid zodat de bevruchte eicel beter kan innestellen. Dit is geen standaard behandeling geloof ik maar je zou eens informatie kunnen inwinnen hiervoor?

  Ik wens je onwijs veel sterkte en geluk voor de toekomst ❤ Hoop echt dat het je gaat lukken!
   
 3. Happyhope

  Happyhope Actief lid

  15 sep 2018
  387
  134
  43
  Vrouw
  Wat vervelend zeg!!
  Ik heb geen ervaring, maar heb wel 2 boeken gelezen (inclusief wetenschappelijke bronnen/onderzoeken) waar bij beide ook een stukje geschreven werd over het bevorderen van een innesteling. Hierin staan o.a. dingen in over het gebruik van bepaalde vitamine(en welke waardes je moet hebben), mineralen, gebruik van producten, etc... weet natuurlijk niet of het 100% helpt, maar misschien kan zoiets toch een stukje bijdragen? Ik weet niet of je zelf hierover al een en ander gelezen hebt?
  Heel veel succes in ieder geval!! Hopelijk is het snel raak
   
 4. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Bedankt voor je berichtje! Ik heb dat inderdaad ook ergens gelezen en heb het nu maar meteen op mijn lijstje met vragen gezet.

  Bah wat vervelend om te lezen dat het jullie ook niet lukt, zijn jullie al lang “bezig”?
   
 5. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Jij ook bedankt voor je reactie, heb je namen van de boeken voor mij? Ik wilde hier eigenlijk nooit aan toegeven, maar ben nu over de helft en ga er toch maar aan toegeven. Ik zet dat met die waardes ook op mijn vragenlijstje en ga me er in verdiepen.

  Heb inmiddels ook een stuk gelezen over acupunctuur.

  Jullie weg is ook heftig zeg! En toch ook mooi wat we over hebben voor die ene bezegeling op onze liefde hè. Jeetje..
   
 6. Happyhope

  Happyhope Actief lid

  15 sep 2018
  387
  134
  43
  Vrouw
  Ja natuurlijk! Een boek is in het Engels, maar vond ik het beste wetenschappelijk onderbouwd van de twee. Leest ook best makkelijk weg: It starts with the egg.
  Het andere boek dat ik gelezen heb is in Nederland een wat bekender boek. Ik vond het zelf een wat minder goed boek, maar de beschreven teksten leken wel te kloppen qua onderzoeken enzo. Dat boek heet Innesteling. vond het interessant om te lezen wat er nu allemaal bij komt kijken. Wil in augustus zo voorbereid mogelijk gaan starten, en baadt het niet, dan schaadt het niet :)

  nogmaals succes, ik hoop dat het snel raak mag zijn. Het is niet niks, zoveel terugplaatsingen. Dat doet mentaal echt wat met je lijkt me :(
   
 7. Roos02

  Roos02 Bekend lid

  24 sep 2013
  961
  364
  63
  Ruim 2 jaar nu! Voor mij mijn 3e kindje en voor mijn vriend 1e kindje. Alles is onderzocht en we zijn 'gezond'. Nu gaan we naar het AMC om te kijken of ik een niche heb. Dit kan je overhouden na een keizersnee waardoor een innestelling dus ook niet lukt.

  Ik weet dat ik gezegend ben met 2 gezonde kinderen maar ik gun het mijn vriend ook zo verschrikkelijk erg. Hij wilt ook heel graag een kindje van zichzelf..
   
 8. DR87

  DR87 Bekend lid

  2 mei 2016
  590
  159
  43
  Mag ik vragen wat de reden is dat jullie in een vruchtbaarheidstraject zitten? Is er een diagnose gesteld?
  Bij mij zijn alle terugplaatsingen in een kunstmatige cyclus gedaan, omdat ik endometriose heb en de hormoonwaarden van mijn cyclus waarschijnlijk niet ok zijn (heb wel een regelmatige cyclus). Sowieso geeft mijn arts aan dat als het probleem (vermoedelijk) bij de vrouw ligt, er altijd een kunstmatige cyclus wordt geadviseerd. Ik merk ook dat als ik in een kunstmatige cyclus een terugplaatsing ben gehad, ik veel minder hormonale klachten heb en alles rustig verloopt. Ik voel dan dat ik echt een kans heb. Ik lees dat je last hebt van de bijwerkingen/migraine. Heb je besproken of er nog andere opties zijn voor medicatie? Het zou het proberen waard kunnen zijn.

  Verder heb ik ook een scratching gehad een aantal jaar geleden. Ik werd de terugplaatsing erna idd zwanger van mijn zoontje. Maar: toen ik twee jaar geleden vroeg of een scratching weer mogelijk is, gaf de arts aan dat onderzoek inmiddels heeft uitgewezen dat scratching de kans op een zwangerschap niet verhoogt. Ze bieden het daar dus ook niet meer aan.

  Ik ben ook recent gestart met acupunctuur en slik een aantal supplementen. Bij mij ligt het probleem niet zozeer aan de innesteling maar aan de eicelkwaliteit, dus is wel een net iets ander verhaal. Ik hoop dat het binnenkort voor je mag lukken!
   
 9. Do1981

  Do1981 Bekend lid

  9 dec 2016
  729
  220
  43
  #9 Do1981, 29 jun 2020
  Laatst bewerkt: 29 jun 2020
  Volgens mij wordt er nu in nl onderzoek gedaan naar scratching. In nl kun je het dus niet krijgen volgens mij, alleen als onderdeel van dat onderzoek. in Duitsland kun je het wel krijgen. België weet ik niet.

  Als tip: zoek op Google naar Repeated Implantation Failure (RIF). Daar is veel info te vinden over waar het aan kan liggen, wetenschappelijke info.
  Zo’n term resoneert denk ik ook wel bij artsen. Jij bent op basis van de criteria zeker een RIF patiënt.
  Het zou onder andere kunnen liggen aan stolling. Ben je daar al wel eens op gecontroleerd? (Stollingsafwijkingen)

  of immuunsysteem kan het aan liggen. Maar in nl onderzoeken ze dat niet zo volgens mij. Duitsland wel.

  Evt een kijkoperatie om te checken op endometriose of afwijkingen in de baarmoeder zou misschien ook niet onlogisch zijn.

  hier een voorbeeld van een artikel over RIF, maar op internet vrij makkelijk veel info te vinden (in het engels) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3510376/

  Tav buitenland. Je zou daar ook alleen eens een intake en bloedonderzoek kunnen laten doen. Dan hoef je niet over te stappen nog. Zie het als een second opinion. dat is redelijk laagdrempelig. Wie weet wat je dat oplevert qua inzichten.
   
 10. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Oh ik vind het zo aardig en fijn dat jullie de moeite nemen te reageren.
  Ja het is een spannend traject en hoe loodzwaar soms ook, elke terugplaatsing is hoopvol, hoe gek ook, de hoop is er altijd even. Maar omdat ik mijn lichaam zo ontzettend goed ken is die vaak van korte duur.

  Ik hoop voor jullie dat dit jullie bespaart blijft en je dit jaar fantastisch nieuws krijgt! Heb je het gedeeld met de mensen om je heen of is dit echt iets van jullie samen?
   
 11. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Een niche, weer wat geleerd vandaag, wat kun je toch ook een gekke dingen tegenkomen he. Ik begrijp dat een kinderwens altijd kan zijn, of het nou 1,2 of 3 zijn. En ik vind dat je dat ook mag benoemen, dit is jullie poging tot een bekroning!

  Is het zo dat de niche de innesteling bemoeilijkt
  of onmogelijk maakt?
   
 12. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Natuurlijk mag je dat vragen. In eerste instantie was de diagnose onverklaarbaar onvruchtbaar.

  Ter verduidelijking;

  Na 1 jaar (eind 2014 ) ben ik naar het ziekenhuis gegaan, nog voor het begin van de onderzoeken kreeg ik een vroege miskraam, dus zonder behandeling.

  Na een half jaar gewacht/geprobeerd te hebben na die tijd kreeg ik een HCG. Blijkbaar was er toen een afwijking te zien, ik moest de volgende dag nog eens terugkomen ter controle. De afwijking was niet meer te zien en dus ben ik wat dat aangaat gezond verklaard. ( dit is iets wat ik “vergeten” was omdat ik me er toentertijd niet zo bewust van was als nu. ) In augustus 2018 (Eind augustus )was het eindelijk weer raak. Maar van korte duur. Na 5 weken was het gestopt met
  groeien. ( terugplaatsing in een natuurlijke cyclus )

  Eind vorig jaar wilde ik wederom een terugplaatsing doen. Mijn gyneacoloog zag aan beide kanten vocht bij de eileiders. Ze heeft er een andere gyneacoloog naar laten kijken en er werd een kijkoperatie gepland. ( Diagnose Hydrosalpinx) Er werd mij verteld dat als de eileiders ernstig verkleefd zouden zijn ze
  1 of beide zouden verwijderen.

  Toen ik bijkwam waren mijn beide eileiders verwijderd. Toen pas besefte ik mij iets. 15 jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn blinde darm, ik was al zover dat ik een buikvliesontsteking had opgelopen en alles volgelopen was met pus ( excuse my language)
  Het blijkt dus dat dit de reden zou kunnen zijn van verstopte eileiders. En nadat ze dus in het begin al afwijkingen hebben gezien en niet in mijn verleden hebben gekeken vraag ik me ook wel eens af, had er veel voorkomen kunnen worden? Ik weet dat het geen wetenschap is en dat wat gebeurd is gebeurd, maar toch.

  Dit was dus de vierde terugplaatsing na deze operatie allemaal in een natuurlijke cyclus. En ik heb nog twee cryo’s over van de punctie begin dit jaar. Deze was uiteraard wel gestimuleerd, maar met minder medicatie vanwege de hoofdpijn bijwerking en de angst voor die verrekte migraine aanvallen bijna dagelijks.
  Ik heb toen wel een verse tp gehad.

  Ik hoop dat het allemaal niet te verwarrend is.
  Ik vind je reactie zeker een overweging waard, vooral het gedeelte voor misschien een alternatieve aanpak voor een gestimuleerde cyclus.
   
  DR87 vindt dit leuk.
 13. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  Ow en acupunctuur heb ik aan gedacht, wat doet het precies kun/wil je mij dat uitleggen?
   
 14. Beterlaatdannooit

  Beterlaatdannooit Actief lid

  19 nov 2018
  100
  139
  43
  Vrouw
  De term RIF is nieuw voor mij. Je zou denken dat ik na zo’n lange tijd wel meer had geweten misschien, maar juist dat was iets wat ik niet wilde. Ik bleef hopen op een goede afloop. Dat is nu voorbij helaas. Ik kan zeker wat met je informatie. En wat ik ook heel interessant vind is je “second opinion” plan. Heb je zelf ervaring die je wilt delen?
   
 15. Roos02

  Roos02 Bekend lid

  24 sep 2013
  961
  364
  63
  Lief van je ❤

  Beide eigenlijk. Ligt eraan hoe groot de niche is.. Er zijn ook vrouwen die wel zwanger raken met een niche. 60% van de vrouwen krijgt het na een keizersnede.

  Ik krijg het aanstaande maandag te weten dus vind het wel even spannend. Ene kant hoop ik dat er niks te zien is maar andere kant ook wel want dat verklaart dan geen zwangerschap afgelopen 2 jaar..
   
 16. Happyhope

  Happyhope Actief lid

  15 sep 2018
  387
  134
  43
  Vrouw
  Ah dankjewel, ik hoop dat het voor jullie ook snel mag lukken ❤️
  Wij hebben het wel met (veel) mensen gedeeld. Eigenlijk weet iedereen het in de omgeving haha:o:. Maar dat komt ook doordat we even dachten dat mijn man volledig onvruchtbaar zou zijn en we een hele andere weg moesten inslaan. Dat nieuws kreeg ik op mijn werk te horen waarbij ik in tranen uitbarstte en iedereen natuurlijk vroeg wat er was. En goede vrienden en familie die dichtbij staan weten het ook. Mocht er een terugplaatsing komen en mocht die aanslaan, hopen we dat het alsnog een verrassing gaat zijn. Over het moment van een eventuele terugplaatsing zijn we namelijk wel wat “vager”.
   
 17. DR87

  DR87 Bekend lid

  2 mei 2016
  590
  159
  43
  Misschien handig om op deze website te kijken, daar staat het goed uitgelegd (en bij die acupuncturist zit ik ook): https://acupuncturist.nl/specialisme/vruchtbaarheid-ivf-icsi-iui/

  Overigens ben ik een aantal jaren geleden ook voor een second opinion naar Duitsland gegaan. Ze onderzoeken daar veel en na 1 mislukte terugplaatsing zijn ze bij mij al gaan kijken naar mogelijke immunologische problemen (endometriose was al vastgesteld). En zij doen dus inmiddels geen scratching meer omdat onderzoek volgens hen heeft uitgewezen dat het geen meerwaarde heeft.
   
 18. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.489
  829
  113
  Is je schildklierwaarde al eens gecontroleerd?
  Ik raakte zwanger van de 8e terugplaatsing nadat ik met schildkliermedicatie was begonnen, toeval!? Mijn waarde was in NL normaal, maar in België verhoogd.
  Toen we voor de 2e gingen, wilde ik heel graag proberen of de schildkliermedicatie verschil zou maken. Nog voor we weer de mmm zouden ingaan, in samenwerking met de huisarts, met medicatie gestart. 2e ronde na starten spontaan zwanger. Weer toeval!? Bewijzen heb ik niet, maar voor mij lijkt het iets gedaan te hebben.
   
 19. blij83

  blij83 Actief lid

  5 jun 2012
  296
  157
  43
  Doen ze in Duitsland ook geen scratch meer?
   
 20. Dreamer29

  Dreamer29 Fanatiek lid

  25 feb 2015
  1.837
  426
  83
  Wat een lange weg hebben jullie al afgelegd!
  Misschien eens naar scratching informeren zoals al eerder genoemd werd. Zelf heb ik deze voor de 8e tp (een verse) gehad. Deze heeft niet ingenesteld, maar de cryo daarop (9e tp) wel en dat werd onze dochter. Ik weet niet of het daar aan heeft gelegen, maar het was wel wat anders was na al die pogingen.
  Veel succes! Hopelijk worden jullie uiteindelijk beloond met een wondertje!
   

Deel Deze Pagina