Afbakbroodjes, zongedroogde tomaatjes, gewone tomaat, roomboter, balsamico, verse soep in de vriezer en pannenkoeken mix waar alleen water bij hoeft voor noodgevallen (kan zowel als ontbijt, lunch als avondeten). @GossipGirlxoxo ik heb dan weer geen paneermeel om iets naast te zetten gebruik dan een verkruimelde beschuit, die dan wel weer altijd in grote hoeveelheden in huis zijn
Niet bijzonder als etenswaar maar mensen vinden het blijkbaar altijd wel bijzonder om te horen dat er bij ons 12-15 paprika's per week worden gegeten
Ik krijg altijd de vraag wat ik met zoveel komkommers moet, maar ik snij er elke middag een weg, dat gaat dan op een schaal met tomaatjes en gesneden paprika. Verder heb ik denk ik geen “gekke” etenswaren op voorraad. Werk in een supermarkt, dat is mijn voorraadkast.
Ik ben gek op koken en bakken en heb dan ook heel wat kruiden en bv spelt meel, boekweit meel, Zeeuwse bloem, palmsuiker etc Trassi heb ik ook altijd in huis, zelfde als sesamolie, balsamicoazijn, gembersiroop dat soort dingen. Eieren, Ui, knoflook, gember, tomaten, paprika's en champignons heb ik ook altijd op voorraad.
Ik kook graag en heb dus ook een heel scala aan kruiden en ingrediënten uit alle werelddelen. Wat ik ook altijd heb zijn blikken tomaat of passata, tomatenpuree en bouillionblokjes. Mijn man is Macedonisch dus we hebben ook wat dingen in huis uit die richting. Vegeta (soort aromat), pittig kruidenmengsel, witte kaas (Beyaz Peynir van de Turkse winkel, mmm) en Ajvar (geroosterde paprika pasta, home made).
Ik heb dit niet met eten, maar met poetsspullen Ik heb bijna nooit kruiden nodig? Ook niet uit zakjes of zo hoor. Ik trek wat uit de tuin soms en we eten denk ik veel “puur”?
Eet je dan iedere dag aardappels, vlees en groenten? Ik kan me namelijk bijna geen ander gerecht bedenken waar ik geen kruiden bij gebruik
Wij eten weinig vlees, maar wel vis. Zalm gaat even op de rookoven, daar zit speciaal hout in. Dus dat is eig ook wel “kruiden” bedenk ik me net. Gebakken krieltjes gooi ik soms wat rozemarijn of tijm bij uit de tuin. Gekookte groente doe ik niets bij. Spinazie wok ik met wat knoflook. We hebben wel iedere week een vers-pakket van de Appie voor bijv lasagne, daar zit idd ook een zakje kant en klaar tomatensaus bij, maar ook veel verse kruiden.
Ricotta forte Nog nooit iemand gesproken die het kent. Komt uit zuid Italië Doe het door champignonroomsaus en pasta saus
Van sommige dingen hier heb ik echt nog nooit gehoord maïzena heb ik altijd in huis Italiaanse kruiden dat is denk ik het enige wat andere misschien niet altijd hebben.
Ik zit alles vol verbazing te lezen maar mijn grootste vraag aan iedereen: waar gebruik je het dan allemaal voor? Misschien kan ik nog eens wat inspiratie op doen!
Ik heb altijd een paar kilo rijst, linzen, pasta, suiker, meel en (geklaarde) boter thuis. Ook rond de 5 liter aan olijfolie. Verder neem ik bijna iedere jaar kilo's bulgur, kikkererwten en witte bonen mee uit Turkije. Mijn ouders verbouwen deze (en wel meer) dingen. Tomatenpuree uit een pakje heb ik ook altijd op voorraad en ook mijn kruidenkast zit vol. Oh en ik heb veel gedroogde courgette en groene pepers. Ook uit Turkije, zongedroogd. En in de diepvries zitten altijd snijbonen (die we iedere jaar met schoonmoeder zelf plukken op het veld), doperwten en vaak ook bloemkool/brocolli.
*googelt trassi* Lees hier echt heel veel nieuwe dingen haha. Wij hebben denk ik alleen standaard dingen in huis.. Het meest "gekke" in mijn (koel)kast is crema di balsamico. Ligt er ook maar te liggen na één keer gebruikt te hebben, ooit..
Hier wordt dat dus ook veel gegeten. Maar wij wonen dan ook niet zo ver van zuid-Italië. Ze hebben ook echt alle soorten pasta die je kan bedenken. En van iedere vorm weer verschillende formaten, met een cijfer aangeduid (0 t/m 3).