Eten

Discussie in 'De lounge' gestart door Henrieke1984, 23 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Henrieke1984

    Henrieke1984 Niet meer actief

    Hoe ziet jullie normale diner er uit van een week?
    Dus zonder verjaardag etc.

    Hier meestal: 3 dagen aardappelen met groente en vlees, (aardappelen gekookt/uit de oven)
    2/3 dagen pasta/rijst (altijd groente pakket erbij)
    lasagne
    soep met vlees en evt. stokbrood en salade
    en 1x14 dagen zaterdags patat met snack.

    Ik heb de kookboeken maar eens op een plank in de keuken gezet en wil meer daar gebruik van maken eens wat anders proberen.
    Ik maak nu meer gebruik van kruidenpotjes i.p.v. pakjes mix, dan heb je eigenlijk ook vaak net meer variatie qua smaak.
     
  2. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    546
    113
    ow das vrij wisselend hier. maar globaal

    ma: aardappels groente vlees
    di: meestal iets van macaroni met ook veel groente en rauwkost/sla
    woensdag en donderdag meestal ook weer aardappels en groente vlees, maar dit kan ook in de vorm van een ovenschotel, een keer gebakken aardappels of aardappelgratin.
    vrijdags: eten de kinderen meestal brood soms met knakworstjes erbij en eten wij iets van nasi, pizza of ook brood met een soepje ofzo.
    zaterdags heel wisselend, kan stamppotje zijn maar ook zelfgemaakte lasagna of een rijstgerecht.
    zondags 9 vd 10x friet. als we door omstandigheden bv een keer doordeweek friet hebben gegeten eten we zondags iets gezonds. wet eten dus echt maar 1x per week iets ongezonds. op vrijdag zorg ik nl ook altijd voor een bak rauwkost en mn soep is vaak zelfgemaakt.

    het wijkt soms weleens af. wet eten bv ook weleens maar 2 x aardappels en meer rijst in een week maar dit is wel een beetje gemiddeld zo.

    pakjes gebruik ik weinig. eigenlijk alleen voor de bolognesesaus want die vind ik dan echt het lekkerst :). en heeeeeel soms een pakje als we kip tandoori eten. verder gewoon verse kruiden, tomatenpuree etc
     
  3. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    ma, di en do aardappels, groente vlees
    wo pasta (varieert wat voor soort)
    vr patat
    za en zo iets anders. Soms lasagna, soms nasi, soms soep met brood en salade
     
  4. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    1x eet mijn dochter aardappelen met vlees en groente en wij alleen vlees en groente.
    1x eten we elders dus altijd een verrassing
    1x spaghetti met zelf gemaakte bolognese saus
    En de rest vul ik pas in als ik in de winkel ben dat kan zelf gemaakte tomatensoep zijn met stokbrood of pasta met zelf gemaakte tomatensaus. Of ik zoek eerst een gerechten uit en aan de hand daarvan boodschappen doen. We eten dus niet elke week hetzelfde.

    We hebben nu 2 nieuwe kookboeken aangeschaft met allemaal verse gerechten er in dus geen pakjes meer voor ons maar lekker vers.
     
  5. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Hier in ieder geval 1x per week pasta en 1 a 2x per week vis. Rest van de week aardappelen vlees groente. Heel af en toe patat of pannenkoeken als avondeten.
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Oh, ik heb echt geen vastomlijnd plan hoor, zo saai ;)

    Maar een ideetje van onze avondmaaltijden:
    zaterdag: gebakken zalmfilet met groene salade en Turks brood
    zondag: verse frietjes met köfte uit de oven en een uitgebreide salade
    maandag: stamppot boerenkool met kiprookworst
    dinsdag: pilav (Turkse rijst) met een stoofgerechtje van groenten en rundvlees (türlü of iets anders)
    woensdag: gevulde paprikaatjes met rijst en gehakt
    donderdag: mihoen met roerbakgroenten, kip en kruiden (onze versie van bami) met atjar, ketjap, sambal, seroendeng etc
    vrijdag: börek met kaas, linzensoep, zelfgebakken brood, salade
     
  7. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Normaal gesproken is het tweemaal per week aardappel gerecht met groente en vlees of vis. Eenmaal per week rijstgerecht, Eenmaal per week pastagerecht. Eenmaal per week frietjes/uit eten/bestellen.

    Overige dagen wisselen net aan wat er in de aanbieding is bij de albert heijn..
     
  8. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Dat wisselt hier. Gekookte aardappelen eten we zelden. Wel altijd bij het draadjesvlees. Verder gebakken, gepoft of lekker uit de oven.
    Ik maak heel veel ovenschotels en verder pastagerechten en rijst/nasi ofzo. Gevulde groenten (paprika, aubergine, courgette) doet het ook altijd goed.
     
  9. Tommo

    Tommo Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.741
    1
    36
    NULL
    NULL
    Ligt er geheel aan wat ik met 90% korting op maandag en woensdag kan halen. Daar passen wij het menu op aan.
     
  10. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Wij eten nooit gekookte aardappels, alleen puree af en toe. Voor de rest veel zelfgemaakte maaltijdsoepen, salades en gerechten met peulvruchten. 1 a 2 keer rijst/pasta per week, 1 (max. 2) keer aardappelpuree/overschotel met aardappelpuree.
     
  11. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Wij zijn echt verschrikkelijk ;)
    Twee avonden eten we op ons werk
    Drie avonden gekookte aardappelen groenten vlees
    1x gebakken aardappelen groenten en vlees
    1x makkelijk soep/shoarma/pizza/pannenkoeken ect)

    I love it
     
  12. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    90% is echt veel. Waar is dat?
     
  13. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier is het 1-2 keer per week aardappelen, vlees, groenten (dus inclusief stamppot, etc)
    1-3 keer per week pasta
    1-2 keer per week rijst
    1 keer per 1-2 weken patat/pannenkoeken/pizza
    Verder nog een keer soep/gerechten met brood of naans, etc.

    Deze week:
    Donderdag: lasagnette met spinazie, tomaat, ricotta.
    vrijdag: spaghetti bolognese
    zaterdag: broodje shoarma
    zondag: broccoli-courgettetaart
    maandag: aardappelsalade
    dinsdag:stoofschotel met spruitjes
    woensdag: gehaktballetjes in yoghurtsaus (met naan en rijst)

    Pakjes en zakjes gebruik ik alleen nog voor nasi of bami (1 keer per 2-3 weken), verder alleen recepten van AH, uit kookboeken, etc.
     
  14. Tommo

    Tommo Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.741
    1
    36
    NULL
    NULL
    Engeland...
     
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.148
    3.026
    113
    Nederland
    Wij eten 4 dagen per week aardappels met groente en vlees, 1 dag per week iets ongezonds, dus pizza patat pannenkoeken ofzo, 1 keer per week rijst en 1 keer per week soep of een ovenschotel.

    Pasta eten we eens per maand denk ik.
     
  16. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Gemiddeld:

    3 keer a/g/v aardappel kan gekookt/gebakken/gepoft/gratin zijn.
    1a2 keer pasta vaak met vis.
    1 keer makkelijk (soep met brood/biefstukje met salade/maaltijdsalade met gamba's/kip oid)
    1x in de 2/3wkn friet/Thais/Chinees of pizza.
     
  17. aardbei1707

    aardbei1707 Fanatiek lid

    20 aug 2012
    4.244
    681
    113
    1 keer in de week aardappelpuree met groente en vlees.

    dan nog afwisselend op de door de weekse dagen, pasta, rijst, gebakken aardappels, ovenschotel etc.

    1 keer in de week bij me ouders dus dat is altijd een verrassing.

    1 keer in de week soep met brood en dan nog 1 keer in week (meestal zondag) iets ongezonds als friet etc.
     
  18. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ehh geen touw aan vast te knopen.

    aard, groente, vlees.
    ovenschotels met aard of ovenschotels van groente vlees.
    pasta( spaghetti,mihoen, penbe ) met zelfgemaakte en zelfgekochte sauzen.
    rijst met groentes/ kip of zonder vlees
    wraps met groente of groente/ vlees vullibg
    taco's
    zelfgemaakte pizza
    diepvries pizza
    frituur
    pita broodjes met vulling
    veel saté met stokbrood en salade
    soep met stokbrood, tosti of broodjes knakworst.
    en dan vergeet ik vast nog vanalles.
     
  19. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hier gemiddeld (maar elke week ziet er anders uit):

    2 à 3 maal aardappelen (gekookt, puree, gebakken, friet, ...)
    1 à 2 maal pasta
    1 à 2 maal rijst
    1 maal noedels, ebly, kritaraki, ...
    Soms es pizza, soms es fajita's
    Heel soms es stokbrood
    Gemiddeld 1 keer per maand uit eten

    Friet is bij mij ook aardappelen, want daar eten we meestal gewoon groenten en vlees bij.

    Soep is hier een tussendoortje of eventueel een voorgerecht, geen avondmaaltijd.

    Pannenkoeken en hotdogs komt hier misschien 1 maal per jaar voor. Met een vies gezind van partner, want die vindt dat niet de naam "avondmaal" waard. (De laatste keer heb ik de hotdogs dan ook gegeten toen hij een avond niet thuis was en ik er plots zin in kreeg.)
     
  20. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Wij eten zo'n 4x in de week gekookte aardappels met groente en vlees, op donderdag meestal snel en simpel (frietjes of pannekoeken e.d.) En de overige dagen vaak iets van macaroni/bami/nasi en soms een wat uitgebreider gerecht zoals spaghetti of goulash. En soms zijn we lui en gaan we naar de chinees ofzo.
     

Deel Deze Pagina