Ik heb een spitskool gekocht maar weet niet zo goed wat ervan te maken. Ik heb alleen een recept voor spitskool stamppot. Maar misschien heeft iemand hier veel betere ideeën?
Ui met champignons bakken spitskool erbij (kruiden naar keuze) noedels koken Alles door elkaar en in een ovenschaal beetje kaas er over heen en dat even laten smelten onder de grill. ERG LEKKER!
Je kan spitskool stamppot maken, net als je normaal rauwe andijvie gebruikt Is echt heel erg lekker! Of een ovenschotel. 500 gram gehakt, 1 rode paprika, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, 1 kleine prei en dat bij elkaar bakken. Spitskool erdoor en dan de ovenschaal insmeren. Bovenop aardappelpuree doen en ene beetje kaas. In de oven totdat de kaas krokant is en smullen maar!!!
Hier gewoon super simpel en valt ook bij andere in de smaak! Spitskool wokken kerrie sausje van maggie erdoorheen dat in de ovenschaal doen. Daarna 500gr gehakt wokken met cajunkruiden ook in de ovenschaal puree erover heen en met je vork lijnen trekken over je puree wordt die knapperig van ff 30 min in de oven en eten maar!
Bedankt voor de reacties. De recepten lijken mij in ieder geval lekkerder dan stamppot. Ik ben niet zo'n stamppotfan maar mijn vriend wel.
Spitskool kleinsnijden, 5 minuten in magnetron koken spekjes kort in de magnetron bakken, daarbij bakje creme fraiche alles door elkaar roeren en dan nog 3 minuten in de magnetron Lekker en snel klaar
Ik maak met spitskool altijd koolrolletjes gevuld met gehakt. Je moet de kool dan blancheren in kokend water en dan komen de bladeren makkelijk los. Je snijd de hardste nerf eruit. Dan leg je een pluk aangemaakt gehakt erin en maak je een mooi rolletje. Ik doe meestal 2 per persoon. De rest van de spitskool snijd je klein en leg in in een ovenschaal en daar boven op leg je de rolletjes. Dan maak je een bechamelsaus waaraan je creme fraiche en tomatenpuree aan toevoegt (en zout en peper natuurlijk) en die giet je eroverheen. Dat geheel moet zo'n drie kwartier in de oven (met alufolie eroverheen) op 190/200 ongeveer. Ik eet het dan met rijst.
spitskool - kip - rijst ----------------------- spitskool ui rode paprika champignons spekblokjes kipfilet kerriepoeder snij de spitskook in dunne reepjes, snipper de ui. snij de paprika, champignons en kipfilet (beetje kerriepoeder of vleeskruiden erover) in stukjes bak de spekjes in de wok, daarna de kip erbij. als dit (spek + kip) klaar is, uit de wok halen. in het vet van het spek bak je de ui, rode paprika en champignons. als dit gaar is doe je de spitskool erbij. Kerriepoeder erover. roerbakken. knapperig houden.als het bijna klaar is de spekblokjes en kip toevoegen. Serveren met bijv. rijst Dit recept heb ik onlangs geprobeerd en wij waren aangenaam verrast
Wat wij doen -> Gehakt rul bakken met flink wat uitjes erbij en een klein beetje paprika/chilipoeder of een paprika mee bakken. De spitskool en de rijst koken. Ovenschaal invetten, rijst erin scheppen met een eitje erdoor. Mengsel van ui/gehakt er over heen scheppen en een laagje kaas erover heen. Spitskool erop scheppen en weer een laagje kaas. Vervolgens ruim een half uur in de oven en daarna vind ik het smullen! Maar vooruit, ik schijn de enige te zijn die dit lekker vind !
zo kende ik hem niet, maar goed idee! lijkt me lekker! ik maak er altijd stamppot van met nasimix en spekblokjes
Gehakt rulbakken met peper, zout en evt. knoflook, spitskool (in reepjes gesneden als dat nog niet gedaan is) erbij, roerbakken en tegelijk op smaak brengen met kerriepoeder!