fertiliteitsarts of gyn?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Nikkie80, 2 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nikkie80

  Nikkie80 Fanatiek lid

  9 aug 2007
  2.252
  0
  0
  Zuid-Oost Brabant
  Vanochtens heb ik getest...negatief helaas. Had de digitale CB gedaan (wel erg duidelijk en snel resultaat).

  Nu ben ik bang dat ik helemaal niet meer ongi word. Dit had ik namelijk twee jaar geleden ook al. Toen ben ik doorverwezen naar de gyn om eventuele "afwijkingen" te constateren. Ze had vastgesteld dat ik geen PCO heb. Vervolgens werd ik doorverwezen naar de fert.arts. Aangezien wij toen ook trouwlannen hadden ben ik even in de " wacht" gezet. Ze vertelde me dat zodra wij weer zouden beginnen, ik mezelf meteen mocht melden bij haar. Nu heb ik zoals je onder ziet, 2 keer een ongi gehad, dus heb ik daar nog mee gewacht.

  Nu ben ik dus weer bang dat het zover is en dat ik geen ongi meer zal krijgen! We willen het nog 4 weken aankijken en dan maken we een afspraak met de fert.arts.

  Weten jullie wat ze dan gaan doen? Toch geen ongi opwekken want dat heeft toch geen zin? En starten met hormonen (bijv. Clomid) doen ze toch alleen wanneer je PCO hebt?
  Ik ben erg benieuwd naar julie antwoorden ik voel me op dit moment erg onzeker...
   
 2. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Ik zou eerst maar eens bellen en een afspraak maken. Wat in jullie geval het beste is kan alleen een arts beoordelen.
  Ze heeft je toen gezegd door te gaan bij een fert. poli dus ik zou ook met hun contact opnemen. Zij kunnen ook eventueel menstruatie-opwekkers voorschrijven.
  Heel veel succes in elk geval! Mooie huwelijksdag gehad inmiddels?
  Elmo
   
 3. Nikkie80

  Nikkie80 Fanatiek lid

  9 aug 2007
  2.252
  0
  0
  Zuid-Oost Brabant
  Bedankt voor je antwoord Elmo. Ja onze huwelijksdag was geweldig! We hadden mooi weer en alles veliep relaxed, heerlijk!
  Ik denk dat ik nog 4 weekjes wacht (tot een evntuele volgende cyclus) en dan een afspraak maak met de fert. arts. Ze kunnen idd de ongi opwekken, alleen heeft dat naar mijn inziens niet echt veel nut (onnatuurlijk)......
  Schrijft de fert. arts ook hormonen (bijv. Clomid ) voor?
   
 4. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Fertilitiet staat voor vruchtbaarheid dus je fert. arts zal zeker je cyclus op gang kunnen brengen.
  Tuurlijk is het onnatuurlijk om dat te doen...maar dat is alles wat met vruchtbaarheidsbehandelingen te maken heeft....
  Succes!
   
 5. Marieke21

  Marieke21 Bekend lid

  1 sep 2006
  959
  0
  0
  Hoi hoi,

  Een fert.arts schrijft idd ook bijv. Clomid voor. Hij (of zij) is echt gespecialisteerd in de vruchtbaarheid (zoals Elmo ook al zei) en ik weet zeker dat ze jullie daar verder kunnen helpen. Wij 'lopen' nu al vanaf febr. bij de fert.arts en tot nu toe hele positieve ervaringen. (nu nog een zwangerschap :) )
   
 6. Niet meer actief

  Hoi Hoi, mijn zus heeft ook geen PCO maar heeft ook CLOMID geslikt.. en het hielp bij haar wel.... dus dat hoeft niet alleen maar bij het PCOS

  Succes in ieder geval!
   
 7. Nikkie80

  Nikkie80 Fanatiek lid

  9 aug 2007
  2.252
  0
  0
  Zuid-Oost Brabant
  Heey meiden alleaal bedankt voor jullie antwoorden. Vandaag ben ik toch nog ongi geworden.....Helemaal niet meer verwacht, maar ik ben echt blij!
  Ik hoop dat mijn cyclus zich nou een beetje gaat stabiliseren. Zit nu op 35 dagen en mijn volgende NOD zal dan pas op 8 oktober zijn. Maar ik mag hier echt nit zeuren! Als ik jullie verhalen lees, voel k me schuldig over mijn aanstellerig berichtje. Maar het heeft me wel erg gerustgesteld! Erg bedankt daarvoor en meiden veel succes en dat we allemaal snel zwanger mogen zijn
  dikke kuz Nikkie
   

Deel Deze Pagina