hoe spare ribs lekker marineren

Discussie in 'De lounge' gestart door debbyvermeer, 8 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. debbyvermeer

    debbyvermeer Bekend lid

    4 sep 2007
    881
    50
    28
    verkoopster
    den haag
    goedemiddag

    afgelopen weekend hebben we 10 kilo spare ribs gekocht
    ze zijn nog helemaal niet bereid
    nu weet ik dat je ze heel lang moet koken en daarna...
    ja hoe krijg ik ze lekker van smaak net als dat je ze besteld??

    ik ben heel benieuwd
    kom maar op met de tips

    groetjes debby
     
  2. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik doe altijd een heleboel ketchap, wat knoflook, peper, zout, olie, tl sambal, kerrie een ui en bieslook door elkaar als marinade, nachtje in laten trekken.
     
  3. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Oe, ik lees mee! Wij vroegen ons dat ook af.. Ben dol op spareribs! Behalve na de tijd als het overal tussen mijn tanden zit :p
     
  4. minon

    minon Niet meer actief

    Fles ketjap manis, fles ketjap marinade, knoflook, sambal en allerlei andere kruiden die je lekker vindt (peper, chili, suiker, honing maakt niet zoveel uit).
    Dan in een ijzeren braadslee ongeveer 2,5 uur op de bbq laten koken in de marinade tot ze doorbuigen als je ze pakt met een tang. Dan nog een half uurtje op het bovenste rooster voor een korstje aan twee kanten. Als ze gaar zijn bosbessenjam erover smeren. Klinkt vies maar dat is zooooo lekker. Ipv bbq kan je ze ook anders koken en onder de grill in de oven of in een grillpan maken.
     
  5. R1985

    R1985 Bekend lid

    21 mei 2014
    584
    151
    43
    NULL
    NULL
    wij marineren als volgt:
    ketjap manis, honing en sambal. goed insmeren.
    uurtje in de stoomoven.
    nachtje laten liggen.
    insmeren met zelfde marinade als hierboven end an nog 20 min in de oven,t tussen zilverfolie.
     
  6. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Ik heb zo even geen recept, maar ik heb ze eens in een cola-marinade gegeten. Overheerlijk! Zeker waard om google te raadplegen.
     
  7. Amare

    Amare Niet meer actief

    Bruine suiker
    Tomatenketchup
    Ketjap manis

    Ssstt, mijn geheim;)
     

Deel Deze Pagina