Het staat op de site van het voedingscentrum, het zou om rauw vlees gaan. Mijn vk had er nog nooit van gehoord en leek het ook een beetje onzin. Ik heb me er verder dan ook niet aan gehouden, zeker niet als het gewoon om salami hier in Nederland gaat.
Geen idee, maar in de lijfshow hadden ze een lijstje van dingen wat je wel en nit mocht eten. Ik was nogal verbaasd. Gevulde ei, gefrituurde garnaal, blokje oude kaas en nog 1 mocht wel Toast met verse Haring en plakje salami mocht niet toch mdat et blojkbaar onder auw vlees valt denk i dan ik weet het niet was een uitleg bij.
kon de geur niet echt fijn vinden toen ik zwanger was hahaha.. ik at het niet zo op brood maar wel bijv op een pizza.. dan is het verhit.. maar volgens mij heeft elke vk hier een ander antwoord voor.. de een zegt mag wel de ander niet.. denkt dat eht er ook meer aan ligt of het net als chorizo heeft gehangen en gedroogd zonder bewerking?
Kijk ik ben zelf vergetarisch dus mij maakt het niet uit, maar was er toch wel verbaasd over want bij veel dingen sta je niet stil omdat de meste producten tegenwoordig bewerkt worden.
Als de salami wordt verhit is het ook geen probleem meer. Maar gefermenteerde vleeswaren zoals salami zijn niet gekookt en daardoor kunnen er schadelijke stoffen in zitten.
De echte italiaanse salami mag je inderdaad niet. Maar de meeste nederlandse kun je gewoon eten hoor, de Stegeman etc. Dat is geen probleem.
Nou ik weet van niks Ik eet het regelmatig. Maar mag je dan ook geen snijworst?? Eet dat namelijk bijna dagelijks, dat is een zelfde soort worst. Ik haal het bij de vleeswaren trouwens.
Zolang je de salami in Italie laat liggen is er niks aan debhand. De nederlandse salami kan je gerust eten
Je mag inderdaad geen salami, mijn verloskundige heeft dit bevestigd. Salami in de nederlandse supermarkten is vaak rauwe salami en dus mag het niet. Ook stegeman mag niet. Ik dacht eerst van wel, maar heb het bij stegeman zelf nagevraagd en ze raden zwangere vrouwen af de worst te eten... Helaas, geen salami dus tijdens de zwangerschap. Op pizza mag idd wel, want dan is het verhit.
de vraag was wat je mocht kiezen van de schaal met hapjes op een feestje. Ik zou dan zelf de toast rauwe haring laten liggen, omdat ik niet weet hoe vers deze is. Als ik zelf haring zou kopen eet ik het wel want dan kan je vragen of de haring echt vers is. Van de salami wist ik niet, maar zou ik daar dan ook laten liggen om dezelfde reden. Scheelt dat ik er niet zo van houd misschien...
Verse haring is rauw.... Die wist ik wel, rauw is zoizo niet goed. bij vacuumverpakte vis gaat het om rauw en bewerkt dus verse gerookte zalm mag wel maar gerookte zalm uit vaccum mag weer niet ook niet gedaan alhoewel ik er soms wel zin in had, salami wist ik niet dus heb ik wel gegeten, schijnen we meer van dat soort worsten te zijn trouwens die van rauw vlees zijn... Ach die laatste dagen ga ik me er niet meer in verdiepen welke dat zijn..
Verse haring is hartstikke gezond in de zwangerschap! Voor verpakte vis mag niet omdat bacteriën de kans krijgen zich te vermenigvuldigen in de verpakking omdat deze dan langer houdbaar is dan verse vis.
Absoluut waar! Omdat het zo kort houdbaar is krijgen bacterien geen kans, kijk maar op de site van het voedingscentrum oa, en eigenlijk overal. Quote site voedingscentrum: Bij verhitting wordt listeria gedood. Daarom is vers gebakken, gegrilde of gepocheerde gerookte zalm geen probleem. Zoute haring is kort houdbaar. Daardoor is er geen gevaar voor uitgroei van listeria. Ook zure haring is veilig. Maar idd, ik zou het niet eten bij een feestje of zo op toast omdat ik dan niet weet wanneer het gekocht is. Ik eet zelf 2 zoute haringen in de week, vers van de viswinkel. Salami durf ik ook niet meer eerlijk gezegd, terwijl ik het in de vorige zwangerschappen wel gewoon gegeten heb.