Wat doe ik verkeerd?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ecosa, 25 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Het lukt me maar niet op broodjes te bakken! Ze worden of te hard, of ze branden van buiten aan en bakken niet van binnen, ppfff! Vandaag weer ene poging gedaan, netjes volgens het recept klaargemaakt en op 180 graden in de oven gedaan (met onder en bovenhitte). Een uur later waren ze van binnen nog niet gaar, maar van buiten aangebrand en keihard! Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar het mislukt elke keer! Wat doe ik verkeerd?
     
  2. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    waar plaats je het in de oven?

    onder, midden of boven?
     
  3. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    welke stand heb je de oven staan, turbo? je moet (hebben de moderne ovens dan) de stand nemen met de 3 streepjes, dus dat er geen ventilator gaat draaien, als je hem op turbo stand zet dan is idd de buitenkant zwart en binnen in niet gaar
     
  4. ramona0309

    ramona0309 Niet meer actief

    Wat voor oven heb je...?

    Een hetelucht moet je lager zetten dan een gewone oven....
    Heb daar zo'n schemaatje voor...
    175 graden is bij een hetelucht oven 150 graden...

    Ben hier ook al vaak de mist in gegaan met recepten.... als het er niet bij stond...
     
  5. Esin

    Esin Niet meer actief

    Hier nog 1.. Die van mij lukken ook nooit! Ik probeer het al niet meer..
     
  6. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Even geheel offtopic, maar als ik die topic titel zie moet ik elke keer aan die reclame denken "Sorry, zon"
     
  7. ramona0309

    ramona0309 Niet meer actief

    :)
     
  8. cvwinkoop

    cvwinkoop Bekend lid

    31 mei 2007
    653
    0
    0
    Student
    Veenwouden
    haha nu je het zegt ;)


    ontopic: ik heb hetzelfde probleem met appeltaart, cake en brood lukt wel, maar mijn appeltaart ziet er heel mooi uit totdat ik erin ga snijden :S
     
  9. Maia

    Maia Niet meer actief

    probeer je dan een keer niet aan het recept te houden maar de broodjes op een lagere temperatuur te beginnen in de oven en dat langzaam omhoog te draaien.

    Dus begin i.p.v. op 180 graden op 160, zet hem na 10-15 minuutjes (hangt een beetje van het recept af hoelang ze moeten) naar 170, daan weer na een wat kortere tijd naar 180 enzovoorts. En dan gewoon iets langer dan op het pak staat.
     
  10. Suuzje

    Suuzje Fanatiek lid

    22 feb 2007
    1.024
    0
    36
    Al eens met alleen bovenhitte geprobeerd? Mijn man heeft de onderhitte ook eens aan laten staan, en toen waren de broodjes van onder ook zwart.
     
  11. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    ik heb dat best vaak met die broodjes inderdaad... maar ik had ze laatst nog eventjes 10 minuten laten afkoelen op het aanrecht en toen waren ze ineens wel goed.. :(, misschien alsnog door gegaard? dus dat doe ik nu altijd :D zou het ook eens proberen als ik jou was;)
     
  12. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    @ Butterfly: ik plaats het in het midden

    @ denemarkw: Ik heb idd een turbo-oven, maar juist omdat ik dacht dat het daaraan lag, heb ik hem zonder turbo op boven- en onderwarmte gezet.

    Ik zou eigenlijk niet weten wat voor oven ik heb :oops: . Kan je dat ook ergens aan zien? Het is een bosch oven met een turbostand, boven en onderwarmte, grill. Zegt dat iets?
     
  13. darcy

    darcy VIP lid

    1 okt 2006
    5.715
    0
    0
    English teacher!
    Zaanstreek
    Als het om afbakbroodjes gaat: ze licht vochtig maken met water voordat je ze de oven in doet. Hier gaat het dan goed.
     
  14. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik sprenkel de broodjes altijd iets nat zodat ze niet zo droog worden (misschien een tip)
     
  15. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Nee het gaat niet om afbakbroodjes, het gaat echt om zelfgemaakte broodjes
     
  16. een stukje aluminiumfolie erop leggen de eerste 10 minuten
     
  17. kleinesam

    kleinesam Fanatiek lid

    15 mrt 2009
    1.409
    0
    0
    Volgens mij zet je de oven op grillen.....
    Als je de ovenfunctie wil gebruiken dan moet je alleen het ventillatortje intoetsen. Als je turbo gebruikt dan staat het streepje onder en boven aan en de ventillator.
     

Deel Deze Pagina