First Time Mommy Club

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door GabrielaH, 16 aug 2021.

 1. Jacks07

  Jacks07 Lid

  3 aug 2021
  78
  64
  18
  Vrouw
  Wat ontzettend leuk het koffertje!
  Spannend binnenkort de eerste termijn echo
   
  Sjuwene vindt dit leuk.
 2. Jacks07

  Jacks07 Lid

  3 aug 2021
  78
  64
  18
  Vrouw
  Spannend! De laatste loodjes!
   
 3. Sjuwene

  Sjuwene Actief lid

  17 jul 2021
  259
  152
  43
  Vrouw
  Haha ja echt heel schattig gedaan!.
  Jaa word toch meer duidelijk wat betreft hoe ver ik ben en mijn UD.
  Ik kan niet wachten
   
 4. Sjuwene

  Sjuwene Actief lid

  17 jul 2021
  259
  152
  43
  Vrouw

  Ahhh het gaat bijna gebeuren voor jouw!!!
  Echt spannend!!
  Heel veel sterkte met de laatste loodjes !!
   
 5. curlymom

  curlymom Lid

  20 sep 2021
  87
  92
  18
  Vrouw
  Mijn broeken zitten ook niet lekker meer.
  Ik ga dit weekend nieuwe halen.
   
 6. curlymom

  curlymom Lid

  20 sep 2021
  87
  92
  18
  Vrouw
  Goedemorgen dames,

  Bij mij gaan de kwaaltjes momenteel alle kanten op:
  Druk op de blaas, trekkerig gevoel in de onderbuik, soort spierpijn ter hoogte van mijn bovenste ribben, weeïg gevoel in de maag (net niet misselijk) en een opgeblazen gevoel.
  Ik heb niet het idee dat ik me heel anders gedraag / anders reageer door de hormonen.

  We’ll see…

  Hoe gaat het met jullie?
   
 7. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Ik krijg geen meldingen meer van deze groep , maar jou ken ik wel uit de groep uitgerekend 16-31 mei :)
  Maar zeg het dus even voor iedereen , hier al bijna een week geen buikpijn meer en ook geen andere kwaaltjes , ook niet gehad trouwens buiten de buikpijn .
  Dus maakt me heel onzeker .. gisteren en vandaag veeg ik af en toe een beetje bruin af , lichtjes . Dit was al een week gestopt maar is nu dus terug. Het is wel niet zo erg zoals ik de vorige zwangerschap heb gehad wat eindigde in een mk. Dus ik hoop echt dat het nog goed zit.
  Soms twijfel ik dat ik precies wel lichtjes wat voel in mijn buik maar enkele seconden later is het weer weg ..
   
 8. KJB

  KJB Actief lid

  2 aug 2021
  164
  129
  43
  Vrouw
  Sorry voor de late reactie haha.

  Zou kunnen! Of in een groep met net een andere naam. Gaat opzich wel goed, alleen gisteren heel veel last van mijn rug na een lange dag werken.. Vandaag even goed rustig aan doen!
   
 9. curlymom

  curlymom Lid

  20 sep 2021
  87
  92
  18
  Vrouw
  Weet je, als je zoiets meemaakt is het heel normaal dat je reageert vanuit angst. Het is het enige referentiekader wat je hebt. En doordat je de vorige keer bruinverlies had en eindigde in een mk, gaan nu alle alarmbellen af.
  Maar het wil niet zeggen dat het bruinverlies bij deze zwangerschap opnieuw leidt tot een mk.
  Ik hoop dat je ergens de rust terug kunt vinden tot het moment van de echo…
  Misschien kun je vragen of de echo naar voren gehaald kan worden?!

  Liefs!

  P.S. Je kunt dit onderwerp volgen en de meldingen aanzetten in het menu…
   
  GabrielaH en Ines98 vinden dit leuk.
 10. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Nee dat weet ik , maar omdat ik verder ook nergens last van heb is het allemaal zo onecht precies dat ik zwanger ben.. en dan maak ik me juist nog meer zorgen.. ik ga dat mss eens proberen te vragen dat ik een vroegere echo kan krijgen.. als ik het wel haal :(
  Ik volgde het onderwerp al maar moet mss eens de meldingen nakijken dan in het menu. Dankjewel!
   
  curlymom vindt dit leuk.
 11. KJB

  KJB Actief lid

  2 aug 2021
  164
  129
  43
  Vrouw
  Ohh dit is zo herkenbaar! Ik ben nu 8.5 week zwanger, nadat de vorige keer in een vroege mk van 4.5 week was geëindigd. Elke keer als ik naar de wc ga vind ik het weer spannend en als ik dan weer wat bruinverlies heb schiet ik helemaal in de stress.. Want zo begon de mk bij mij vorige keer ook.

  Ik heb ook nauwelijks klachten en dat maakt mij ook ontzettend onzeker, ondanks dat ik vorige week het hartje heb zien kloppen op de echo. Mijn verloskundige zei trouwens dat het eerder doen van de echo geen zin zou hebben, omdat het dan te lastig zou zijn om een kloppend hartje te zien.. En dat alleen voor nog meer paniek zou zorgen. Maar wie weet dat die van jou er anders in staat.

  West dat je in ieder geval niet alleen bent met deze stress en onzekerheid! ;)
   
  Ines98 vindt dit leuk.
 12. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  1.365
  914
  113
  Vrouw
  @Ines98 mag ik vragen hoe lang jij nu zwanger bent en met hoeveel weken jij de echo hebt!

  En jouw angsten zijn volkomen te begrijpen meid!! Geloof het of niet, ik heb dat ook! Ik heb geen spotting of bloeding maar bij de vorige keer was dit ook niet het geval! En zat wel bijna een maand met een levenloos vruchtje in m'n baarmoeder! Mijn lichaam wilde het gewoon niet afstoten! Dus dat is ook wel de andere kant van de munt!!! Ik zit nu ook in m'n twijfels.. maar helaas kunnen wij niet veel meer doen dan wachten!
   
 13. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Ik ben vandaag 5 weken en 2 dagen zwanger en de echo is 13 oktober..
  Het is idd echt niet leuk ik word er helemaal gek van ik heb gisteren heel de avond zitten huilen omdat ik bang heb dat het weer zo gaat eindigen als vorige maand. Ik voel me totaal niet zwanger..
   
 14. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Ik heb echt zoveel bang dat ik de echo niet eens haal.. in het begin van deze zws was ik er geruster in , bij de vorige zws voelde ik me er van in het begin raar bij. Maar nu maak ik me de laatste dagen ook weer zorgen .. zou ik echt op 2 maand tijd 2 miskramen hebben.. ik hoop het echt van niet. Dat kan ik echt niet aan :cry:
   
 15. KJB

  KJB Actief lid

  2 aug 2021
  164
  129
  43
  Vrouw
  Dat snap ik heel goed.. Ik heb precies in hetzelfde schuitje gezeten en denk nu ook weer: was het maar alvast over 2 weken zodat ik puur die bevestiging ga krijgen.

  Je zou eventueel nog een test kunnen doen om te kijken hoe je HCG is. Dat heb ik ook gedaan en dat stelde wel enigzins gerust. Iedereen zegt wel: zo lang het geen rood bloedverlies is komt het wel goed.. Maar ik kon daar ook niet bij.

  Sterkte in ieder geval en probeer moed te houden! Ookal weet ik hoe lastig dat is..
   
  Ines98 vindt dit leuk.
 16. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  1.365
  914
  113
  Vrouw
  Ik begrijp je angst! Maar het is idd nog zo dat ze nog niet duidelijk een kloppend hartje zullen zien! Daarom op z'n vroegst is het met 7weken! Anders moeten ze echt über goeie apparatuur hebben en dat is meestal alleen in de ziekenhuizen en fertiliteit centra.. dus als je nu eerder de echo aanvraag is de kans dat je zorgen toenemen groter! Want je zou dan geen kloppend hartje zien en dan denk je gelijk dat het mis is!!
  Ik begrijp ook wat je bedoeld over de symptomen, ik had dat in het begin ook niet! Heb trouwens nog steeds niet echt symptomen :confused:.. dus dat kan er ook gewoon bij horen.. ik weet het is een beetje een cliché, maar eerlijk meid, nu moet je gewoon de echo af wachten :$ en vol goede moed ook nog!! Want de stress die jij ervaart komt 10000x harder aan bij je baby!
   
  Ines98 vindt dit leuk.
 17. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Dankjewel! Dan ben ik toch niet de enige .. al vind ik het voor jou ook erg natuurlijk!
  Hoe heb jij week 5 ervaren ? Ook geen kwaaltjes ?
  De hcg test kan ik idd doen maar de dokter zegt dan weer dat het zoveel kan verschillen, dat je daar ook niet echt zeker van kan zijn dat het goed is. Bij mijn miskraam vorige maand had ik 2 keer bloed laten prikken en de tweede keer zei ze dat het nog gestegen was . Ze heeft me niet ongerust willen maken maar ik had de week nadien dus de mk . Maar achteraf zei ze dat ze op die moment er nog niet meteen aan dacht.
  Maar vanaf nu vraag ik altijd zelf hoeveel de hcg was. Dus ja ik denk er nog even over na.. ik wacht de komende dagen af hoe die verder verlopen..
   
 18. Ines98

  Ines98 Actief lid

  3 sep 2021
  209
  157
  43
  Vrouw
  Dankjewel voor je steun!
  Ik had ergens iets gevonden bij vroedvrouwen , waar je terecht kan vanaf 6 weken. Ik zou volgende zondag kunnen gaan dan ben ik 6+2 en daar ben ik vrij zeker van.. misschien verschilt het 1 dag maar meer kan echt niet.. dan zou het hartje toch al moeten kloppen of niet ?
   
 19. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  1.365
  914
  113
  Vrouw
  Goedemorgen meid, het kan zijn dat het hartje zelf al klopt maar dat ze nog niet met echo kunnen zien! Dus dat is dande andere kant.. daarom raden ze echt aan om op z'n vroegst met 7 weken de vitaliteit echo te laten maken, want dan zie je echt zeker weten een kloppend hartje, als deze dan ook klopt!!
   
 20. Jacks07

  Jacks07 Lid

  3 aug 2021
  78
  64
  18
  Vrouw
  Meiden wat spannend allemaal. Ik snap heel goed dat jullie erg onzeker zijn en in de stress zitten of het allemaal wel goed gaat. Vooral als jullie eerder een miskraam hebben gehad. Maar ook zonder kwaaltjes kan het gewoon goed gaan hè!

  Volgens mij kan ik bijna alle beginnende zwangerschapssymptomen afvinken; misselijkheid, pijn in onderbuik en liezen, pijn in onderrug, hoofdpijn. Vooral de misselijkheid is echt killing. Ben nu op vakantie en geniet normaal enorm van het ontbijtbuffet, nu loop ik snel weg :p

  Maar ondanks alle symptomen ben ik (we eigenlijk, m’n vriend ook) ook ontzettend angstig dat het toch niet goed zit oid. Het is afwachten en dan duurt wachten heel erg lang.

  Het is nu een kwestie van positief blijven en moed/hoop houden!

  Knuffel voor jullie!
   

Deel Deze Pagina