Ik heb een vraagje over mijn voeding. Ik eet gedurende mijn gehele zwangerschap hooguit tweemaal per week vlees tijdens avondeten en eenmaal per week een eitje. Ik neem elke dag wel genoeg zuivelproducten zoals melk en kaas en slik visolie capsules. Mijn vraag is of ik mijn kind tekort doe door zo weinig vlees te eten. Ik lees overal dat vegetarisch eten tijdens zwangerschap geen probleem is en dat ik vlees dan kan vervangen door een eitje. Maar is het dan de bedoeling dat ik elke dag een ei moet eten?
hoi, je hoeft niet elke dag een eitje, maar 1 per week is ook wel wat weinig. Kijk een sop de site van het voedingscentrum voor goede adviezen. Twee keer per week vlees is prima, als je de andere dagen een goede vervanger neemt. Kaas en melk zijn goed voor eiwit maar bevatten onvoldoende ijzer en vitamine B, dus daarvoor moet je toch bijv een vegetarische burger nemen, noten, extra groene groenten oid. Mirjam