Ervaringen knuffel je speen? Steeds speen kwijt

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kgulik, 23 jul 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  148
  3
  18
  Vrouw
  Ons zoontje heeft een grote zuigbehoefte en kan echt niet slapen zonder de speen. Als hij eenmaal slaapt valt deze uit zijn mond maar snachts of overdag word hij altijd wakker omdat hij zijn speen kwijt is. Hij kan deze nog niet zelf pakken en in zijn mond stoppen. Hij kan ook erg onrustig slapen en veel met zijn hoofd van links naar rechts bewegen waardoor zijn speen er heel vaak uitvalt of hij er weer op ligt. Resultaat is dus dat we overdag en snachts tig keer op en neer moeten om die speen er weer in te doen omdat hij anders alles bij elkaar huilt. Wat zou kunnen werken zolang hij zelf zijn speen nog niet kan pakken? Ik kwam "knuffel je speen" tegen. Zou dit werken? Als hij met zijn hoofdje de andere kant op draait, heb je weer hetzelfde probleem lijkt me... maar misschien is het het proberen waard?
   
 2. jupke

  jupke Niet meer actief

  Knuffel je speen ken ik niet.

  Ik heb gewoon geaccepteerd dat het zo is.
  Dus vaak op en neer gelopen.
  Of bij hem gaan liggen. Ik wilde sowieso niet dat hij zijn speen vaak in had.
  Zuigebehoefte kon hij kwijt aan de borst.

  Lastig he. Maar zolang hij het nog niet zelf kan zul je moeten helpen ben ik bang.
   
 3. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  Mijn zoontje heeft een wubbanub en gewone spenen maar niks blijft een hele nacht in zijn mondje zitten.
  Vaak valt de speen eruit en als hij diep genoeg slaapt is dat geen probleem... in een lichtere slaap heeft hij hem weer nodig soms en dan moeten we een keertje lopen...het is wat het is.
  Wel is het zo dat als hij binnen een uur meerdere keren zijn speen nodig heeft het bij mijn zoontje vaak een teken van honger of doest is, vooral met warmere dagen en nachten merk ik dat dat zo is.
   
 4. Biny

  Biny VIP lid

  10 feb 2011
  15.827
  3.819
  113
  Vrouw
  Ik vind een knuffel je speen 'zwaar' als ze hun hoofd omdraaien word de speen uit de mond getrokken....

  Ik zou dan eerder gaan voor een doekje aan de speen, hier gebruik ik daar Spuugdoekjes voor die ik door het ringetje trek.

  En verder... accepteren helaas
   
 5. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  21.795
  15.550
  113
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Ik heb ook de ervaring dat de 'knuffel je speen' te zwaar is en de speen juist uit de mond trekt. Voor wat oudere baby's misschien fijn, maar voor de kleintjes echt nog niet.
   
 6. Nic1976

  Nic1976 Fanatiek lid

  27 okt 2009
  4.307
  593
  113
  3 maanden is nog wel erg vroeg ... Ik heb de groen gele bij mijn zoontje gehad en die werkte vanaf ongeveer 10 maanden geloof ik ... mocht je interesse hebben kun je hem vernemen voor een prikkie ... Pm me maar mocht je interesse hebben!
   
 7. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  9.585
  6.687
  113
  Met 4 maanden +- oefenen met speen pakken. Hier een van 7 maanden die inmiddels nagenoeg feilloos dr speen zoekt, vindt, oppakt, evt omdraait en in dr mond doet. Wat een verademing!!! En heerlijk dat zelfvoldane gegrinnik als t gelukt is. Met 4.5-5 maanden kon ze m wel pakken als hij makkelijk lag, nu maakt t niet meer uit hoe hij ligt.

  Fase 2 is echter ook aangebroken: uit bed gooien van speen...en dan loop je alsnog maar na de nodige maanden zijn we dat ergens wel gewend. En t ziet er wel schattig uit een dochter met dr neus door t ledikant die heel zielig kijkt naar waar dr speen gevallen is. (en de andere spenen naast dr volledig negeert)
   

Deel Deze Pagina