Hoi allemaal. Ik ben nu nog zwanger, maar wil graag als ik bevallen ben. Zo snel mogelijk de overige kilos kwijt. Vorige keer na mijn zwangerschap dit met Shakes gedaan. Ging erg goed, alleen werd erg futloos. Daarom wil ik het nu graag anders gaan doen. Gezond eten en bewegen. En hoop dat ik door de voeding ook genoeg energie krijg. Dus wil ik nu al graag wat gezonde recepten hebben. Als ik op internet kijk word ik er af en toe niet helemaal wijs uit en lijken de recepten erg moeilijk. Maar misschien kunnen jullie me helpen met: Gezond ontbijt Gezonde smoothies (spinazie hoor ik weleens wat over) Gezonde salades. (Welke dressing gebruiken of maken jullie dat het niet meteen ongezond is) Gezonde wokgerechten(welke wokolie/saus gebruiken jullie of maken jullie dat het niet meteen ongezond is) Andere gezonde recepten met kip of vis Ik hou erg van vis dus misschien ook lekker salades met vis Hoop dat jullie me kunnen helpen groetjes annelie
Lekker recept voor een gezonde en vooral vullende shake: 150 gram verse spinazie 1 kiwi 1 banaan 125 gram frambozen 125 gram blauwe bessen 200 ml vanille yoghurt 1 beker water Dit zijn wel 4 glazen vol, dus misschien moet je overal wat minder van nemen, ik dronk hem samen met m'n man
Spinaziesalade voor 2-3 personen: 100gram (Baby)spinazie in een schaal doen Rood uitje in ringen kort bakken, dan dressing erbij tot kookpunt- over de spinazie en snel even omscheppen- de hete dressing laat de spinazie iets slinken. De dressing:4el tomatensap, 1el citroensap, teentje knoflook geperst, 1tl (honing)mosterd, peper en zout Eventueel kun je er nog croutons en/of gebakken baconreepjes over doen, maar dan is hij wat minder slank
Meloensalade: 1/2 Meloen in blokjes- als je wilt besprenkelen met een klein beetje limoensap 1/2 komkommer in blokjes 4plakjes rauwe ham gescheurd Zakje rucola Alles husselen en dan wat balsamicocreme of balsamicoazijn erover druppelen.
En dan nog een nieuwe favoriet hier die enorm vult en vrij slank is: cottage pie met pompoen. Is wel wat werk, maar ik maak op zondag altijd gelijk voor twee keer en vries de helft in. Comfortfood - cottage pie met pompoen - Libelle Daily
COURGETTI RECEPT Ingrediënten: 2 courgettes 200-300 gram gehakt 250 ml gezeefde tomaten 140 gram tomatenpuree 1 ui 1 teentje knoflook verse basilicum extra vierge olijfolie kruiden: peper, himalayazout, oregano en paprika poeder parmezaanse kaas als garnering (optioneel) Zo maak je de heerlijke pasta voor 2 personen: Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd er met behulp van een spirelli / spiraalsnijder / juliennesnijder spaghettislierten van. Zet een pan op middelhoog vuur en bak in wat kokosolie de ui en het gehakt tot dit goudbruin is en schenk er vervolgens de gezeefde tomaten en tomatenpuree bij. Laat op een laag vuur iets indikken. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgette spaghetti in 1-2 minuten zacht. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en paprika poeder en garneer met verse basilicum, scheutje olijfolie & eventueel parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Tip: let er op bij gezeefde tomaten en tomatenpuree dat er geen onnodige toevoegingen in zitten zoals suiker en koop het liever uit een pakje dan uit blik. Oja...ik bak in olijfolie en niet kokosolie