Kijk hier mn ogen uit.. 7 vd 10 dingen nog nooit van gehoord haha. Ben dan ook redelijk normaal qua koken. Kook het meeste wel gewoon vers, maar nooit zon gekke kruiden nodig eigenlijk. Hier altijd qua kruiden/specerijen; peper, zout, nootmuskaat, paprika, kerrie, foelie, chillipoeder, knoflookpasta, chillipasta, diverse italiaanse kruidenmixen, peterselie, oregano en nog meer van de ‘standaard’ kruiden. Enige wat ik hier nog niet heb terug gelezen is foelie, die gebruik ik altijd om verse soepbolletjes te maken, mmmm!
Het verschil bij ons is dan denk ik dat mijn kinderen pech hebben met mijn kookgewoontes Als ik het bv aan mijn zoon over zou laten, zouden we alleen maar pasta’s eten. En ik ga er dus echt niet aan beginnen om dat dan voornamelijk te koken. Is ook geen doen, want ik heb een oudste dochter die eet liever Mexicaans en agv, en mijn middelste dochter vind aardappelgerechten niet tof maar houdt weer veel van Aziatisch, etc. Dus hier wordt er veel afgewisseld en komen al die ingrediënten ook regelmatig aan bod. Avg eten we trouwens nooit op de klassiek Hollandse manier (als in gekookte aardappel en groentes), eigenlijk doe ik nog van alles met de aardappelen en de groentes, zoals roosteren met kruiden/specerijen oid. Dus ook daar gebruik ik veel ingrediënten. Vissaus gaat hier bv door diverse curry’s, in marinades, oosterse sauzen, (Thaise) dressing, Thaise soep, e.d. Fleur de sel gebruik ik voornamelijk bij zoete gerechten met karamel en/of chocolade. En olijfolie met citroen heb ik dan weer niet in huis, maar dat komt omdat ik voor een citroensmaak versgeraspte citroen of gedroogde citroenschil gebruik. Maar ik kan me zo voorstellen dat dat lekker is in pasta, sauzen, marinades, dressings, dips, e.d.
Wij eten van eigen tuin en eigen vlees/eieren, ik kruid niets, behalve als het echt nodig is in een bepaald gerecht. Verder wel wat specerijen in huis, maar gaat eigenlijk nergens overheen, alleen wat suiker over de wortelen en wat zout over de boontjes. En zelfs dat niet altijd. Als ik uit eten ga valt me altijd zo op dat overal pakladingen specerijen overheen gaan. Gaat ten koste van de authentieke smaak van een gerecht vind ik! Soms een kleine toevoeging kan ik wel waarderen, maar meestal heb ik de rest van de avond veel dorst door al het zout
Ik weet dat ik geen keukenprinses ben maar door dit topic wordt het wel weer bevestigd. 9 van de 10 ingrediënten zeggen mij niks. Kan je dat gewoon in de supermarkt halen of moet je daarvoor naar een 'buitenlands winkeltje'? Die hebben wij hier niet, dus dan verschuil ik mij daarachter dat ik het niet ken.
Grappig, ik heb het meeste uit het topic wel in huis, maar ik heb nog nooit van wortel met suiker gehoord. Die zijn toch al zoet van zichzelf? Of doet het meer met de smaak zoals bij aardbeien ofzo? Lijkt me heerlijk om zoveel uit eigen tuin te halen. Authentieke smaak van een gerecht hangt een beetje van de keuken af, veel gerechten kan ik me niet zonder specerijen indenken. Ik ben het trouwens helemaal met je eens wat betreft zout, dat heb ik ook bijna altijd in restaurants.
Ja, daar zou je het wel mee kunnen vergelijken, inderdaad er gaat meestal ook nog wat boter overheen, evenals bij de boontjes. Klopt wat je zegt hoor! Daarom schreef ik ook; alleen bij gerechten waar het nodig is, of beter gezegd: waar het echt bij hoort om authenticiteit te bewaren.
Oh en nog een toevoeging, inderdaad heerlijk uit eigen tuin! Maar wel een heel karwei om het goed te onderhouden/bij te houden. Ben aan het kijken of ik voor 1x per week een tuinman/vrouw kan vinden
Ik verbaas me dat er mensen zijn die geen bloem gebruiken. Het is hiernog steeds niet te krijgen in de supermarkt evenals gist. Heb laatst online maar ergens bloem besteld. Gebruik het om cakes en muffins enz te bakken.
Hier altijd vers limoenblad (aan een plant). Lekker door veel gerechten maar ook gewoon door de pastasaus...
Boekweit korrels, lekker in een stoofpot met linzen, worstjes, tomaten, ui en worteltjes die ik regelmatig maak.
Bij ons heeft de lidl een pallet vol staan. Ik dacht werkelijk dat alles wel weer normaal verkrijgbaar zou zijn.
Dit vind ik wel interessant. Eigen vlees zeg je... Hoe moet ik me dat voorstellen. Hebben jullie een boerderij?