Het lukt me maar niet op broodjes te bakken! Ze worden of te hard, of ze branden van buiten aan en bakken niet van binnen, ppfff! Vandaag weer ene poging gedaan, netjes volgens het recept klaargemaakt en op 180 graden in de oven gedaan (met onder en bovenhitte). Een uur later waren ze van binnen nog niet gaar, maar van buiten aangebrand en keihard! Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar het mislukt elke keer! Wat doe ik verkeerd?
welke stand heb je de oven staan, turbo? je moet (hebben de moderne ovens dan) de stand nemen met de 3 streepjes, dus dat er geen ventilator gaat draaien, als je hem op turbo stand zet dan is idd de buitenkant zwart en binnen in niet gaar
Wat voor oven heb je...? Een hetelucht moet je lager zetten dan een gewone oven.... Heb daar zo'n schemaatje voor... 175 graden is bij een hetelucht oven 150 graden... Ben hier ook al vaak de mist in gegaan met recepten.... als het er niet bij stond...
Even geheel offtopic, maar als ik die topic titel zie moet ik elke keer aan die reclame denken "Sorry, zon"
haha nu je het zegt ontopic: ik heb hetzelfde probleem met appeltaart, cake en brood lukt wel, maar mijn appeltaart ziet er heel mooi uit totdat ik erin ga snijden :S
probeer je dan een keer niet aan het recept te houden maar de broodjes op een lagere temperatuur te beginnen in de oven en dat langzaam omhoog te draaien. Dus begin i.p.v. op 180 graden op 160, zet hem na 10-15 minuutjes (hangt een beetje van het recept af hoelang ze moeten) naar 170, daan weer na een wat kortere tijd naar 180 enzovoorts. En dan gewoon iets langer dan op het pak staat.
Al eens met alleen bovenhitte geprobeerd? Mijn man heeft de onderhitte ook eens aan laten staan, en toen waren de broodjes van onder ook zwart.
ik heb dat best vaak met die broodjes inderdaad... maar ik had ze laatst nog eventjes 10 minuten laten afkoelen op het aanrecht en toen waren ze ineens wel goed.. , misschien alsnog door gegaard? dus dat doe ik nu altijd zou het ook eens proberen als ik jou was
@ Butterfly: ik plaats het in het midden @ denemarkw: Ik heb idd een turbo-oven, maar juist omdat ik dacht dat het daaraan lag, heb ik hem zonder turbo op boven- en onderwarmte gezet. Ik zou eigenlijk niet weten wat voor oven ik heb . Kan je dat ook ergens aan zien? Het is een bosch oven met een turbostand, boven en onderwarmte, grill. Zegt dat iets?
Als het om afbakbroodjes gaat: ze licht vochtig maken met water voordat je ze de oven in doet. Hier gaat het dan goed.
Volgens mij zet je de oven op grillen..... Als je de ovenfunctie wil gebruiken dan moet je alleen het ventillatortje intoetsen. Als je turbo gebruikt dan staat het streepje onder en boven aan en de ventillator.