Bij die uitspraak heb ik wel erg de associatie met 'gefeliciteerd'.. Ik zou m dus schrijven als Félie met uitspraak FeeLIE. Maar als jullie Feli mooi vinden moet je het vooral doen natuurlijk!
Geschreven als Félie, vind ik hem erg leuk! Toen ik Feli las, dacht ik ook meteen aan gefeliciteerd en ik vond hem ook niet helemaal 'af'. Bij Félie zou ik de klemtoon op de 'lie' leggen als ik het hardop lees. Bij Feli leg ik hem op de 'e'. Dat maakt dat ik Félie veel leuker vind als naam. Ik zou voor Félie gaan .
Ja, dit dus Maar de uitspraak verandert dus wel en je hebt dus wel kans dat mensen het (in eerste instantie) anders uitspreken dan jullie bedoeld hebben.
Ok dus blijkbaar nog onduidelijkheid over het trema en de uitspraak. Als je Félie schrijft, dan zorg je er toch juist voor dat de Feeeee beklemtoond wordt ipv de LIE, toch? Haha apart ik heb er nooit bij stil gestaan eigenlijk dat die naam op verschillende manieren uitgesproken kan worden en dan gelijk zo anders gezien wordt. want stel je hebt de naam: Felice zonder trema dan zeg je toch ook: Fe-LIES. En bij de naam Félice zou je zeggen: FEEE- lies Of niet? maar ik denk uiteindelijk dat ik toch weer terug richting Fien ga. Haha.
De é maakt dat het Frans aandoet en dan zou je een klemtoon op de tweede lettergreep verwachten. In het Nederland gebruik je het accent aigu inderdaad ook wel om een klemtoon aan te geven, maar doorgaans zegt het bij namen niks over de klemtoon, alleen dat je het als EE uitspreekt. Feli vind ik niks, Félie al veel mooier, veel vrouwelijker. Misschien is Febe nog een optie?
Dit vind ik dus ook. Hij leest meer Frans zoals Amelie of Julie waarbij ze de klemtoon op t tweede stuk leggen. Althans, voor mij nodigt dit daartoe uit. De é kan dus ook aangeven dat je hem niet als korte klank uit wil te spreken zoals is het woord 'begaan' wat wij meer als 'buhgaan' uitspreken. Door de é geef je aan dat hij wat langer hoort te klinken maar de klemtoon hoeft dan weer niet persé daarop neergelegd te worden. Uiteindelijk maakt toch iedereen er iets van vanuit een eigen associatie. Een keer verbeteren is ook niet erg. Tegenwoordog kunnen mensen toch al de meest logische namen verkeerd uitspreken, daarvoor hoef je t niet te laten
Ik vind het geen mooie naam. In ieder geval niet zo geschreven, dacht dat het een verkleining van gefeliciteerd was.
Ik vind Felie ook leuk! Maar dus wel met ie aan het eind. Leuke klank, lekker vrolijk, prima naam! Zelf denk ik dat ik dan Félie zou doen. Dus klemtoon op de e. Uitspraak: fee-lie
Ik heb nog nooit iemand gefeliciteerd met feli dus daar zou ik de naam echt niet voor laten. Wel zou ik een trema gebruiken om de uitspraak ook duidelijk te maken voor de ander. Ik vind Felie met de klemtoon op Lie mooier maar dat is echt jullie keus. Ik zeg doen. En het idee erachter van LIEF vind ik ook prachtig