Fertiliteitsafspraak Bronovo info

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Lizarette33, 5 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lizarette33

  5 dec 2017
  5
  1
  3
  Vrouw
  Hi allemaal,

  Ik ben al jaren aan het knooien met m'n baarmoeder en eierstokken..

  Kleine uitleg:

  Vanaf m'n eerste menstruatie heel veel pijn gehad bij de menstruatie.. veel pijn met ovulatie enz. Dacht altijd dat het er bij hoorde.. mijn moeder dacht dat ook..
  13 jr geleden zwanger geworden.. (onverwachts ) maar na 10 weken met spoed naar ziekenhuis.. ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het werd weg gehaald samen met mijn eileider. Een jaar later werd mijn eierstok weggehaald omdat ik daar een cyste had van 4 a 5 cm. Mijn rechter eierstok leeft nog vooralsnog wat ze konden zien, is deze goed.
  Zo'n 6 jr geleden een poliep uit m'n baarmoeder weggehaald. Daarnaast nog elke maand creperend van de pijn en zo'n 10ibu's nemen om de dag door te komen.

  Al met al, best een verleden. Dus dacht, voordat ik met kids begin, wil ik graag goed voorbereid zijn. Dus door laten verwijzen naar ziekenhuis. Daar kwam ik terecht bij de endometriose arts. Zij hebben mij gediagnosticeerd met endometriose. Ik heb toen moeten prikken op het amh-anti-muller-hormoon.. deze was niet zo goed meer.. 0,7 ( ik kreeg te horen dat ik verminderd vruchtbaar ben )

  Doordat ik deze uitslag heb gekregen, word ik nu doorgestuurd naar een fertiliteitsarts.
  Ik wacht al vanaf september op een afspraak, ik zou opgeroepen worden.. ik sta op de wachtlijst.. ( al 2x gebeld of ik er nog op sta ) dit is wel het geval.

  Ik zou graag willen weten hoe de 'reis' nu verder zou gaan.. de endometriose arts zei al dat ik met behulp van IVF zwanger zou moeten worden. Nog meer dames met verminderde vruchtbaarheid? Wat zou ik moeten vragen aan de fertiliteitsarts? Wat moet ik niet vergeten?

  Daarnaast ben ik een lesbische vrouw en heb een eigen donor..

  Graag hoor ik heel graag van jullie.

  Groetjes Nicole
   
  Girll93 vindt dit leuk.
 2. Girll93

  Girll93 Actief lid

  4 jul 2017
  346
  163
  43
  Vrouw
  Manager zorg & welzijn
  Schiedam
  Dag Nicole,

  Wat een verleden zeg!! Hoop voor jullie dat het snel gaat lukken. Ik loop toevallig in het Bronovo en kan je misschien helpen al zijn onze cassusen niet gelijk.

  Bij mij is pcos gecontateerd, daarbij is mijn man verminderd vruchtbaar. Wij stonden onder behandeling in het Westeinde, maar daar raad ik je het heel erg af. Wij hebben daar hele slechte ervaringen met de fertiliteitsartsen en je kreeg iedere keer een ander. Sterker nog, iedereen zei ook iets anders. In de mm maakt dat je nog veel meer onzeker dan dat je natuurlijk al bent.
  Al vrij snel wisten wij dat we voor icsi moesten en besloten samen om naar het Bronovo te gaan. Westeinde doet de punctie niet maar het Bronovo wel, leek ons makkelijker om dat daar heen te gaan en alvast kennis te maken met de ferititeitsartsen daar aangezien het in t Westeinde toch niets was.

  Gelukkig vallen de ziekenhuizen onder 1 organisatie en konden wij gelijk terecht. Ik kan jou fertiliteitsarts Nienhuis (die van ons)aanraden. In het Bronovo heb je er maar twee, persoonlijker kan dus niet. Het is echt een wereld vrouw, eerlijkwaar!! Ze stelde ons voor aan de andere fertiliteitsarts, ben even haar naam kwijt ( ik meen dokter Loo) maar je hebt er maar twee haha. Ze deed dit omdat of Nienhuis of zij de punctie zou kunnen doen omdat ze natuurlijk niet 24/7 werken. (In t weekend en feestdagen komen ze er zelfs voor terug)!

  Bij de eerste afspraak bij Nienhuis kregen we te horen dat we mochten starten, helaas belande ik 1 dag!! Later in het ziekenhuis en werd ik moet spoed geopereerd en moest daar 7 weken van herstellen omdat ik er echt slecht aan toe was. Ik kreeg een uitgangsecho, werd ingesteld op de hormonen, kreeg prikinstructie om vervolgens te starten. 7 dagen later een echo om te kijken hoe veel eitjes er groeien en of de niet te snel gingen (ben bekend met overstimulatie). 3 dagen later weer een echo en er werd vastgesteld wanneer ik de punctie zou hebben, dag later werd ik gebeld door nienhuis hoe het gaat en een dag later weer en om te zeggen dat ik de ovritrelle mocht zetten.
  Nienhuis deed de punctie, heel lief was ze voor mij omdat ik best bang was. Toen mijn eitjes er uitwaren geprikt werd ik naar de ghn afdeling gebracht om wat te eten, drinken en te plassen. In de tussentijd reed manlief naar het LUMC om mijn eitjes te brengen en zijn aandeel in te leveren. Hij kreeg gelijk te horen hoeveel er bruikbaar waren en kwam naar mij toe. 1,5 uur later mocht ik naar huis. Dag later werd ik gebeld door het LUMC hoeveel bevruchtingen er waren en wanneer de tp is. Ook daar waren ze super lief en checke ze alles dubbel waar je bij staat (of t wel echt van ons was wat er in werd gebracht haah) week na de punctie werd ik gebeld door Bronovo hoe het met mij gaat en of ik vragen had. Nu wacht ik op de test dag, volgende week dinsdag wordt er in t Bronovo bloedafgenomen. Maar zelf ga ik zondag al testen want ik hou t niet meer hahaah.

  Bij ons ging t dus echt heeeel snel maar ik weet niet of dit komt omdat het mijn eitjes en de zaad van mijn man was. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en je mag me altijd berichten als je vragen hebt!! Heel veel succes en ik hoop dat je snel een mensje in je buik mag hebben!!!
   
 3. Roos32

  Roos32 Bekend lid

  2 jun 2013
  923
  137
  43
  Vrouw
  Wij zijn twee keer via IUI zwanger geworden in het Bronovo. Stond de tweede keer ook op een wachtlijst, maar na een keer bellen kon ze me toch eerder inplannen omdat er iemand was uitgevallen. Het loont om zo nu en dan even de status na te gaan.

  Heb dr. Lo, dr. Nienhuis en een arts in opleiding gehad. Vond ze alle drie even prettig. Dr. Nienhuis heeft een fijn gevoel voor humor en dat vonden wij wel weer leuk. Toen ik de tweede keer voor de 9 weken echo kwam zei ze: 'Zo hoe gaat het? Je ziet er ontzettend beroerd uit. Het gaat goed dus'. Ben 16 weken kotsmisselijk geweest :confused::)

  Vraag vooral door als ze onderzoeken gaan doen die je niet helemaal begrijpt. Vraag naar de vervolgstappen en tijdsspanne.

  Vervelend vond ik de wachtkamer met allemaal zwangere vrouwen die voor de afdeling gynaecologie komen. Vooral de eerste keer was dit erg confronterend. Het kan ook behoorlijk uitlopen met afspraken. Houd daar rekening mee als je daarna nog iets gepland hebt.

  Heel veel succes!
   

Deel Deze Pagina