Pameijer heeft ook kinderdagcentra in Rotterdam en omgeving (bv. Myosotis in Schiebroek - en bv. Ellemare in Rotterdam-zuid, de Metronoom in Ridderkerk en Cocon in Capelle a/d IJssel). Ik zou inderdaad MEE en ook de mensen van Rijndam, omdat hij daar al zit, om hulp/advies vragen. Zij kunnen je vast vertellen wat het beste aansluit bij je zoontje en waar ze goede ervaringen mee hebben.
Maar jij werkt op en mytylschool ipv een tytylschool en dat is toch anders of vergis ik me? Ik dacht namelijk eerst ook dat TS een mytylschool bedoelde maar ze bedoelde dus een tyltylschool Op Wikipedia vind ik de volgende verschillen Tyltylschool Een tyltylschool is een school die onderwijs biedt aan kinderen met een meervoudige handicap, dus aan kinderen die zowel lichamelijk als verstandelijk beperkt zijn. Op een tyltylschool wordt vooral veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van de zelfstandigheid van de leerling. Men leert zelfstandig wassen, koken, schoonmaken, en techniek, zoals bandenplakken. Daarnaast leert men zo mogelijk een aantal schoolvakken als lezen, rekenen en schrijven. Daarbij wordt gekeken naar de individuele mogelijkheden van de leerling. De leerlingen worden hierdoor optimaal voorbereid op werken in een dagopvang en leven in een instelling voor meervoudig gehandicapten. Afhankelijk van de individuele capaciteiten worden de leerlingen voorbereid op een vervolgopleiding, regulier werk en zelfstandig wonen. Net als op een mytylschool worden op een tyltylschool sommige therapieën aangeboden tijdens de lessen, zodat de leerlingen daarvoor na schooltijd niet hoeven te reizen. Mytylschool Een mytylschool is net als een tyltylschool een aangepaste school voor kinderen met een handicap. De namen Mytyl en Tyltyl zijn overgenomen van het sprookje l'Oiseau bleu, van Maurice Maeterlinck en soortnamen geworden voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte leerlingen. Een mytylschool is regulier onderwijs in een speciaal jasje voor kinderen met een lichamelijke handicap. Deze leerlingen kunnen op een mytylschool regulier basisonderwijs volgen en vmbo- en havo-onderwijs, maar dan in een individueel bepaald lestempo. Ook is er op een mytylschool veel aandacht voor hobby's als muziek en sport. Er worden op een mytylschool bepaalde therapieën aangeboden tijdens de lessen, zodat de leerlingen daar ook niet nog eens heen hoeven na schooltijd. Wel is het zo dat deze gemiste lesuren op het voortgezet onderwijs-gedeelte van de mytylschool wordt gecompenseerd met extra huiswerk.
Stichting MEE is inderdaad een hele goede tip om via hun een geschikte plek voor je zoontje te vinden!! Je doet er goed aan om ook een kdc/tyltylschool in je nabije omgeving te vinden, want per 1 jan 2013 gaat de wet WMO in. Deze is onder andere van toepassing op de vergoedingen van het taxi vervoer naar bijv een kdc toe! De gemeente gaat dit dan betalen en die willen alleen gaan vergoeden als dit binnen de gemeente gaat vallen.
Daantje: de school heet een mytylschool, maar heeft ook een tyltyl afdeling. Zoals ik al zei is de leerlingpopulatie nogal veranderd sinds de verandering in de wet in 2004. De site van mijn school is Pagina's - Mytylschool De Thermiek, daar staat ook allemaal uitgelegd hoe en wat. Blijft verwarrend die thermen ! Lentebloempje: ik liep daar 9 jaar geleden stage op de auti-structuurgroep, die heette toen de Mozaiek. Maar toen ze naar dit gebouw verhuisden zijn alle namen veranderd; volgens mij heet die groep nu Balou, kan dat? Ik ben er een aantal jaar geleden geweest voor een werkbezoek, en het zag er allemaal erg mooi uit!