Ik kan natuurlijk het topic wat eten we vandaag afwachten, maar dan ben ik te laat met boodschappen doen. Wij zijn zaterdag met 4 volwassenen en 2 pubers (en onze baby, maar die eet natuurlijk wat anders). Voor nu twijfel ik tussen sushi of gourmet. Nadeel van gourmetten vind ik de stank. Wat staat er bij jullie op het menu?
Als voorgerecht een salade met gerookte eend, walnoten en sinaasappel of vijgen. Als hoofdgerecht een wildzwijnstoof met meegestoofde wortelen en krieltjes, daarnaast nog sperziebonen. Als toetje doen we een exotisch fruit proeverij, ipv kaas/wijn/worst dacht ik: we doen eens iets heel anders. Dus heb ik een paar verschillende, onbekende fruitsoorten besteld. Daarnaast maak ik in de avond nog hapjes. Komkommerrolletjes met gerookte forel en zeevenkel. Wraps met bieten/geitenkaas crème en crostini's met paddenstoelen. Ik heb er nu al zin in
Wij eten bij vrienden, dus ik laat me dan verrassen. Maar we vieren het om en om bij elkaar, dus als ze hier zijn kook ik gewoon een maaltijd, zoals een Indische rijsttafel, of fajita’s en dan met nog diverse beleg naar keuze erbij. En vorig jaar had ik een grote pan pittig gehakt en stoofvlees van kip gemaakt en daarbij frietjes laten bezorgen. En dan nog zoetzure komkommer en pikante witte kool erbij.
Hier heel bewust geen "echte" maaltijd op oudjaarsdag. Ik vind hapjes er echt bij horen, en met een echte maaltijd merk ik dat er vaak weinig trek is dan. Wij doen ook allemaal leuke dingen: vuurschaal, spelletjes, oliebollen bakken, dus we doen de hele dag door lekker hapjes en snacken.
Wij zijn bij m'n zusje en haar gezin, mijn ouders zijn er ook. Iedereen neemt wat mee, soort van tapas avond. Man maakt krabsalade en we nemen Portugese deeghapjes mee voor in de frituur. Voor de kinderen maak ik stokjes met pannenkoek, aardbei en banaan en ze pikken vast wat dingen van tafel mee
Wij vieren het altijd samen met onze vrienden en hun kinderen. Wij doen de bbq aan en doen hier een t bone steak op en voor de kinderen kippenvleugeltjes. Verder doe ik wat patat in de airfryer, stokbroodje erbij...niet al te moeilijk. Mijn man bakt ook oliebollen en ik heb voor de avond verschillende hapjes.
Wij eten waarschijnlijk bij onze buren, zij hebben een fijn overdekt plekje om te zitten.. de bbq gaat aan voor de sateh en we maken er lontong bij en een frisse salade denk ik + stokbrood.
Wij vieren het ook met de buren en wat vrienden. Hier gaat de bbq aan. Broodjes hamburger en iemand had nog een groot stuk rundvlees in de vriezer. Verder idd wat hapjes over de avond verspreid.
Wij gaan barbequen! Vieren het bij mijn zusje en zwagertje, partytent in de tuin met heaters er bij, heerlijk.
Hapjes. We bakkken smorgens oliebollen en appelbeignets. S avonds in ieder geval gerookte zalm met ciabatta (maken we zelf)
Iets simpels en kleins. Dit jaar blijven we thuis (ik voel me niet zo top en weet niet of ik 12 uur ga halen ) dus soep met een stokbroodjes, kindjes naar bed en dan wat hapjes op tafel; oliebollen, peppadews, olijven, kaasje.. niet te veel.