First Time Mommy Club

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door GabrielaH, 16 aug 2021.

 1. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Goedenavond lieve dames,

  Heb zo'n beetje de openstaande topics bekeken en vind er niet echt eentje voor First Time Mommies.. en vind dat er wel eentje hoort te zijn dus bij deze:o:

  Deze Topic wil ik openen voor dames die zwanger zijn en of zijn bevallen van hun eerste kindje(s) !
  Dames met meerdere kinderen kunnen ook reageren om tips te geven, maar open het voornamelijk voor First Time Mommies.

  Hier kan je zoals overal op het forum je ei kwijt, maar dan is het specifieker, voor als je echt weinig tot geen idee heb hoe deze rollercoaster te werk gaat, want uiteindelijk is het nog nieuw allemaal!

  Ik zelf ben sinds heel kort erachter gekomen dat ik verwachting ben en vind het wel fijn, vooral in het periode waar niemand iets van af weet over je zwangerschap, om hier met dames te delen die ook echt in een soortgelijke situatie zijn.

  Nou de naam zegt het al:p

  Liefs, van mij :).
   
  TikusSabrina vindt dit leuk.
 2. Daantjeee

  Daantjeee Fanatiek lid

  28 jan 2021
  1.617
  1.616
  113
  Vrouw
  Ik schrijf graag mee! Kan mij deze dagen niet vaak genoeg over baby’s en zwangerschap gaan :rolleyes:

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Sinds wanneer weet je dat je zwanger bent en wanneer heb je je eerste echo?

  Wij zijn inmiddels bij de ‘laatste loodjes’ aanbeland maar het kan me niet snel genoeg gaan. Voor nu een best voorspoedige zwangerschap van een gezonde baby. Behalve bekkenklachten eigenlijk weinig kwaaltjes. Wel eerste weken misselijk geweest. Toevallig vandaag controle gehad en ons meisje loopt 2 a 3 weken voor op groei. Dus als ze zich zo blijft ontwikkelen, wordt ik tussen 38 en 39 weken ingeleid. Vind ik helemaal niet erg. Sneller babykroelen! :p. In principe ben ik 25-10 uitgerekend maar hoop haar half oktober in mijn armen te kunnen houden.

  Zou leuk zijn als er nog wat dames aansluiten!
   
  GabrielaH vindt dit leuk.
 3. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Hey @Daantjeee welkom:)
  9dpo mijn eerste officiële licht positieve test!
  Heb mn eerste Echo 06-09, vroege echo ivm vorige miskramen.

  Oh wauw, ja ik begrijp dat je zo snel mogelijk je Baby in je armen wilt hebben!! Wat fijn dat je niet echt veel kwaaltjes hebt!

  Eerlijk heb ook niet echt kwaaltjes! Maar denk dat ze snel genoeg gaan komen! Vandaag met 12dpo een 2-3 op clearblue conceptie indicatie :eek:.

  Oh vertel me!! Ik ben echt heel erg benieuwd!!
  Ben hier echt een hele newbe in!!!!!!
  Mijn vorige zwangerschap waren niet verder gekomen als 8 weken helaas dus ik weet echt nog niks!
   
 4. Daantjeee

  Daantjeee Fanatiek lid

  28 jan 2021
  1.617
  1.616
  113
  Vrouw
  Haha roep maar wat je wil weten ;)!

  In het kort zal ik mijn verhaal doen: wij zijn zwanger geworden na een medisch traject. Zelf heb ik pcos en een prolactinoom, dus geen eisprong vanuit mezelf. Dus met behulp van hormoonstimulatie met injecties uiteindelijk een eisprong weten te krijgen, en bij eisprong twee was ik zwanger.

  Eerste positieve test op 9 dpo, eerste echo bij 5+0 toen nog geen kloppend hartje. Ik heb veel echo’s omdat ik vanwege mijn prolactinoom in het ziekenhuis onder controle sta. Vanaf week 6 t/m week 9 erg misselijk geweest en last gehad van slapeloosheid. Standaard tussen vier en half vijf wakker, en dan moest ik in bed een appeltje eten voor ik opstond. Had ook zo’n craving naar appels:D!

  Eigenlijk vanuit daar alles heel spoedig verlopen. Bij een week of 10 kreeg ik last van mijn stuitje en mijn heupen, dus op kantoor zit ik nu op een ergonomische donut en ik slaap met zo’n xxl voedingskussen en dan is het prima te doen. Gewoon veel rust nemen. Ben gelukkig gezegend met een vent die alles uit handen neemt, en het is mijn eerste kindje, dus kan ook echt mijn rust pakken.

  Mijn placenta ligt voor, en dan voel je de baby altijd wat later. Hele kleine plopjes voelde ik vanaf een week of 16 maar dat was echt sporadisch. Vanaf 24 weken voel ik haar iedere dag wel en sinds 28 weken kan ik haar echt ieder uur wel een keer duidelijk voelen. Echt magisch zo’n trappelend mensje in je buik!

  Verder zijn wij er eigenlijk al helemaal klaar voor, op de babywas na. Mijn vent heeft mijn nesteldrang gekregen, dus kamertje is klaar en alle spullen zijn in huis. Gisteren de bevalling besproken in het ZH en dan wordt het wel opeens heel echt zo:oops:.

  Maar jij hebt op 06-09 een vroege echo dus? Hoever zou je dan al moeten zijn? Verder al last van iets van kwaaltjes? En een voorgevoel voor wat het gaat worden?
   
 5. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Goeiemorgen, lief van je!!

  Wow wat een bijzonder verhaal!

  Ik was ook gediagnosticeerd met PCOS in 2018,
  Daar kon me wereld wel van instorten aangezien dit heel veel invloed heeft op de vruchtbaarheid! Ik dacht dat het me nooit meer zou lukken!! Heel eerlijk, misschien een beetje overdreven maar ik was toen 22 going 23 en ja dat was mijn puberaal achtig reactie:oops:
  ik was boos op alles en iedereen en wilde heel eerlijk dat alles eruit gehaald zou worden:|

  De arts stellde me gerust en had tegen mij gezegd dat hij dat niet zal doen omdat ik gewoon weg te jong ben e dat hij er vertrouwen in had dat het snel genoeg goed zal komen.
  Hij had me gevraagd of ik aan de pil zat en had me aangeraden om daar gelijk mee te beginnen. Hij had het voorgeschreven en had me gezegd om het minimaal 3 maanden te slikken en dat de hormonen van de pil weer mijn eigen hormonen in balans zou brengen.

  Dit heb ik dus voor niet langer als 3 maanden gedaan. Ik was gestopt omdat ik echt geen fan ben van de pil heel eerlijk gezegd.

  We waren in 2019 gestart met onze kinderwens in vervulling te brengen! Maar dat ging niet soepel en had ik persoonlijk gestemd om het te staken omdat ik ook meerdere dingen op m'n bord kreeg en daar kon ik de teleurstelling van negatieve zwangerschap testen en geen zwangerschap over het algemeen niet bij hebben.

  In 2020 voelde ik weer dat ik ervoor kon gaan. We begonnen rond januari, onofficieel en door afwezigheid van mijn vriend voor zijn werk hadden we rond maart 2020 laatste ronde geprobeerd en hadden we een pauze.

  In juli 2020 waren we weer begonnen en toen begon ik ook met ovutesten. Echter bleven deze altijd wat aan de lichte kant, helaas. Dus rond september/oktober 2020 was ik er helemaal klaar mee en had ik een echo aangevraagd om te kijken hoe het nou precies met mijn eierstokken ging en of ik weer aan de pil zou mieten beginnen of dat er iets anders aan de hand was..
  Tot onze verbazing was alles goed! Eierstokken goed, baarmoeder netjes:) het was helemaal op en top! Maar alleen werd ons aangeraden, vanwegen langdurige kinderwens die nog niet in vervulling kwam, eerst mijn hormoonwaardes gecheckt moesten worden! Want de echoscopiste zei tegen mij, dat aan mijn eierstokken geen PCOS te zien was maar dat voor het zelfde geldt mijn hormonen wel!

  Wij kwamen thuis en hadden het besproken en kwamen tot akkoord dat wij het zelf gingen proberen! Een paar maanden gingen voorbij, on and off proberen! en na mijn negatieve testen van afgelopen april /mei 2021 begon ik me weer in een dip te voelen!

  Echt niet leuk was het dat het ons nogsteeds niet gelukt was! Maar ik dacht misschien omdat het niet officieel was, maar hey het waren wel rondes waarin we "actief" rond mij vermoedelijk eisprong waren maar ik deed geen ovutesten, vanaf november vorig jaar.

  In de ronde juni begon ik weer met ovutesten, maar echter kon ik nog niet een echte piek vinden. Ik teste ook maar 1 x op een dag.

  Ik heb me aan gesloten bij de Community van Zwangerschapspagina en begon ook 2x( soms zelfs 3x) op een dag te testen. En toen, in de ronde juli met overloop augustus had ik mijn eerste knaller ooit op 3 augustus!! Oh ja by the way ik teste ook echter al vanaf cd 7 ofzo!!! Ik wilde eecchhhttt niet m'n piek missen:thumup:.

  Wonderbaarlijk genoeg hadden we alleen 2x geklust!!!!! De zaterdag 31 juli, toen zat ik wel al in m'n Fertile window en the day, 3 augustus, mijn piek dag! En had m'n vermoedelijke eisprong de 4de of de 5de van augustus!

  Ik voel me Ultra gezegend! En ben niks anders dan dankbaar! Echt waar! Voel me soms zelfs beetje schuldig, tegenover vrouwe die er echt een traject voor moeten ondergaan!
  Maar dus, ik ga mee doen aan Moeders voor Moeders en ik wil op die manier andere vrouwen helpen! Zo draag ik mijn steentje bij.

  :oops: ik schrijf dit nu met tranen in m'n ogen want besef even dat ik het ook wel een beetje pittig had maar zo über blessed we het geflikt hebben!

  :)
   
 6. Daantjeee

  Daantjeee Fanatiek lid

  28 jan 2021
  1.617
  1.616
  113
  Vrouw
  Ik herken het zo goed wat je schrijft! Het is echt een wonder. En moeders voor moeders zou ik zeker doen, heb ik ook gedaan de eerste weken. Zelf ben ik zwanger geworden door een injectie van pregnyl, dus een direct product van moeders voor moeders. Als ik ook maar één iemand een kans kan geven, is dat echt alle moeite waard!
  Ik hoop voor nu dat je een voorspoedige zwangerschap tegemoet gaat! Is je zeker gegund na de lange weg!
   
 7. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Heel erg bedankt! Wauw, dus jij bent zwanger geraakt door hulp van het product van Moeders voor Moeders?! Ja hoor kom maar op met die kannen!!!! Zo graag wil ik helpen. Mijn miskramen had ik wel op jongere leeftijd, 19 en 20, toen wilde ik ook mee doen aan Moeders voor Moeders maar helaas mocht het toen niet zo zijn! Oohhhh dit zo leuk om te lezen!!! Wat gaaf zeg! De moeite waard?! Oh echt wel!!!
   
  Daantjeee vindt dit leuk.
 8. Natasjee

  Natasjee Fanatiek lid

  13 dec 2013
  3.357
  678
  113
  Vrouw
  Haarlem
  Jeej! Gefeliciteerd! :D Ik zag je naam bij dit topic staan.
  Uit het nod topic van 16-31 juli, maar toen had je steeds die vals positieve testen en nu dus toch echt een mooie, duidelijke positieve test!
   
  GabrielaH vindt dit leuk.
 9. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Jaa klopt!! Yes , had deze maand ook daardoor bewust geen Action testen gehaald!
   
 10. Natasjee

  Natasjee Fanatiek lid

  13 dec 2013
  3.357
  678
  113
  Vrouw
  Haarlem
  Echt super! Doe je goed idd! :)
  Spannend hoor!
   
  GabrielaH vindt dit leuk.
 11. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  En hoe gaat het met jou? Heb je al je eerste echo gehad? En is het dit keer ook meerling ?:oops::rolleyes:
   
  Natasjee vindt dit leuk.
 12. Natasjee

  Natasjee Fanatiek lid

  13 dec 2013
  3.357
  678
  113
  Vrouw
  Haarlem
  Gaat goed! Heb morgenochtend m'n echo dus heel spannend. :D
   
  GabrielaH vindt dit leuk.
 13. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Oh God, zeer spannend idd! Is dit de eerste echo?! Hoeveel maanden ben je nu zwanger,?! 2 maanden, right?!
   
  Natasjee vindt dit leuk.
 14. Natasjee

  Natasjee Fanatiek lid

  13 dec 2013
  3.357
  678
  113
  Vrouw
  Haarlem
  Dit is de 1e echo inderdaad. Ben vandaag 7 weken! Heb gelukkig gelijk om 8.30 de echo, haha
   
 15. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Oh hahahaha oke, laat je morgen even weten hoe het allemaal gegaan is?! Oh lijkt me zo spannend hea! Ik heb over twee weken zo m'n eerste echo en het lijkt me zo spannend !!!
  Voornamelijk omdat bij de andere echo's die ik gehad heb er geen kloppend hartje te zien was:(:( dus is het extra spannend!
   
 16. Natasjee

  Natasjee Fanatiek lid

  13 dec 2013
  3.357
  678
  113
  Vrouw
  Haarlem
  Ja doe ik!
  Ik snap dat het dan extra spannend is idd en dat je dan ook constant in de zenuwen zit of het allemaal wel goed zit
   
 17. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Ja klopt idd, nu enige wat ik doe is mezelf rustig houden en positief blijven! Het is nog echt vroeg dus enige wat ik nu kan doen is goed voor mezelf zorgen en m'n foliumzuur blijven nemen! Goed eten, goed uit rusten ( moet zeggen dat dutjes echt populair zijn:D) en de eerste echo af wachten!
   
 18. Sjuwene

  Sjuwene Bekend lid

  17 jul 2021
  947
  792
  93
  Vrouw
  Haayy ik sluit me ook even aan!
  Ik moet zelf nog van alles onderzoeken.
  Ik voel me totaal niet zwanger al ben ik het wel volgens de testen.
  Het is beetje moeilijk te beseffen.
  Ik hen geen idee wanneer ik afspraak moet maken mete arts of iets.
  Hij ziet me al aankomen. Juni spiraal eruit laten halen, ik gaf toen aan vanwege kinderwens. En nu kom ik met ik wil bevestiging:roflmao:
  Echt een newbie dus :roflmao:
   
 19. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  4.759
  3.115
  113
  Vrouw
  Hey welkom!!!
  Ik voel me ook totaal niet zwanger, nou op de dutjes na dan:rolleyes:
  Ik heb huisarts overgeslagen en gelijk bij verloskundige in de buurt afspraak gemaakt! Heb over 2 weken afspraak, misschien in de tussen tijd wel handig om toch naar de huisarts te gaan, ivm bloed prikken maar dat doet de verloskundige ook!
  Dus de huisarts kan je als je dat wilt wel overslaan. De verloskundige kijkt ook naar bv aandoeningen die jij hebt en of je medicijnen neemt, maar je huisarts kent jou beter natuurlijk.
  Wij zijn pas verhuisd dus onze nieuwe huis arts kent me toch nog niet zo goed.:$

  En voor nu genieten meid!
  Sowieso een eerst echo krijg je dan pas rond de 6 a 7 weken.. sowieso zal je tot die tijd alleen kunnen genieten en hopen op het beste want meer kan je niet echt doen. Oh en kennis op doen. Een beetje lezen, filmpjes kijken die bij jou huidige week behoren of zelfs iets vooruit! Maar ik durf niet veel voor uit te gaan met lezen want we zitten nog pril! En wil mezelf geen valse hoop geven. Maar kan geen kwaad, een maandje ofso voor uit te lezen:)
   
  Sjuwene vindt dit leuk.
 20. Sjuwene

  Sjuwene Bekend lid

  17 jul 2021
  947
  792
  93
  Vrouw
  Mijn huisarts ken mij ook niet goed. Ook verhuist en mijn eerste huisarts is weg gegaan en 2e is me toegewezen.. een man.
  Mijn eerste afspraak was verwijderen van spiraal.. dus best akward haha.
  6 a 7 weken voor een echo vind ik nog vrij snel!
  Er is toch nog niks te zien.?
  Ik ben positief! Ik ga ervanuit dat het goed komt!
   

Deel Deze Pagina