Na lang struinen over het internet zonder dat ik een antwoord vind, besloot ik het hier te proberen: We gaan scheiden, zijn in gemeenschap van goederen getrouwd maar mijn ex gaat ermee akkoord dat ik mijn spaargeld behoud (dus niet met hem hoef te verdelen). Is dit mogelijk en zo ja hoe kan dit (zo eenvoudig mogelijk) geregeld worden? Bedankt!
Scheiden jullie mbv een mediator? Dan zou ik dat laten meenemen in het plan wat de mediator aan de rechter gaat voorleggen. Zodra dat is goedgekeurd ligt het ook vast en kan je ex er niet meer "aan komen".
Niet via mediator, bedoeling is dat we 'online scheiden'. We gaan in goed overleg uit elkaar en willen het zo eenvoudig en goedkoop mogelijk houden.
Natuurlijk kan dat. Je kan alles zo verdelen als jullie willen. Hoeft helemaal niet precies evenredig verdeeld te worden. Als jullie er samen maar mee eens zijn. En je moet het dan vastleggen in het echtscheidingsconvenant. Aanvulling nu ik lees dat je online je scheiding gaat regelen, dit kun je dus zelf invullen. Sterkte met de scheiding.
Oh! Dus je kan het zelf toch op deze manier in het convenant vastleggen? Kwam eerder informatie tegen dat het het gelijkwaardig verdeeld moet worden omdat de rechter anders niet akkoord gaat in geval van gemeenschap van goederen.
Ik ben zelf gescheiden en bij ons was het redelijk gelijkwaardig verdeeld. Mijn huidige partner is ook gescheiden en daarbij is het helemaal niet gelijkwaardig verdeeld. Was ook geen probleem (helaas). Wij moesten in het convenant alle rekeningen benoemen met bedragen en naar wie het toe ging. En op een aparte bijlage de inboedel en andere spullen en hoe die verdeeld werden.
Online scheiden ken ik niet. Ik zou toch een mediator nemen, alleen maar omdat die jullie kan helpen met het afdekken van álle aspecten. Dat jullie niet achteraf nog ergens discussie over kunnen hebben, omdat je er niet eerder aan gedacht had.
Is een overweging idd maar behalve het spaargeld houden we het zo eenvoudig mogelijk. Geen alimentatieverplichtingen e.d.
Ik zou alles goed vastleggen in officiële documenten. Vooral dat van je spaargeld. Wij gingen ook in goed overleg uit elkaar. 2 jaar lang geen problemen gehad. Tot hij een nieuwe vriendin kreeg.... Die heeft hem zo ver gekregen dat hij me zelfs gaat aanklagen voor can alles en nog wat.
Samen een advocaat nemen is ook een optie. De advocaat nodig je samen dan uit en samen met de advocaat zet je dingen op papier. Hier was het zo auto naar ex brommer naar mij mijn levensverzekering naar mij zijn pensioen naar hem. Huis naar mij spullen ook. Schuld samen verdeeld alles was binnen drie maanden geregeld ook met scheidingsconvenant, Hier hadden we wel al onze zoon. Bijvoorbeeld niet naar het buitenland tot 6 jaar. Was bang dat hij met zoon zou weg gaan. Denk dat voorkomen we even zoon stond in zijn paspoort ik ben een kreng wat dat betreft had zijn paspoort te pakken en scheurde zo zoon uit zijn paspoort dan maar de komende 18 helemaal niet naar het buiten land. Slim zijn. En het ook slim spelen veel toe geven en hoppa je bent gescheiden.
ik zou ook alles vast laten leggen, juist omdat je nu dan in goed overleg uit elkaar gaat maar stel je voor over een jaar gaat het niet zo goed en dan heb je geen poot om op te staan.
Dit is zeker mogelijk. Ik ben ervaringsdeskundige na een vechtscheiding inmiddels haha. Je moet dit vastleggen in een convenant en dit word door de rechter dan geregeld verder. succes!
Bedoel je met online scheiden, de optie via de Raad voor Rechtsbijstand? Of via een commerciele variant? Ik heb zelf 5 jaar geleden meegedaan aan de proef/pilot voor de RvR, online gescheiden dus. Voor ons een ideale optie, alles ging via internet. Dan gaat het wel degelijk via een mediator overigens, alleen is die op de achtergrond aanwezig, ik heb hem nooit ontmoet. Om en om moesten we dingen invullen, dan kon de ander aanvullen etc. Op die manier werkten we dus samen aan het convenant en ouderschapsplan. In elk geval, zo was het dus 5 jaar geleden, ik weet niet of het intussen veranderd is. Als je nog goed door 1 deur kunt en goed communiceert en mekaar gewoon geluk gunt, vind ik dit een prima optie. Voor ons was het goed in elk geval. En ja, je kunt alles zelf bepalen hoe je t verdeelt, zolang het er maar samen mee eens bent. Geen rechter die het dan niet ok zal vinden hoor. Succes!
Een advocatenkantoor in onze woonplaats biedt de optie online-scheiden. Dat gaat idd zoals jij beschrijft: een jurist op de achtergrond aanwezig en wij leveren aan de hand van concepten stukken aan zoals ouderschapsplan en convenant.
Klinkt als een goede optie, mits je echt op 1 lijn zit. En aangezien het vai een advocaten kantoor gaat, zal die ook wel ingrijpen als hij/zij merkt dat jullie toch erg afwijken van elkaar. Jullie hebben geen eigen bedrijf of bijzondere bezittingen? En denk inderdaad aan pensioen aanspraken cq het evt verwerpen daarvan. Hebben jullie kinderen? Denk dan ook aan het ouderschapsplan, de alimentatie, de omgang en de informatieplicht etc. Maar dat zal allemaal wel duidelijk worden zodra jullie eea in gang zetten. Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd pb'en hoor.
Bij mijn weten (gehoord van zwager, die gescheiden is) is een mediator altijd goedkoper dan een advocaat of jurist. Weet niet hoe het zit bij online scheidingen.