Ik wil graag mijn jongste dochter meer groente laten eten. Dat laat ze namelijk altijd liggen Nu zat ik te denken om zelf een verse pastasaus te maken en daar zo veel mogelijk groente in te "verstoppen"...... Wie heeft er lekkere recepten voor me... het liefst zodat ze het zo min mogelijk door heeft. Meestal is past hier een makkelijke maaltijd voor als ik aan het werk ben en gezien vl niet echt een kookwonder is komt deze meestal uit een potje. Het zal dus al heel anders smaken voor haar denk ik, maar spaghetti met saus is wel iets waar ze gek op is... vandaar dat ik dit eens wil proberen... Hebben jullie lekkere tips of recepten? Ben erg benieuwd! !
Ik gebruik altijd deze als basissaus: Pastasaus van verse tomaten | Lekker Tafelen Ik voeg er dan altijd groenten aan toe, meestal courgette, paprika en mais, gewoon in stukjes. Mijn vriend en zoontje vinden het heerlijk! Als je denkt dat ze de saus niet zou willen eten door de zichtbare stukjes groente, dan kun je de staafmixer erop zetten zodat het een egale saus wordt.
Ja heb ik, deze vinden mijn kindjes heerlijk: Pak gezeefde tomaten met blikje tomatenpuree warm maken. Met teentje knoflook. 2 groene paprika's en een courgette even gaar koken/stomen en dan pureren. Puree door de tomaten roeren. Nog wat oregano erbij. De gele en rode paprika gaan hier gewoon in stukjes door de saus dus die doe ik later met het vlees. Maar als jouw dochter die ook niet wil eten kun je die op dezelfde manier als de groene paprika en courgette doen. Hier vinden ze alleen die groene niet zo lekker daarom pureer ik die door de saus en de courgette voor de smaak. Overigens weten ze dat hier gewoon
Dit ziet er lekker uit idd. Hier kun je ook gewoon gehakt aan toevoegen? We gaan het eens proberen.... andere tips blijven welkom!
Ja of blokjes tomaat uit blik, tomatenpurree, wat bouillon en dan wortel, bleekselderij, courgette, ui. champignons, tomaat, paprika etc etc etc
Hier gezeefde of tomatenblokjes, en dan een zak italiaanse groenten. Die doe ik in de blender zodat ze niets ervsn meer ziet werkt hier uitstekend
Wat misschien ook goed werkt is om wortel te raspen (vrij fijn). Dat is ook niet meer echt te herkennen. Zelf maak ik altijd pastasais op basis van knoflook, ui en passata di pomodori (wel uit een pakje, sorry, maar druk bestaan ). Als je de passata van AH eigen merk (dus geen budget) neemt is het een saus van alleen tomaten. Als je de budget neemt is hij op basis van puree (is zuurder en minder gezond). Ik varieer altijd qua groenten, maar courgette doet het altijd goed. En idd de staafmixer erop zetten.
Gehakt, ui, courgette, champignons, paprika, pak gezeefde tomaten of blikje tomatenstukjes en wat tomatenpuree, knoflook, Italiaanse kruiden...ik doe wel gewoon stukjes maar zou je ook kunnen pureren.
Ja hoor, je kunt alles toevoegen wat je wilt! Ik vind het het lekkerste om er gehaktballetjes doorheen te doen, maar heb nog niet het recept voor de perfecte balletjes gevonden. Vlees bakken ben ik ook niet zo goed in . Groente, sauzen, ovenschotels, taarten, gebakjes etc. zijn echt mijn ding, vlees en vis is meer de afdeling van mijn vriend .
Als je een gladde saus hebt gemaakt, kun je ook porties invriezen. Op de dag dat je pasta maakt, kun je een zakje ontdooien. Ik bak dan gehakt(balletjes, champignons, courgette en paprika in een pan, gooi de saus erop en tadaaa. Heerlijk. We eten het altijd met volkoren of speltpasta. Tip: italiaanse kruiden, stukjes zongedroogde tomaatjes toevoegen. En een beetje geraspte kaas wanneer je hebt opgeschept. Heerlijk (iig voor jezelf).
Onze uk is gek op het volgende recept die ook lekker is als pizzasaus. Ui met teentje knoflook en klont boter in de pan en 10 min op laag vuur. Zo worden ze zoeter. Blikje tomatenpuree kort mee bakken om te ontzuren. Heel klein beetje balsamicoazijn en 2 blikken tomaten uit blik. Even goed koken ,bouillon blokje of zout en peper en verse basilicum toevoegen. Voor pastasaus gebruiken we het grof voor de pizzasaus pureren. Het is een echte basissaus waar je alle soorten groente aan toe kan voegen. Voor de pizzasaus zou ik hem zo laten ( pizzadeeg jamie oliver is aan te raden). Als pastasaus zou je zodra de ui 10 min heeft gestaan gehakt aan toe kunnen voegen en daarna je groente na keus kort meebakken.
Ik maak altijd twee grote pannen saus voor zes keer eten met z'n drieën. De porties vries ik dan in. - 10 grote tomaten - 3 paprika's - 2 courgettes - 4 uien - 6 teentjes knoflook - gehakt - 3 blikjes tomatenpuree - peper en zout - oregano - basilicum Alle groente kort wokken en in de blender. Gehakt aanbakken en door de saus roeren. Tomatenpuree en kruiden erbij. Mijn zoontje vindt het heerlijk en ik hoef zes weken lang één dag alleen maar de saus op te warmen en pasta te koken.