olvarit ongeveer 96 cent. pampers kost nu ongeveer 9,50 voor een pak met 40 of 44 (maat 4+) maar eerlijk gezegd weet ik dat niet precies.
ik betaal bij coops bumbie luiers voor 8 nog wat en hier zitten 56 in. bij de liddle zijn de luiers 7 nog wat met het zelfde aantal. gisteren heb ik luiers bij de aldi in duitsland gekocht en daar betaalde ik 12 nog wat voor 77 dit is dan wel voor kinderen van 9 tot 18 kilo. voor de kleintjes is het vaak iets goedkoper en zit er meer in. de potjes kocht ik ook in duitsland of bij de slecker en dan zit je op 75 ct. echter gebruik ik dit niet meer want dylano eet al geruime tijd met de pot mee. scheelt ook al een hele boel. hij eet al mee sinds hij 10 maanden is. echter wel passen we ons eten een beetje aan, en gingen we bv pizza eten dan was het wel een potje.
Hoeveel luiers verbruikt een baby dan eigenlijk? En vanaf welke leeftijd gaat het een potje eten? En hoe lang doe je over flesvoeding? Ja sorry voor mijn vele vragen, maar ik wil echt alles goed voorbereid hebben. Ben een beetje een controlefreak...
luiers....jeetje...in het begin wel 8 per dag, inmiddels (11 maand) 4 of zo. Beetje afhankelijk van het aantal keutels per dag en potje eten vanaf 4 - 6 maanden. Flesvoeding wisselt heel sterk, omdat je afhankelijk van het gewicht van je kind een bepaalde hoeveelheid voer maakt.
Dus ik moet zeker wel rekenen dat een baby met flesvoeding, pampers en potjes wel zo'n 75 euro per maand kost?
haha.. maak je niet zo druk daarom.. je kan t allemaal zo duur maken als je zelf wilt! en van die 75 euro.. heb je nog niet eens kleren.. en misschien krijg je wel een baby die veel poept, dus nog meer luiers kom dat zie je allemaal wel!
hallo tja de kosten voor een kleintje zijn best hoog en zeker in het eerste jaar, ze poepen en piesen er gewoon op los... toen mijn zoontje geboren werd, ben ik pas gaan kijken naar wat ik kon uitgeven aan hem..gewoon omdat ik geen iede had hoeveel het me allemaal zou gaan kosten.. ik kocht alles in de aanbieding en keek echt naar de prijs van bepaalde dingen.. de luiers bijvoorbeeld kocht ik bij de Macro, deze waren van pampers dat koste mij dan eens in de 2 maanden 46,00 . tja het is misschien in een keer een hele grote uitgave maar ik had dan wel altijd genoeg luiers in huis.... jammer genoeg heb ik maar 3 maanden borstvoeding kunnen geven maar ben daarna overgegaan op Friso(lac) dat s de goedkopere varriant van Nutrilon, het wordt ok in de zelfde fabriek gemaakt maar scheeld kwa prijs zo bijna de helft.. voor Friso betaal je 7.49 voor een pak en voor Nutrilon zo'n 12,00... maar zo moet je zelf maar eens gaan kijken en vergelijken..ik was toen per maand ongeveer 100,00 kwijt aan mijn zoontje en dat loopt langzaam op naar de 200,00 het is maar hoe duur je het zelf wilt maken.. maar met heel veel steun vanuit je omgeving kom je er echt wel uit.. liefs dionne
ik ga altijd luiers in duitsland halen daar kosten ze 5 euro voor 65 stuks en het zijn nog best goeie ook. Toen ik de luiers in mn zwangerschap alvast had gekocht had ik voor newborn 1 3pakken en van de newbron 2 10 pakken want in 2 zitten er meer in en eigenlijk kunnen ze newborn 2 ook meteen aan na de bevalling want die zijn ook vanaf een kilo of 3 als ik me goed kan herinneren.
T is inderdaad ook een beetje hoe duur je het zelf wilt maken. Wij besparen o.a. zo: - katoenen luiers - veel spullen lenen of 2e hands. Op Marktplaats staat zo'n beetje alles, vaak voor maar 1 of hooguit 2 kindjes gebruikt. Zo hebben wij een kinderwagen voor 75,- ipv ruim 600... - Aanbiedingen afgaan (bijv. luierdoekjes inslaan als ze bij het Kruidvat in de aanbieding zijn, en dan ook het eigen merk) - kleertjes bij de Zeeman, Wibra of Hema
en nog een klein tipje; zalf voor luier uitslag is ook handig om al een voorraad te hebben tijdens de zwangerschap daar heb je nooit genoeg van en een beetje goede zalf is ook best prijzig er zit niet zo heel veel in tenminste die ik ken dan
Hoi ik vind de Sudocreme het beste, in verhouding is die niet echt duur, je hebt al een grote pot voor 6,00 en daar doe je best lang mee. met andere creme's heb ik niet zo;n goede ervaring vaak ging de luier uitslag niet over of werd het alleen maar erger daarom adviseer ik de Sudocreme. liefs dionne
dit valt mij enorm mee hoor, ik heb 2 proefpotjes sudocreme (uit de blijde doos of babydoos?) en 1 tube bepanthen (ook fijn bij de bv) en dat gebruik ik nogsteeds. Zo vaak hoeven ze geen luieruitslag te hebben (ook afhankelijk van de luiers misschien?) en ik gebruik het alleen bij rode billetjes, die heeft ze maar af en toe. Dus in het groot inslaan en later bijna niet gebruiken is ook zonde van het geld.
dat klopt die is best goed maarja bij mij vlogen de potjes er door heen en ik gebruikte gewoon pampers maar nou had ze idd ook een gevoelig huidje en helaas nog steeds maarja een dermatoloog doet wonderen
en hier nog 1, ik lig ook soms nachten wakker of ik het allemaal wel ga redden als er straks een kleine is. wij verdienen allebij wel genoeg nu. maar straks als ik minder ga werken, wordt het erg moeilijk door verkeerde keuzes in het verleden en door het moeilijk verkopen van ons vorige huis hebben we het financieel niet zo breed. mijn man is er heilig van overtuigd dat het goed komt. Ik ben het ene moment heel positief en denk ik alles komt goed en het andere moment denk ik dit komt helemaal niet goed. wij zijn nu al zoveel mogelijk aan het sparen, de biebierekening noemen we het, zodat mochten we eens een maand niet uit komen, we van de biebierekening geld terug kunnen storten. maar hopleijk hebben we het niet nodig en kunnen we het houden als achterdeurtje.
Stoppen met roken is het eerste verdiend. Als je minder gaat werken, hou je netto meer over van je salaris, omdat je minder belasting betaalt. Desnoods kun je 3 dagen gaan werken in plaats van 2. Succes! Ik zou niet wachten met zwanger worden, want als het er eenmaal is, lukt het jullie wel. Anders is er altijd een reden om het niet te doen.
ehm, dit is wel heel erg afhankelijk van de hoogte van je salaris he? als je genoeg verdient krijg je ook gewoon netto minder als je minder gaat werken. Ik ben 40% minder gaan werken en lever netto iets minder in, omdat ik daardoor in een lager belastingtarief kom, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn natuurlijk
Ik herken de gedachte. Mijn man en ik kunnen nu al moeilijk rondkomen, dus wat als er een beebje komt? Maar ja, komt tijd komt raad, en vertrouwen hebben, denken wij dan. We kunnen heus wel wat bezuinigen, door minder dingen te kopen, bepaalde producten vervangen door een goedkoper product en desnoods door de indeling van het werk in huis wat aan te passen. (Klinkt een beetje raad, maar omdat was ophangen voor mij bv. heel zwaar is ivm rugklachten, gebruik ik altijd de droger, als we het zo kunnen regelen dat manlief de was op kan hangen, scheelt dat de helft in gebruik van de droger en dus in geld). Nou ja, je komt er altijd wel uit volgens mij. Mijn ouders hebben jarenlang een gezin van 7 personen onderhouden van een bijstandsuitkering en er kon zelfs ieder jaar een vakantie van een paar weken en een paar uitjes enzo af, dus. Meer geld is handig, maar je kan jezelf leren en aanwennen het met minder te doen. Ik zou het financiele aspect de kinderwens niet in de weg laten staan als je niet (ver) onder bijstandsniveau zit zeg maar.
Sorry voor de onduidelijkheid, ik bedoel niet dat je meer krijgt, maar dat je relatief meer krijgt (netto). Natuurlijk zal je met 2 dagen werken altijd minder krijgen dan met 5 dagen werken. Maar je houdt relatief meer over van je brutosalaris. En omdat het gaat over geldproblemen, ging ik er vanuit dat de salarissen van de TS en haar partner niet in het 52% tarief vallen. Anders was het sowieso geen probleem.
wat je bedoelde te zeggen was dat je niet noodzakelijkerwijs evenveel inlevert in geld als in tijd? Dat klopt dan, maar dat stond er inderdaad niet heel helder.